Автор: flashman
Дата: 05-10-05 19:42
Виж сега, Zed,
Откъде ми хрумна? - благодаря ти, че ми задаваш този въпрос, защото колкото повече задълбаваме, толкова повече забравяме каква е темата и какъв е поводът за появяването й.
Ако се върнеш малко назад в базара, ще видиш, че по същото време Horacio пусна една тема, в която искаше $900 за апарат, който много прилича на моя. Аз моя не го знам колко струва и вече съм си го казвал. Стори ми се удобен повод обаче хем да се пошегувам, хем да провокирам аудиторията (защото тук става дума по-скоро за аудитория, отколкото за пазар) и да посъбера информация за машинката, която притежавам.
Какво разбрах? За апарата - почти нищо - оценките варираха от 5,50 лв. (Gena) до над 2000 EUR (deepins)?!
Но за базара - да! Видях, че тук има една групичка, която се опитва да държи контролния пакет или казано с други думи - да бъде на всяко гърне похлупак... Не че има нещо лошо, но това е базарът, а не форумът. Тук или купуваш, или продаваш. Консултант не можеш да бъдеш на всички, а само на този, който те е наел (поискал консултацията). Виж, ако си се вживял в ролята на прекупвач и се опитваш да превърнеш базара в свой основен бизнес - то е друга работа, но и друга тема...
При всички случаи обаче трябва пазарна култура и култура на общуването. Трябват пазарни аргументи, облягащи се на факти, а не просто емоции, водещи до полемики, чието място не е тук. Да пренасяш произволно качествата на един апарат върху друг, просто защото така ти се иска - едва ли така правят истинските ценители с дебелите книги!
Zed, ако си се почувствал обиден от нещо, моля за извинение! Не съм искал да засегна нито теб, нито останалите интелигентни хора във форума (базара), напротив - разчитам на вас! Бъдете повече, защото освен стоки, тук се разменят и пазарни идеи, а за дребните прекупвачи това е непосилен товар!...
П.П. Няма такава икономическа категория "без(с)мислена цена", а на наддаването точно в базара му е мястото - от това не се отказвам. ![[smilie24]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smiley24.gif)
|
|