Автор: phil
Дата: 11-07-05 21:38
Нямаше ме 1 седмица, коректно е да отговоря, извинявайте че така остана темата ако за някой е била интересна .
SLR, сигурно знаеш, LX e професионална камера, а MX е добра любителска, то си личи отвсякъде като ги вземеш в ръце само, като иначе основното е в меренето, механичните скорости на LX, сменяемите призми, оптиката на призмите и другите му там стъкла вътре, светлото матово стъкло, късото и мазно зареждане, титановия хоризонтален затвор, изработката, лагерите по механиката и какво ли не.
Speedlite, и аз харесвам ОМ4 – ката, имам такава, ама не съм съвсем съгласен, че бие LX отвсякъде чак, защото LX си има предимства, меренето му е по-вярно, през полупрозрачно огледало и преди кадъра, а Olympus- a мери преди да снимаш донякъде приблизително, т. е чрез 2 клетки горе след призмата, чак след това с другите долу. И май че още нещо имаше. Освен това LX e чисто механична камера от 1/2000 до 1/60, което за някои е предимство, а Olympus-а e с напълно електронен затвор. Освен това Olympus-a е малък нежен апарат, а LX e отвсякъде здрава професионална камера.
Мотора за LX нищо че не е с вертикална дръжка (?) си е 5 кадъра/сек.
Stiky mirror – проблем само за онези дето четем какво пишат за това. Иначе даже и да се случи, се решава лесно като смениш едно гумено парченце 1,5х2 мм върху пластината, която е демпфер на огледалото, абсолютно достъпна отвън. От вътрешна гума на колело си го режеш. Огледалото се центрова след това точно на място. Ако не- има си регулировчица за положението на огледалото лесна и достъпна отвън. За 2 мин. го оправих това на един познат в странство. Появява се ако апарата е стоял дълго време на горещо и се скапва оригиналната гумичка. И огледалото се лепи върху нея и не се качва веднага при първия кадър, след като дълго време не е работила камерата. Освен това губи леко фокус. Както казах се оправя веднага и лесно.
Последна цена за тяло и призма – 390 евра (!!!). Комплект с обектива 1,4/50 - 430. Още 50 за SMC Pentax 4,5/80-200.
|
|