Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Pentax *ist DS
Автор: trap   
Дата:   28-12-04 21:45

Ще продават в Метро до 12.01 на цена от 1359лв без ДДС.

Отговори на това съобщение
 Re: Pentax *ist DS
Автор: jumbo   
Дата:   28-12-04 22:16

от метро едва ли ще я вземещ без ддс [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: trap   
Дата:   28-12-04 22:26

Само казвах каква им е офертата. Може пък да има заинтересовани. Аз Nikon-а няма да го сменям [smilie25] [smilie25] [smilie25]

Автор: boni   
Дата:   29-12-04 00:18

Не знам ,това беше добра цена ,но сега вече не знам дали е добра .1600лв с ДДС ... Никон Д70 е почти толкова вече.

Автор: carl_cox   
Дата:   29-12-04 08:12

ще допълня че тази цена е само за тялото [smilie11] обектива 18-55 струваше към 320 лв някъде
https://photo-forum.net/static/forum/2006-02/axka3811.JPG
http://vikim.hit.bg/me.gif

Автор: cristo   
Дата:   29-12-04 09:39

в щатско обектива оскъпява тялото ако се вземат заедно със 100$, иначе май беше към 160$ самостоятелно

а дали *istDS е по-слаб или по-добър от D70 времето ще покаже
мен ме учудва че още няма ревюта на апарата по уважаваните сайтове [smilie11] почвам да си мисля че Фил и Стиви работят за гигантите Канон и Никон и не щат да публикуват ревюта по време на голямото коледно пазаруване [smile]

Автор: jumbo   
Дата:   29-12-04 10:43

уха д70 по слаб от пентакса....

Автор: thor   
Дата:   29-12-04 10:48

цристо ,Pentax отдавна не е това което е бил ,по времето по което оптиката му е била сравнявана с тази на Leica много малко от обективите ,произведени след 1980год достигат славата на Takumar-те ,повечето заклети Pentax-систи са мигрирали към другите марки произвеждащи цифрови фотоапарати ( Canon и Nikon ) и вече са си създали парк от обективи ,пък и - и най евтините DSLR Canon и Nikon не виждам по какво да отстъпват на Pentax *isT ,още повече че хубавите Takumar-и се качват и на Canon DSLR без проблем и имат същите функции които биха имали и закачени за Pentax*isT DS ,така че какъв е аргумента който би ме накарал да се откажа от закупуването на EOS DSLR в полза на Pentax*isT DS - надали ще USM-то на Canon-ските обективи - особенно сравнително народната им цена - както и разнообразието им ....[smilie6]

Дата:   29-12-04 15:37

Thor, ти вече като си минал на Canon EOS, няма да отидеш към Pentax [smile]
но аз очаквам с времето това да се превърне в много популярен апарат, по-популярен от D70 !!! ако всичко му е наред де [smile]

заради:
1) малкият размер най-вече, jumbo не е много по екскурзиите (все се оплаква като го карат да ходи някъде), ама на хората които обичат да обикалят по планините (изобщо обичат движението) е много по-удобно, да носят малък апарат, отколкото да мъкнат почти 2 пъти по-големият D70; пък и друго си е да можеш да пъхнеш DSLR в джоба на якето [smile] ;
2) има същата Sony матрица на D70, т.е. суровото изображение от матрицата трябва да е същото и динамичният диапазон, който Бони толкова, хвали трябва да е същият;
3) за разлика от Nikon D70, там могат да се слагат безпроблемно стари M42 обективи (като на EOS), а пък байонота физически е същия и старите КА обективи стават без проблем, а с малка настройка в опциите и малко подготовка, стават и К обективите (а пък с такива твърди обективи е ПЪЛНО). А при Никон не може да се мери дори с Никонски обективи без чип - трябва да налучкваш експозицията [smilie23]
4) много големият и светъл визьор - като на старите MF апарати от 70-те години :)
5) по-здрав корпус от 300D и по-приятен за държане - поне така пишат.

за хора, които нямат EOS обективи и Никон D обективи, за тези които сега снимат (и като мен се учат) със сапунерки или други дигиталки с фиксирани обективи, за собственици на старите Канон FD тела, които не са удовлетволени да си използват обективите само за макро (като Thor), и за всички отскоро пристрастени към фотографията (дигиталките докараха много етусиасти), istDS се явява много добрър избор и може би DSLR с най-ниска обща цена на притежание (тяло+обективи, освен това AA батерии)!

е, знам че заклети Никонджии като jumbo ще намерят начин да ме уборят, ама какво от това [smile]

Дата:   29-12-04 16:24

ми цристо ,всичко това хубаво го очакваш ,а къде бяха Pentax преди цифровата фотография преди 7-8 годинки ,бяха далеч след минолта на пазара ,защо си мислиш че тази марка ,която през 70-те години е деляла пазара с Nikon и от тогава насам бавно бавно гасне ...... в цифровата фотография ще се представи по добре от това което е представяла по време на аутофокусната филмова фотография ,то и тогава беше същото като сега ,но въпреки всичко Pentax губеше непрекъснато позиции срещу минолта ...[smilie6]

Дата:   29-12-04 17:00

Щото им куца автофокуса [smile], бавен е - и сега е така, това май ще му е слабото място и на *istDS
Затова и Canon прави тази преднина пред Nikon, заради бързият автофокус, докато и Nikon не почват да слагат мотори в обективите, а на Pentax мотора е още в тялото

Аз лично ще наблюдавам с голям интерес развитието - ако Pentax са успели да го сглобят добре и му направят добре маркетинга, ще стане много интересно! Все още хората говорят мили думи за старите МАЛКИ и ЗДРАВИ апарати - Pentax ME/ME Super, Oly OM и мисля, че сега на фона на големите, тежки и професионално изглеждащи тела на Никон и Канон, и на фона на пластмасовият 300D, Пентакс нарочно се насочват към онова, което винаги е привличало средният потребител - малките и здрави SLR-и.

Дата:   29-12-04 17:08

е а разнообразието от обективи ..къде го слагаш ?? тялото нищо не значи когато няма обективи за него ,а тези които поддържат марката купуват обективи ,обективите всъщност носят парите ,а ако Pentax се надяват на тези които изпоолзуват стари механични обективи ще фалират за по малко от 24 часа ..защо мислиш Canon дръпнаха толкова напред от както излезна аутофокуса ,ако не знаеш да ти кажа ,не е тайна най вече заради разнообразието от обективи които предлагат и то на народни цени ,я виж цените на които предлагат Pentax обективите си ,някои са недосегаеми ..изобщо скапано ръководство си има тази марка от 20-на години насам ...[smilie6]
PS.
малко уточнение скапано ръководство що се отнася за Leica формат-а 35mm ,но сега в света на цифровата ,може да я закъсат и със средния формат ,язък за хубавата им оптика от 60-те и 70-те им години ..[smilie6]

Публикацията е редактирана (29-12-04 17:11)

Дата:   29-12-04 17:34

Що бе, аз сравнявах цените - същите са.
Е Canon имат много евтини зумове, но само неуките не знаят, че те са скапани, това са точно за масовият потребител, за онзи който купуваше 300 и 3000 серията на канон. Защо китовия за 300D оскъпява тялото с 100$, а котовия за Nikon с 300$, защото само Канон пускат чак такава шир-потреба.
И мисля че Pentax се опитват да хванат сега точно този потребител, защото от масовият потребител се печели най-много. Но все пак без да си губят имиджа сред своите птребители.
Колкото до разнообразието - преди 3 месеца в секцията на B&H за обективи за Pentax имаше 2-3 страници, и то само с техни обективи. Вчера ходих да поразгледам пак [smile] - 8 страници, Сигма и Тамрон с пълна гама! А обектива на Тамрон 17-35 f/2.8-4 го водят убийствен навсякъде. Ако пък на потребителят на му трябва супер качество, тогава мазни зумове има всякакви - що трябва да е точно на Пентакс? Взима си обикновиниият потребител за 250$ комплекта на Сигма къс и дълъг зум и си свирка. [smilie7] Аз пък не съм чул никой да се е оплакал от качеството на обективите на Pentax след 80-те години. Качество като оптика де, за автофокуса не говоря.

Дата:   29-12-04 17:46

ето ти ценичка на Пентакс 16-45mm f/4.0 (само за дигиталния формат) - 430$

ето ти на Канон EF 17-40mm f/4L (35мм формат) - 670$

айде сега ти, като по-печен [smile] намери някъде сравнения дали Пентакса е толкова по-скапан, че да е на 2/3 от цената на Канона

а ето ти и това, което със сигурност не е по слабо от Канона: Tamron Zoom Super Wide Angle SP AF 17-35mm f/2.8-4 Di LD Aspherical IF Autofocus Lens - Our Price: $469.95

та така за обективите, а иначе, както казват руснаците - поживьом-увидим [smilie3]

Публикацията е редактирана (29-12-04 17:50)

Дата:   29-12-04 18:38

цристо при тези стъкла които показваш Canon-ските си струват цената,даже и трябва да са по скъпи от колкото ги продават ако се сравняват с тези на Pentax ..най-малкото защото са USM ..така че не сравнявай ябълки с портокали ...[smilie6]

Дата:   29-12-04 18:44

аз имам в предвид истинските им хубави стъкла а не с дъната на бутилките им ..капиш бело...[smilie5]

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=70000&is=REG

[smilie7]

Дата:   29-12-04 18:47

ама и ти не сравнявай професионална техника с такава за ентусиасти - 300D с този обектив е като трабанче с лети джанти [smilie3]

Дата:   29-12-04 18:55

как няма да го сравнявам като дава по чиста картинка от страна на шум ,в сравнение с Pentax-а ,аз не сравнявам тялото само а изобщо системата и обективите то и 10D дава същата картинка като 300D ,сравнен с него пък Pentax-а е като гумено-пластмасова играчка лего ...[smilie5] [smilie5] а и кво имат Pentax да предложат в повече от 2 пластаски за последните 5-6 годинки цифрова фотография що се отнася за DSLR ..изобщо смешно е да сравняваш Pentax с Nikon пък камо ли с Canon за цифровата фотография става въпрос ,я виж колко само Pentax свалиха цената на първия им DSLR ( а се бяха наточили - само че бързо им се охлади ентусиазма - след като само няколко заблудени офци си купиха от пластмасовите им кутийки ) откакто са го пуснали щото няма интерес и незнаят как да се оправят а и са на загуба ..[smilie6]

Дата:   29-12-04 20:53

ееее ти почна вече да спориш само заради самият спор, къде пък видя на istDS тестове, че знаеш колко му е шума [smile]
стига сме плямпали тука - аз съм сигурен че по отношение на непрофесионалните DSLR-и ще има раздвижване, но ще видиме

Автор: boni   
Дата:   29-12-04 21:44

При Стив има ревю на Пентакса,но бих бил любопитен да видя и детайлно ревю.
Мене Пентакса също ме кефи,не ме разбирайте погрешно

Дата:   29-12-04 23:15

не е завършено ревюто на Стиви, всеки ден го проверявам дали го е довършил с тестовите си снимки и неговото заключение

Дата:   30-12-04 11:34

цристо ,ми какво да кажа аз ,от една година фотоапарата е пуснат в продажба май ,пък и от по малко да е ,а никой не го ***ва да го изследва ,да му направи тестове ,значи прави си сам изводите ,отявлени пентаксисти го подминават и предпочитат да говорят за Asahi-Spotmatic F/SP/ES ,отколкто за първото цифрово DSLR отроче на Pentax ,така че изобщо даже не се заяждам, те хората заграбиха пазара от години с цифрови DSLR ти още чакаш Pentax да размърдват пластове с тая пластмасова кутия дето не става и за преспапие ..та такиви ми ти работи ,иначе старите Takumar-и са приказни ,не бих пипнал май друг обетив механичен ,ако им имах най добрите им стъкла [smilie24]

Автор: GuruMMX   
Дата:   30-12-04 12:09

az opredeleno sum fen na takumarite veche...
probvah dosta m42 stukla, no takumarite sa ubijci !!!

Автор: athom   
Дата:   30-12-04 13:37

Бе thor, човека говори за последния бре, istDS...той сега излезе.

[beer] [shtrak]

Дата:   30-12-04 14:01

[beer] athom ,[smilie24]
аз говоря по принцип ,имаш право за това ,аз вметнах че от една година като имах в предвид първия им *istD ,и за него се чакаха ревютата ,за тоз последния *istDS орязаната версия на предния ,пък какво има да се умува и да се чака да размества пластове и обърква сметките на другите производители на DSLR ,виж само какво наблягат в рекламата си Pentax ,че могат да се използуват и механични обективи ,ако Nikon го бяха направили това мерене с механични обективи ,как мислиш дали нямаше да им се увеличат продажбите и без да го споменават в рекламата си , а като имаш в предвид че Canon изобщо не го смятат това като реклама ,защо ли са толкова популярни [smilie11] просто организацията на Pentax си куца изобщо ..и затриха марката от първото място което е деляла с Nikon до сега на последно след Olympus и Minolta на цифровия пазар пък и за DSLR пазара горе долу пак са на последно място с Minolta ...[smilie6] [beer]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР