Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 tarsq! Asahi Super-Takumar 1:1.4/50
Автор: DR2   
Дата:   03-01-05 16:58

Asahi Super-Takumar 1:1.4/50 na M42
nqkoi da prodava? ili na f2?

Отговори на това съобщение
 Re: tarsq! Asahi Super-Takumar 1:1.4/50
Автор: djidji   
Дата:   03-01-05 17:01

на Графа има едно фото Трейман. Може да си мислиш, че е повече от едно, но на самия граф е едно. Та там е 350лв, барабар с тяло Пентакс. Не се продават отделно, пробвах ги

Автор: thor   
Дата:   03-01-05 17:25

DR2 ,търси Super–Multi-Coated Takumar най добрия е този ,но и Super-Takumar-а за мен е най добрия който имам от тези 50mm които отварят на 1.4 ,страшно по остър от Nikkor 50mm 1.4 AI-s на макс-диафрагма 1.4 ,иначе гледам по eBay могат да се вземат за по 15US$-40US$ а това си е жива далавера сравнено с цената на EF Canon 50mm 1.8 MK II ....

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=4688&item=......&rd=1

намери някой край теб с кредитна карта ,ако нямаш такава и си го поръчай ,като си поиграеш малко по eBay ,все ще изпадне нещо от този род за 20-на US$30-наUS$ плюс 15-на за пътните ,надали ще се налага да плащаш някакво мито ..е ДДС-то ще е 5-7лефчета ,но ще го имаш по бързо отколкото ако го търсиш край теб може би ...[smilie6] а пък ако случайно след това ти изпадне ..лесно ще можеш да го препродадеш за да си възвърнеш парите ..[smilie6]
[smilie7]

Дата:   03-01-05 17:32

Thor, mersi! mislil sym go tova no mi se iska pyrvo da go probvam...

Дата:   03-01-05 17:45

ами ти си пробвай ,просто понякога някои обектифчета ,минават незабелязани ,а като ги пуснат втори път все ще се намери някой да те надиграе ,просто си слагай там някаква минимална цена и ако уцелиш късмет да го вземеш ,за безпари супер ..пък в същото време търси ,то както върви интереса към тези обективчета се повишава не намалява .. иначе ако се ровиш няма да се учудя ако някой път си вземеш/попаднеш/на някой и за 5US$ и с пътните ако е от европата да ти излезне 25-на лефчета ..само дебнене трябва да има ..[smilie6]

Дата:   03-01-05 18:04

eee.. az ne sym ti chestetil oshte novata godina be druje!!!! thor, vsichko nai hubavo prez novata godina! zdrave, shtastie i polzotvorna!

Дата:   03-01-05 18:12

ееее благодаря ,ама то е достатъчно човек да я честити на всички ,колкото са по добре познатите и приятелите пък и другите ..то всички ще бъдем по щастливи ,та весела и щастлива на теб и на всички край теб DR2 ...[beer]

Автор: opeldjia   
Дата:   04-01-05 09:34

ama i ti hvyrli edna cena ... naish koga mojesh da si kupish takyv obektiv v dobro systoianie za $15 - tochno nikoga!
Pogledni che ima oshte 7 dni za naddavane , otcheti fakta che cenata obiknoveno se oformia poslednite 30min i togaz puskai partenkite za cenite. Az vzeh predi vreme S-M-C 1.4/50 ot eBay, dosta vreme gledah kak se tyrguvat i t.n. i moga da kaja che tolkoz evtini niama, moia primerno sys shipping i niakvi taxi izleze $65 niakyde

Дата:   04-01-05 11:31

opeldjia, predpolaga se che SMC versiata e po-skypa ot super takumara...

Автор: murnau   
Дата:   04-01-05 15:50

gledah go posledno za 140 euros, v Paris

Дата:   04-01-05 17:08

takiva pari nikoga nqma da dam za takyv lens... za tolkova shte si vzema canon EF 50/1.8

Дата:   04-01-05 18:03

Hubu, i az tova kazvam - ne ochakvai da namerish S-M-C versiata za tia $15 koito kazva thor i koito e pokazal v linka! Kakto i da e - niama smi da sporim, uspeh s tyrseneto! [smilie24]
Fakt e che EF 50/1.8 MkII struva $70 v USA .
... btw, ti probval li si go toia obektiv (Asahi Super-Takumar 1:1.4/50) che tochno nego tyrsish, i mislish li che e po-dobyr ot EF-50/1.8 ili razlikata ot $20 v cenata te vleche ?

Дата:   04-01-05 23:15

хех opeldjia [smilie5] чети ми добре коментарите ,писал съм 15-40US$ с тиренце и да виждал съм за 15US$ да се продават Super-Takumar-и 50mm 1.4 по eBay това че ти не си..... е отделен въпрос ,но защо да си взимам аз от еBay след като съм си купил тук край мен двата общо за 12.50US$ ,както и един Super-Takumar 55mm 1.8 за четири/4US$ ,аааааа разликата в качеството на картинката между EF 50mm 1.8 II и Super-Takumar 55mm 1.8 е очевадна в полза на Takumar-а ...е ако не се смята аутофокуса ( напротиф-в някои случаи даже и влошава картинката ) ,но той пък няма нищо общо в оптичните качества ,

а за Takumar-а 50mm 1.4 хехе там пък изобщо не бих ги и сравнявал след като знам Super-Takumar 55mm 1.8 колкое по добър от EF 50мм 1.8 II и да имам и един EF 50mm II с който вече се разделих и знаеш ли защо ..защото най вероятно ще си грабна един EF 50mm 1.4 и него няма да го слагам на DSLR а на филмовия и изобщо не бързам да го взимам ,ще чакам най евтино да ми изпадне ,а EF 50mm 1.8 съм го слагал на DSLR само да го тествам и като видях каква боза е ,

в сравнение с Takumar-а за година и полувина изобщо не съм го слагал на DSLR...та таиви ми ти работи иначе последно ,си купих един Helios 40-2 за 120US$ ,един познат ме заврънка да му го продам ,предложих му замяна и той се нави ..
..и интересно намерих друг случайно в много добро състояние или поне така изглеждаше на картинката започнах от 46евро и го взех за познай за 62евро това ще рече за около 40US$ по евтино от първия и в крайна сметка ще му дам единия от двата този който аз си харесам ще остане а другия ще го вземе на по скъпата цена ,
така че всичко се случва затова и го посъветвах докато не е луднал да си играе без да му пука и да слага нищожни цени ,не се знае кога ще спечели ,а като си вземе EF сам ще се убеди кое е по доброто ... [smilie5]

https://photo-forum.net/static/forum/2005-12/bzap4787.JPG
http://images4.fotopic.net/?iid=ys8oji&outx=600&noresize=1&nostamp=1

пък и никъде не казвам че точно SMC ще намери за 15US$ а пък няма да се учудя ако и намери SMC точно за 15US$ ..въпрос на късмет ..в общи линии ..

[smilie6]

Дата:   05-01-05 10:02

OK,OK - syglasen sym s teb v obshti linii ! [smilie5]
Thor, bi li napravil niakolko samples ot trite obektiva - Super-Tak 1.4/50, S-M-C Tak 1.8/55 i EF 1.8/50 , shtoto mi e intersno da vidia kakvi sa razlikite a za syjalenie niamam EF 1.8/50 za da go napravia az.

P.S. DR2, izviniavai che ti razvodniavam temata

Публикацията е редактирана (05-01-05 10:03)

Дата:   05-01-05 15:27

opeldjia, nqma problem... i az she sym blagodaren na Thor ako metne 2 samples ot super takumara i SMC takumara... shtoto ot SMC versiata ne sym vijdal mai.

Дата:   05-01-05 17:50

ako iskash moga da ti pratia niakolko kadyra ot S-M-C Takumar 1.4/50.
Samo deto sa si syvsem obiknoveni kadri, t.e. ne sym snimal resoliution chartove i t.n.

Дата:   05-01-05 20:42

дайте ми няколко дена да намеря от някъде един EF 50mm f 1.8 ,че моя от тази година не е вече в моите ръце ,поизчистих си малко асортимента от EF обективи..иначе без да се ровя имам под ръка
няколко 50mm-ви :
Pentacon
Helios
Fujinon
Rikenon
две версии на Takumar 55mm и това са - Super-Tak и Super-Multi-Coated-Tak
както и Super-Takumar 50mm 1.4
както и 6-7 версии на 50mm-ви Nikkor
и други ще излезнат от тези които мога да закача на EOS DSLR , но трябва да падне голямо ровене/търсене из картонените кутии ,като за начало ще щракна по 2-3 снимки ,от Takumar-ите и първите четири които съм изброил ,не мога да гарантирам ,снимки в контролирана среда ( имам в предвид дори и за светлината ) ,но затова пък ще се постарая да ги направя колкото се може по бързо ,една след друга ...иначе разлика до сега не съм виждал ,между Super-Takumar 55mm f 1.8 и Super–Multi–Coated Takumar 55mm f 1.8 ,сравнен с тях Super–Tak-а 50mm 1.4 някак си предава много по с нюанси цветовете ,приятно и меко - докато в същото време не отстъпва с нищо по рязкост на 55mm-вите ,те ми се струват някакси по неутрални - по се приближават до Nikkor-те ,ако сте забелязали по горе на снимката жълтия оттенак който дават лещите на Super–Tak-овете 50mm 1.4 сравнени с 55mm-вия ,четох по нет-а че това е заради радиационната обработка на лещите ,преди година в няколко такива дискусии се притесняваха това дали вреди на сензорите/матрицата - но така и досега не съм чул за проблеми с тези обективи от това естество ..та значи в момента в който щракна снимките и съм готов ще пусна тема във форума ...[smilie6]
иначе ..но проблемо ..попадал съм на такива цени на разни неща че ..надали някой би ми повярвал ..че някои неща съм ги взел на такива цени - а защо ли това да не важи и за eBay ..скоро видях глава за Pentax LX да се продаде за 30-на евро ..докато иначе струва около 200евро ,друг път пък такава глава се продаде за 100-на US$ ..просто си иска дебнене ..[smilie6]

Дата:   05-01-05 23:49

Thor, mersi! shte chakam s netyrpenie da vida takiva sravnenia na 50mm lensove! kogato gi pusnesh togava. predvaritelno blagodarq!

Автор: fat   
Дата:   06-01-05 00:07

thor
и аз се нареждам на опашката за 50мм стъкла
ще забера 1 брой след като ДР2 си вземе :)

Дата:   06-01-05 01:16

fat... ne se izlagai be! sybirai kinti za L styklaria za 20-ta! to hubavi sa starite stykla ma se pak na tva tqlo si zaslujava edin EF17-40L... makar che ako si vzemesh edin prehodnik imash po-dobria variant(evtin) za razni fisheye i drugi deto inache sa suma pari...

Автор: fat   
Дата:   06-01-05 01:22

свършиха кредитните точки [smilie6] по това перо в бюджета
сега Интел и Асус и те требва да лапнат малко :)

Дата:   06-01-05 10:49

Mdam, jyltia ottenyk i az go zabeliazah ... struva mi se che v sluchaia ne e mnogo iasno "is this a bug or a feature" [smilie5]
Dokolkoto uspiah da procheta iz neta,

http://www.hermes.net.au/bayling/repair.html
http://www.beststuff.com/forum/read.php?f=21&i=23043&t=22987&v=f

toia "yellow cast" se lekuval s prodyljitelno izlagane na slyncheva/UV svetlina.

P.S. vyv stranicata ot vtoria link pishe che i Jupiter 9, i Helios 40 (starata versia) syhto pojyltiavali chat-pat

Дата:   06-01-05 11:10

na toq bih mu zavrql sapa tam de ne ogrqva! neuvajnie e tva! kvo kato pojyltqva. tykmo nqma da pozvam filtri... pone da mi go beshe podaril! che i 1.4 versiata ubi!

Дата:   06-01-05 11:42

hehe, pyrvoto go postnah shtoto e zrelishtno, nadiavam se nikoi da ne si lekuva taka Takumar-chetata [smilie18]

Дата:   06-01-05 21:25

ето и първият пример за сравнително интересна цена на продаден Super-Takumar ,два обектива Takumar за 24US$ ..като им сложиш и пътните айде да речем 15US$ както и 25US$ за трансфера на парите общо двата излизат по 32US$ ,надали някой ще си играе да прави номера за 30-наUS$ ,при 99.9% от хиляди положителни коментари ,верно не е далаверата на века ,но....пък и показва горе долу .. цената на която могат да се открият и то без голяма конкуренция ... а това е първият произволен пример който съм взел откакто се замислих да потърся пример за продажба ,така че нищо не коства да се пшробва ...все някъде ще се отвори парашута .. по добре от рано да се рови ,още когато ..желанието за притежание на предмета не е токова силно за да се харчат излишни суми и да се купува на високи цени ,..отколкото когато човек започне да си мисли ден и нощ за него и се опитва да се убеди че това е най важното нещо в живота му - тоест покупката на въпросната вещ ..[smilie6]
PS.
лично аз според пазара който се очертава за тези обективи въпреки рядкостта им за Super-Multi-Coated Takumar 50mm f 1.4 M42 ,не бих платил повече от 40US$ заедно с пътните ,но определено ,ако ми трябва и съм поставен пре дилема да избирам между него и EF 50mm 1.8 MK II ,няма да се замисля и секунда и бих дал 80US$ за Takumar-а ,и не бих изобщо обърнал внимание на Canon-ския ,единственото което би ме накарало да постъпя по противоположен начин ,ще е ако съм с 12 диоптъра и имам проблем със зрението ,тоест единствената причина би била аутофокуса - което няма нищо общо с оптичните качества на обектива .. така и така се ровя из eBay ще почна да свалям адресите на всички 50mm-ви такумари които се продават ..просто за една статистика как вървят сега и ще поствам когато има интересни резултати ..

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=4688&item=......&rd=1

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР