Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна
 ЗА ЦЕНИТЕЛИ
Автор: flashman   
Дата:   02-10-05 21:12

VERAX 9х11(12):
затвор Compur 1 - 1/200 s;
обектив Xenar 4,5/13,5 cm, Jos. Schneider & Co. - Kreuznach.
Състояние: перфектен!

https://photo-forum.net/static/forum/2017-03/dyno3710.JPG
https://photo-forum.net/img/155/1_.......jpg

https://photo-forum.net/images/1_.......jpg

Мога да го продам и за по-малко от $900 [smilie10]

plap@abv.bg или 0899 115 515

Отговори на това съобщение
 Re: ЗА ЦЕНИТЕЛИ
Автор: royal   
Дата:   02-10-05 22:35

bogovete sigurno sa poludeli [smilie7]

Дата:   03-10-05 00:24

[smile]

Автор: msld   
Дата:   03-10-05 01:08

flashman ,при тази цена купувачите само ще четат обявата ти и ще цъкат с език.....

Автор: aD   
Дата:   03-10-05 01:51

То затва си пише че е само за ценители ;-)) Ама апарата е уникален наистина [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Автор: nikon_f2   
Дата:   03-10-05 02:06

[smile] "Случайно" знам цената на апарата![shtrak]
Давам консултации на меил:
[smile] f2nikon@abv.bg [smile]
Хонорар[beer]

Дата:   03-10-05 11:26

При пазарната икономика само Господ може да заяви, че "знае" цената?! А иначе всеки може да си избира косултант по негов вкус, надявайки се на две неща:
1. Да е компетентен.
2. Да е безпристрастен.
...Аз все още не съм избрал nikon_f2 за мой.

Дата:   03-10-05 12:47

flashman izberi men za konsultant ..izberi BG-skoto !
6te go ocenq za 890.99 i posle 6te razdelim pe4albata ot 800 usd po bratski [beer]

Автор: penchev79   
Дата:   03-10-05 12:52

Verax 9x12cm + Rodenstock Aplan. 7,7/13,5cm + case = 59 evro

adresa e tozi:

http://fotomayrhofer.com/de/dept_251.html

takaw aparat li e tozi ili ima razlika ?

Дата:   03-10-05 13:15

Не е този, Пенчев, и сам можеш да сравниш началото на темата с това, което си написал.

Автор: deepins   
Дата:   03-10-05 17:19

DA tsenata daje e mnogo NIZKA.UNIKATA struva mnogo pove4e.Ama gospod ne ni e vinoven 4e sme na tozi xal.Li4no az bix go otsenil na 2000 euro 4e i pove4e[smilie24]

Автор: Nikon_F2   
Дата:   03-10-05 20:16

[smile] Колекционирането на апарати е като всяко друго колекциониране-на коли, марки, монети и т.н. Различава се от колекционирането на картини, напр.,по това, че не ставяа дума за уникати, а за предмети произваждани в стотици, хиляди, а понякога и милиони бройки. Естествено има и каталози и справочници с отправни цени. Съгласен съм, че и те не са заковани да стотинка, но дават доста добра насока, поне за познавачи.
Иначе фирмата, за която говориш е произвела 3 модела и е доста ясно дефинирана на пазара.
Апаратът, който показва пен4ев е просто версия на този, който ти имаш.
Апропо, има ли някаво друго име твоя модел?

Дата:   04-10-05 08:52

Благодаря на всички, които оценяват високо машинката!
Голяма дискусия се получи... Но не точно това очаквам... НАДДАВАЙТЕ! Това е отдавна измисленият начин, за да изразите отношението си към една стока.

Автор: Nikon_F2   
Дата:   04-10-05 17:48

[smile]
Информацията изтрита.[smilie5]
Казано по-просто: няма я!
Безплатните обеди свършиха.
За информация се плаща.[smilie5]

Публикацията е редактирана (08-10-05 20:13)

Дата:   04-10-05 21:59

Имаше един виц за едно цигане:
- Бате, аз мога ли да ти ... майката на тебе! - изрепчило се цигането на явно по-големия срещу него.
Последвало най-логичното - бой, бой...
- Ама, бате, аз само питам, бе?... - едва се отървало цигането, заплащайки по този начин влечението си към познанието...

За този виц се сетих, Никоне, като видях "мнението" ти. Ти теза имаш ли или просто си размахваш жълтите хартийки, незнаейки къде да ги хвърлиш?
Защото за доказателство не стават! Първо - ти нямаш теза, второ - фактите в тях (формат на кадъра, фокусно разстояние...) по никой начин не съответстват на заявеното в началото на темата!
Затова ще си позволя да те посъветвам - има едно място, където хората изхвърлят специфично пожълтелите хартийки... Но ти и сам го знаеш...

Публикацията е редактирана (04-10-05 23:17)

Автор: horacio   
Дата:   04-10-05 23:32

1. blagodarja za podkrepata na N f2

Публикацията е редактирана (21-10-05 22:11)

Автор: GenaDP   
Дата:   05-10-05 01:36

А, наддаване искаш, значи?
Ми ОК, получаваш.

Ей ми я офертата: 5лв.

Дата:   05-10-05 09:29

horacio,

Кръстих я VERAX, защото това е марката, изписана върху фотоапарата. Всичко, което съм цитирал, чета по него, защото не разполагам с проспект или друга някаква документация. А 9х11(12), защото не знам как точно се води и мерих с линийка размерите на магазина...
Ако е вярно това, което казваш - че апарати с марката VERAX са се произвеждали до 1925 г. - значи ли това, че моят апарат е още по-скъп?

Автор: GenaDP   
Дата:   05-10-05 12:11

Да, по-скъп е, мнооого по-скъп.

Нова оферта: 5.50лв.

Автор: zed   
Дата:   05-10-05 16:55

От къде пък ти хрумна тая безмислена цена????????
Айде сега махни една нуличка и пак си пусни обявката.
Като обявяваш цена, па вземи прочети малко, а не си мисли че тука има само баламурници.
Чак пък и да се наддава!!!!!!!!Аре леко!
Не мислиш ли че това обижда четящите писанията ти? А?
Ценителите имат дебели книги и МНОГО опит и знания!!!

Дата:   05-10-05 19:42

Виж сега, Zed,
Откъде ми хрумна? - благодаря ти, че ми задаваш този въпрос, защото колкото повече задълбаваме, толкова повече забравяме каква е темата и какъв е поводът за появяването й.
Ако се върнеш малко назад в базара, ще видиш, че по същото време Horacio пусна една тема, в която искаше $900 за апарат, който много прилича на моя. Аз моя не го знам колко струва и вече съм си го казвал. Стори ми се удобен повод обаче хем да се пошегувам, хем да провокирам аудиторията (защото тук става дума по-скоро за аудитория, отколкото за пазар) и да посъбера информация за машинката, която притежавам.
Какво разбрах? За апарата - почти нищо - оценките варираха от 5,50 лв. (Gena) до над 2000 EUR (deepins)?!
Но за базара - да! Видях, че тук има една групичка, която се опитва да държи контролния пакет или казано с други думи - да бъде на всяко гърне похлупак... Не че има нещо лошо, но това е базарът, а не форумът. Тук или купуваш, или продаваш. Консултант не можеш да бъдеш на всички, а само на този, който те е наел (поискал консултацията). Виж, ако си се вживял в ролята на прекупвач и се опитваш да превърнеш базара в свой основен бизнес - то е друга работа, но и друга тема...
При всички случаи обаче трябва пазарна култура и култура на общуването. Трябват пазарни аргументи, облягащи се на факти, а не просто емоции, водещи до полемики, чието място не е тук. Да пренасяш произволно качествата на един апарат върху друг, просто защото така ти се иска - едва ли така правят истинските ценители с дебелите книги!
Zed, ако си се почувствал обиден от нещо, моля за извинение! Не съм искал да засегна нито теб, нито останалите интелигентни хора във форума (базара), напротив - разчитам на вас! Бъдете повече, защото освен стоки, тук се разменят и пазарни идеи, а за дребните прекупвачи това е непосилен товар!...
П.П. Няма такава икономическа категория "без(с)мислена цена", а на наддаването точно в базара му е мястото - от това не се отказвам. [smilie24]

Автор: atanatos   
Дата:   05-10-05 19:53

bravo flashman - dobre go naredi - dovolen sam - vsqko ne6to si ima cena i tq trqbva da se plati - a dali e mnogo ili malko - tova se opredelq ot tarsene i predlagane (ne sam go izmislil az) Naprimer az kato neuk v tazi oblast bih dal tolkova kolkoto sa mi vazmojnostite i potrebnostite, a ako go imah , bih go prodal za ili za normalna cena ili si go ostavqm "ve4no moi". Tova ot men. Da se sardi koi kolkoto iska - no tova mi e mnenieto na strani4en nabludatel ....
Are sega da ne se zaqjdate a [beer] po edno.

Автор: zed   
Дата:   05-10-05 19:55

Zna4i dobre si me razbral!
S tvoita tema i CENA predizvika samo polemiki
i spamove.
Kak mojesh da iskash naddavane varhu cena 900$ na neshto, koeto struva 100$.
Ne mislish li 4e e smeshno?
A kolkoto do pazarnata kultura, tja se obrazuva s 4etene na specializirana literatura i 4ak sled tova s podpitvane (6eguvaiki se uj)iz forumite.
Az lichno ne sam se obidil, prosto gledam SEIR.
Faktite,koito iskash ot mene sa ti predostaveni po-nagore v temata, taka 4e az njamam kakvo pove4e da kaja.
4ao i uspeh v prouchvaneto![smilie2]

Автор: Brummaker   
Дата:   05-10-05 20:12

6 лв

[smilie7]

Дата:   05-10-05 22:36

16 lv
aide trugna aukciona ...
i korabyt patuva /po Felini/

първа  назад  1  2  3  4  5     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР