Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

forum: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продават се Pentax LX , призма FA-1W, SMC Pentax 1,4/50, SMC Pentax 4,5/80-200
Автор: phil   
Дата:   29-06-05 20:38

Ясно, няма кой знае какъв интерес към Nikon FM2n и Zoom- Nikkor 3,5-4,5/28-85 на тази цена.

А как изглежда тази оферта за Pentax LX + призма FA-1W, SMC Pentax 1,4/50 и SMC Pentax 4,5/80-200? Има малко снимки в профила, дават представа за състоянието, което и иначе е безупречно.

Призмата е с по-големия обхват на корекциите за диоптър +1-3.

Комплект 600 евро

Pentax LX + призма FA-1W - 490 евро
SMC Pentax 1,4/50 – още не знам
SMC Pentax 4,5/80-200 – и тук така

Между другото, не можах да видя тези дни в интернет в европейски фотокъщи само тяло, без призма! под 600 евро, тези които явно са в добро състояние са към 800 евро и отгоре. Само тяло, призмата отделно. Без обектив(и)

Публикацията е редактирана (29-06-05 20:42)

Отговори на това съобщение
 Re: Продават се Pentax LX , призма FA-1W, SMC Pentax 1,4/50, SMC Pentax 4,5/80-200
Автор: murnau   
Дата:   29-06-05 20:46

za LX tialo ti davam 200 euros.
mislia, che na tozi aparat izkustveno mu se naduva cenata...za tezi godini :)

Re: Продават се Pentax LX , призма FA-1W, SMC Pentax 1,4/50, SMC Pentax 4,5/80-200
Автор: cristo   
Дата:   30-06-05 15:13

на това не можеш да му вземеш парите в България
така както се вкарват дигитални апаратчета от чужбина за по-евтинко, ти трябва да го изнесеш и да го продадеш в чужбина [smile]

Дата:   30-06-05 15:40

cristo, знам че е така, аз не че искам да му взема парите в България, ами така ми е по-лесно и освен това какво да правя повече - давам тялото, призма, два оригинални обектива, единия от тях 1,4/50, на най-ниската цена само на тялото по фотокъщите в Европа.

Професионална камера с мерене на повърхността на филма и то до -6EV! И с механичен затвор 1/2000 - 1/60, електронен само на бавните скорости от 1/60 до 4 с. (ръчно). На автоматика там до колко минути, много бяха.

Това не е дигитален апарат от Щатско, намира се рядко и в това състояние.

Ако някой познава и му трябва този апарат знае за какво става въпрос и знае, че цената която предлагам е ниска.

Я да видим кой може да ми предложи същия или подобен комплект и състояние на по-ниска цена? Ама не картинки от B&H, а да каже: толкова пари, имаш го до .... дни.

Само че след това сядаме, слагаме ги едно до друго нещата и ако нещо е по-зле от това, което предлагам аз, sorry.

Публикацията е редактирана (30-06-05 15:45)

Re: Продават се Pentax LX , призма FA-1W, SMC Pentax 1,4/50, SMC Pentax 4,5/
Автор: pmartinov   
Дата:   30-06-05 17:20

This is Bulgaristan ! ! !

Автор: asahi   
Дата:   30-06-05 17:48

Имаш мейл.

Автор: speedlite   
Дата:   30-06-05 21:41

US$ 400-450 за LX + призма... така я виждам аз нормалната цена и за толкова мога да си ги набавя от eBay. Това прави към 650-700 лева.
Твоята цена е 980 лева [smilie5]

Ей затова от България пазарувам само по изключение.

Автор: cristo   
Дата:   01-07-05 11:09

ама speedlite, от e-bay нямаш никаква гаранция, а това тук можеш да го пипнеш и пробваш (предполагам) и чак тогава да го платиш
убийствен е модела! един от най-добрите апарати изобщо! нещата са малко субективни, но мисля, че профи моделите на Канон и Никон от онова време не могат да се мерят с LX. чел съм че меренето му е уникално. направо си мисля че това е най-доброто изобщо от manual focus апаратите.
ама проблемът е, че няма да намериш тук хора на които да им трябва такъв апарат [smilie2]

Автор: SLR   
Дата:   01-07-05 12:34

phil,каква е разликата между този модел и МЕ Super,защото аз на пръв поглед не намерих нищо съществено.
Иначе определено старите механични модели на Пентакс си ги бива.
[beer] [beer] [beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   01-07-05 12:55

Оох памперса ми се напълни !!!!!!!!!!!!![smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   01-07-05 13:59

SLR, pogledni skorostite...
pogledni izrabotkata
pogledni tova, che raboti bez baterii
pogledni smeniaemite prizmi
motorizaciata
...
az sushto snimam s ME super, kojto prosto e super aparat, ma bih si vzel i LX, no ne na tazi cena (koiato nadvicahva ceni na FM2, FE2 i prochie)

Дата:   01-07-05 14:02

cristo
Знам го аз LX-а много добре [smilie5] Страшен апарат, но не е без недостатъци:
- няма 100% видимост във визьора, както имат Никоните (макар че почти се доближава)
- няма свестни мотори за LX (разбирай 3-4 кадъра/сек + вертикална дръжка)
- проблемът sticky mirror (дали някой може да го оправя в БГ?)
- работата със светкавици: 1/75 сек. [smilie2], и поддържа само старите режими

Прав си за рисковете по eBay - но който рискува, може и да спечели, който не иска - дава 50% повече кинти тук в БГ.
Не си прав обаче, че няма аналози от други марки. Има и още как. Например OM4Ti

Дата:   01-07-05 14:15

ima i Contax be [smilie5]
tam veche trudno se namira konkurencia

Дата:   01-07-05 14:24

Contax са друга губерния, там цените са с по една нула отзад.

Иначе OM4Ti бие Pentax LX отвсякъде, но за него няма толкова много оптика произведена. Но пък тази, която я има... [smilie24]

Дата:   11-07-05 21:38

Нямаше ме 1 седмица, коректно е да отговоря, извинявайте че така остана темата ако за някой е била интересна[beer] .

SLR, сигурно знаеш, LX e професионална камера, а MX е добра любителска, то си личи отвсякъде като ги вземеш в ръце само, като иначе основното е в меренето, механичните скорости на LX, сменяемите призми, оптиката на призмите и другите му там стъкла вътре, светлото матово стъкло, късото и мазно зареждане, титановия хоризонтален затвор, изработката, лагерите по механиката и какво ли не.

Speedlite, и аз харесвам ОМ4 – ката, имам такава, ама не съм съвсем съгласен, че бие LX отвсякъде чак, защото LX си има предимства, меренето му е по-вярно, през полупрозрачно огледало и преди кадъра, а Olympus- a мери преди да снимаш донякъде приблизително, т. е чрез 2 клетки горе след призмата, чак след това с другите долу. И май че още нещо имаше. Освен това LX e чисто механична камера от 1/2000 до 1/60, което за някои е предимство, а Olympus-а e с напълно електронен затвор. Освен това Olympus-a е малък нежен апарат, а LX e отвсякъде здрава професионална камера.
Мотора за LX нищо че не е с вертикална дръжка (?) си е 5 кадъра/сек.

Stiky mirror – проблем само за онези дето четем какво пишат за това. Иначе даже и да се случи, се решава лесно като смениш едно гумено парченце 1,5х2 мм върху пластината, която е демпфер на огледалото, абсолютно достъпна отвън. От вътрешна гума на колело си го режеш. Огледалото се центрова след това точно на място. Ако не- има си регулировчица за положението на огледалото лесна и достъпна отвън. За 2 мин. го оправих това на един познат в странство. Появява се ако апарата е стоял дълго време на горещо и се скапва оригиналната гумичка. И огледалото се лепи върху нея и не се качва веднага при първия кадър, след като дълго време не е работила камерата. Освен това губи леко фокус. Както казах се оправя веднага и лесно.

Последна цена за тяло и призма – 390 евра (!!!). Комплект с обектива 1,4/50 - 430. Още 50 за SMC Pentax 4,5/80-200.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР