Автор: thor
Дата: 05-01-05 20:42
дайте ми няколко дена да намеря от някъде един EF 50mm f 1.8 ,че моя от тази година не е вече в моите ръце ,поизчистих си малко асортимента от EF обективи..иначе без да се ровя имам под ръка
няколко 50mm-ви :
Pentacon
Helios
Fujinon
Rikenon
две версии на Takumar 55mm и това са - Super-Tak и Super-Multi-Coated-Tak
както и Super-Takumar 50mm 1.4
както и 6-7 версии на 50mm-ви Nikkor
и други ще излезнат от тези които мога да закача на EOS DSLR , но трябва да падне голямо ровене/търсене из картонените кутии ,като за начало ще щракна по 2-3 снимки ,от Takumar-ите и първите четири които съм изброил ,не мога да гарантирам ,снимки в контролирана среда ( имам в предвид дори и за светлината ) ,но затова пък ще се постарая да ги направя колкото се може по бързо ,една след друга ...иначе разлика до сега не съм виждал ,между Super-Takumar 55mm f 1.8 и Super–Multi–Coated Takumar 55mm f 1.8 ,сравнен с тях Super–Tak-а 50mm 1.4 някак си предава много по с нюанси цветовете ,приятно и меко - докато в същото време не отстъпва с нищо по рязкост на 55mm-вите ,те ми се струват някакси по неутрални - по се приближават до Nikkor-те ,ако сте забелязали по горе на снимката жълтия оттенак който дават лещите на Super–Tak-овете 50mm 1.4 сравнени с 55mm-вия ,четох по нет-а че това е заради радиационната обработка на лещите ,преди година в няколко такива дискусии се притесняваха това дали вреди на сензорите/матрицата - но така и досега не съм чул за проблеми с тези обективи от това естество ..та значи в момента в който щракна снимките и съм готов ще пусна тема във форума ...
иначе ..но проблемо ..попадал съм на такива цени на разни неща че ..надали някой би ми повярвал ..че някои неща съм ги взел на такива цени - а защо ли това да не важи и за eBay ..скоро видях глава за Pentax LX да се продаде за 30-на евро ..докато иначе струва около 200евро ,друг път пък такава глава се продаде за 100-на US$ ..просто си иска дебнене ..
|
|