Автор: cristo
Дата: 29-12-04 15:37
Thor, ти вече като си минал на Canon EOS, няма да отидеш към Pentax
но аз очаквам с времето това да се превърне в много популярен апарат, по-популярен от D70 !!! ако всичко му е наред де
заради:
1) малкият размер най-вече, jumbo не е много по екскурзиите (все се оплаква като го карат да ходи някъде), ама на хората които обичат да обикалят по планините (изобщо обичат движението) е много по-удобно, да носят малък апарат, отколкото да мъкнат почти 2 пъти по-големият D70; пък и друго си е да можеш да пъхнеш DSLR в джоба на якето ;
2) има същата Sony матрица на D70, т.е. суровото изображение от матрицата трябва да е същото и динамичният диапазон, който Бони толкова, хвали трябва да е същият;
3) за разлика от Nikon D70, там могат да се слагат безпроблемно стари M42 обективи (като на EOS), а пък байонота физически е същия и старите КА обективи стават без проблем, а с малка настройка в опциите и малко подготовка, стават и К обективите (а пък с такива твърди обективи е ПЪЛНО). А при Никон не може да се мери дори с Никонски обективи без чип - трябва да налучкваш експозицията
4) много големият и светъл визьор - като на старите MF апарати от 70-те години :)
5) по-здрав корпус от 300D и по-приятен за държане - поне така пишат.
за хора, които нямат EOS обективи и Никон D обективи, за тези които сега снимат (и като мен се учат) със сапунерки или други дигиталки с фиксирани обективи, за собственици на старите Канон FD тела, които не са удовлетволени да си използват обективите само за макро (като Thor), и за всички отскоро пристрастени към фотографията (дигиталките докараха много етусиасти), istDS се явява много добрър избор и може би DSLR с най-ниска обща цена на притежание (тяло+обективи, освен това AA батерии)!
е, знам че заклети Никонджии като jumbo ще намерят начин да ме уборят, ама какво от това
|
|