Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

форум: Фото базар - Цифрова техника
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Продавам няколко класически МФ апарата и обектива - А1 + FD 1,4/50+MA+Battery Pack продадени
Автор: phil   
Дата:   19-06-05 21:21

Всички неща са в гарантирано безупречно състояние.

Избирани са и са търсени дълго време за да са такива кавито са. Пазени, в оригинално състояние. Не са правени, човъркани и т.н. Например Canon А1 е с много тихо огледало (рядко явление за тази камера след години), без да е правено нищо там.

Canon А-1
Canon FD 1,4/50 S.S.C. като нов
Canon Motor Drive MA
Само комплект 600 лв.

Sigma High Speed Zoom-i, 3,5-4/80-200 за Canon FD
150 лв

Canon AE-1 изключително много запазен
Canon FD 1,8/50
само заедно 220 лв.

Yashica FX-D Quartz = Contax 139 като новичка, в кутия, с книжки и т.н.
290 лв.
Страхотна малка лека качествена камера

Yashica FX Winder на 3-4 филма в кутия (и за Contax)
150 лв.
Комплект 390 лв.

Praktica Super TL 1000 заедно с
Schneider Kreuznach Xenar 2,8/50
120 лв

има 2-3 снимки в профила, утре ще кача още.

Успех при наддаването!

Публикацията е редактирана (11-07-05 21:51)

Отговори на това съобщение
 Re: Продавам няколко класически МФ апарата и обектива
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   19-06-05 21:50

Наддавам:
Canon А1 (само тяло) - 150 лв.
Или давам АЕ1 с 1,8/50 за него.

Дата:   20-06-05 21:46

[smilie24] Има още 3 снимки в профила.

Автор: B_B   
Дата:   22-06-05 20:39

A-1 е железен апарат и нов зад граница си държи висока цена !
Обектива канон - 1.4 / 50 мм е на второ место в класациите , пред останалите обективи 1.4/50мм на никон, лайка, минолта, пентакс и др.
Интересува ме , ако си решил да разбиваш комплекта, каква е цената на мотор - драйвъра ?

Автор: fotocolor   
Дата:   23-06-05 08:56

B_B-obadi mi se.

Автор: fotocolor   
Дата:   23-06-05 08:57

Продаваш ли само 1,4/50мм?

Дата:   23-06-05 18:32

фотоколор, не за съжаление, защото след това някой като по горе пак ще предлага за тялото 150 лв. или нещо подобно. Без май да прави разлика между А1 и А1 (по отношение на състоянието напр. което е същественото). Между другото, знам едно тяло А1 за 150 лв. нищо че има 10-тина проблема, мога да помогна с информация. Нали е на далавера, а пък другото...

Ако някой наистина иска добър комплект тяло + обектив + мотор, давам го последно за 500 лв., или 625 с вариото сигма, което според мене е много добро.

Обектива 1,4/50 S.S.C. е нов, купуван е от Австрия преди 1 год. не беше поставян, има няма 2 филма да съм правил с него. Снимах си с дългото варио че ме кефеше.

Между другото, не знам защо на никой не му харесва Yashica FX-D Quartz, който не знае, това е единствената Yashica по времето на паралелното производство на Contax и Yashica, която е 1:1 Contax 139, само местата на скоростите и корекциите са разменени. И е нова. В други камери по времето на паралелните модели има значителни компромиси при Yashica, оттам и цената надолу. А колко върви един Contax 139 и то като нов...

Вярно, забравих, че тука Contax за Канонджии и Никонджии, без да искам да ги засегна, май не представляваше камера и то доста по висок клас...

Между другото, като стана въпрос за Nikon, има ли интерес към новичък Nikon FM2 New само на 1 филм? (втория е в камерата)?

Отделно варио Zoom-NIKKOR 28-85 mm/3,5-4,5 Macro на същия 1 филм, т.е. нов. Това е велик MF варио обектив, ама то се знае.

Дата:   24-06-05 01:05

phil
Снимам вече 13-та година (професионално) предимно с А1 - това ми е най-интензивната работна машина! Разполагам с 3 бр.,(в предишна тема ги бях снимал един зад друг) така, че много добре познавам модела, повече от прекрасно!
Имам лична колекция от всички канони на ФД,та от някои по 2 бр.дори, само А1 нямам там,защото имам предостатъчно работни - затова питам.
Апарата е мн.добър, но цената дето съм го срещал по фотокъщите многократно е около 150-200-250 лв. в много добро състояние - а вервай ми, мога да го преценя и само с пипане и слушане дори - така добре го познавам!
В чужбина по и-бей такива са продавани и по 30-50 долара, знам хора купили си.
За 400 лв. си взех чудесен личен Ф1 преди време.
В момента във форума има обява за А1 -140 лв.
Не ти коментирам цената - можеш да му искаш и 500 лв - ако е чисто НОВ сам бих ти ги дал.
Само ,че и ти не ми коментирай така глупаво предложението, защото не си в час с мен.
не за съжаление, защото след това някой като по горе пак ще предлага за тялото 150 лв. или нещо подобно.

Дата:   24-06-05 12:34

Mobby-Dick,

Моите уважения за професионалните ти и всички други качества. Аз снимам само за удоволствие и не всеки ден, по-скоро много харесвам добрата стара MF техника.

Въобще не коментирам твоето предложение, въпреки че сега като се позагледах, то също може да се разбира като коментар и базик с моето предложение – сещаш се защо. Аз си правя труда да го обоснова със според мене някакви важни аргументи, ти предлагаш една цена, все едно това няма никакво значение.

Ако нещо коментирам с това изречение, то е по скоро от областта на BG народопсихологията, без да ми се ще да навлизам в това. Ама още Любен Каравелов го е написал, дядо Либен ли беше казал ''не е работата да купиш
хубав ат, работата е да купиш хубав ат за малко пари''. Ама наистина за много от нас по- важно е да си на далавера, отколкото да имаш хубав ат.

Аз смятам, че не и-бей и фотокъщите определят цената на една камера, а тя самата. Няма да коментирам състоянието на нещата там, въпреки че аз съм си купувал много добри неща на супер цена от няколко фотокъщи в София.

Все едно аз да ти разказвам колко върви нещо във фотокъщите в EU дето А1 тяло е 230 -280 евра яко употребявано, 1,4/50 - 100 - 150, а Motor Drive MA Set – 300. Тука слагам нещо по този въпросhttp://www.photoboerse.at/gebraucht/canon.htm

Ама какъв е смисъла да не си вземеш камера каквато търсиш или ти трябва, само защото вървяли по еди колко си? Според мене и аз го знам много добре по себе си, е да не можеш да дадеш тези пари.

Аз например това А1 съм го търсил повече от година тука и в чужбина между най-малко 10-15 камери. Последно, а не първо ме интересуваше цената. После се преборих нещо там, пак беше на добра цена, ама пък 80 евро дето се предлагат...

То между другото отвън не изглежда кой-знае колко блестящо.

Та затова не искам да го давам, както и другите неща на такава цена, ако някой се интересува от тях и иска да си спести моите усилия и време.

Дата:   24-06-05 17:04

phil
Canon A1 е почти набор - 82г.!
С него обикновено са работили фотографи! Това е един живот..а цената 1/2 от нов.
Моите като се зацапат или преработят,или затегнат кнопките (блокират леко) минават профилактика..напоследък на Раковска...и след почистване и смазване наново са супер безшумни!
Дори без профилактика са железни за работа, а скоростите винаги точни..но това все пак е един ветеран! (виж, F1 мога да смятам за вечно млад, ако не е в зверски ръце)[smilie5]
Та мисълта ми е, че пазара сега е жесток за такива камери, цените се сринаха..а апаратите излязоха по магазините (със съответните надценки). Когато купих F1, в съседното фото се продаваше безупречен А1 с Power Winder A за 250 лв.(апарата на собственика), и седеше на витрината от месеци. Щях да го взема, но много ми беше станало тогава де (после се продаде).[smilie5]
Да, за НОВ А1 бих дал много пари. Такъв обаче трябва да го разглобя и отвътре, за да го преценя..или да познавам човека. Да е от тази рядка порода, дето си го е купил преди 20 години и го е сложил в скрина.
А от 1,4/50 имам от бяла (стара) и черни серии, и парите им са в лева доста по-надолу от цитираните в евро.
Преди година в наш фотомагазин взимах Канон за приятел, и предложих 100 лв. за обектива 1,4/50. Доста мислиха и не го дадоха (после ми сваляха цената)[smile] . Взех след това за човека един такъв обектив заедно с канон за 100 лв. (от обява от фотофорум)[smilie7] перфектен.
Скоро пък взех един АВ1 заедно с 50/1.8 за 60 лв. (продавача си мислеше , че обектива има лека повреда...апарата имаше такава, която отстраних за кратко време)
Успех с продажбата ти, дано си случил наистина на НОВ екземпляр! Ако е така и съм аз, не бих го продавал. Аз и без това си търся колкото за спомен от работния ми кон.[smilie5]
Или давам АЕ1 с 1,8/50 за него.
а това също нереалистично ли е от моето предложение!
Мога да ти предложа избор между НЯКОЛКО фотоапарата АЕ1 и няколко обектива Canon 1,8/50 (бяла и черна серия) , или Canon FTb _-напълно механичен, с по-голям визьор от А1[smile]
П.С.Погледнах го на снимката. Наистина е много запазено, но доста е и снимано с него - има претъркване на ръба. Това за А1 е много точен критерии.Освен това обектива не е оригиналния му, а е от по-стараа серия.[smilie3]

Публикацията е редактирана (24-06-05 17:30)

Автор: n1x0n   
Дата:   24-06-05 17:10

не и-бей и фотокъщите определят цената на една камера, а тя самата.

Всъщност цената на една стока се определя от купувача - няма друг критерий. Ако има желаещи и най-високата цена е добра, ако няма желаещи - никакви суперлативи не могат да помогнат.

п.п.
А1 е от април 1978 година

Дата:   24-06-05 17:13

n1x0n
п.п.
А1 е от април 1978 година

Мисля, че бъркаш. АЕ1 е оттогава.

Автор: n1x0n   
Дата:   24-06-05 17:36

Не бъркам.
http://www.canon.com/camera-museum/camera/1976-1986/data/1978_a1.html

Дата:   24-06-05 18:12

Четох ги пак преди малко в един сайт, там са ги объркали вероятно (и аз се поучудих).То найстина F1New излезе някъде 82-84.
на http://www.canon.com/ може да се вярва.[smile]

Дата:   24-06-05 19:08

Mobby_Dick, претъркването на ръба е преди всичко от една по-дълга метална висулка на ремъка, която беше без мек предпазител отдолу като го взех. Ама аз не искам да му правя повече реклама, май наистина ще го запазя. Въпроса е не във външния вид и колко е използуван, а че че няма нито един от кофти дефектите на А1 като утечки на захранването, шум на затвора и огледалото, перфектно прави блендата и т.н.

Скоро си намерих един Olympus OM-2 New отвън е ужасно изтъркан отвсякъде, тук-там очукан, ама иначе няма нито една забележка, всичко точно, пее като нов. Непипан, неотварян. Употребяван много, ама явно от човек, който разбира и много пази. За разлика от други, които съм виждал отвън като нови, иначе съсипани.

Пак се чудя защо няма интерес към тази Yachica FX-D Quartz (Contax 139), не че искам да я продам, не ги продавам нещата защото ми трябват пари. Ама наистина е рядка възможност за който търси такова нещо, защото е чисто нова! И Winder FX. Би била чудесно второ тяло за например някой с Zeiss обективи за Contax.

Аз за това я взех преди година и нещо, ама реших че повече ми харесва чисто механично второ тяло Y/C mount и затова търсих такова наскоро. И не я употребявам, защо да седи така?

Публикацията е редактирана (24-06-05 19:09)

Дата:   24-06-05 20:48

"Освен това обектива не е оригиналния му, а е от по-старата серия"

Mobby_Dick, какво имаш предвид с това? Доколкото знам този FD 1,4/50 S.S.C.(с бялата гривна) е оригиналния FD обектив за А-серията, след това има New без гривната, олекотен, леко опластмасарен, някои казват поевтинен и с компромиси. Оптически и механично този S.S.C. бил (казвам бил, а не е) най добрия им 1,4/50, референтен обектив за сравняване. Аз го търсих да е нов дълго време, едва ли не заради него взех преди това тяло A1. Направи ми няколко страхотни портрети и природи разни. Не съм го сравнявал с New.

И още нещо – за замяната. Забелязал си, че предлагам и AE-1 с 1,8/50 много запазен, бих казал като нов, така че твоето предложение за мене поне не е интересно. Какво друго имаш от MF техниката за замяна? Интересуват ме Olympus Zuiko обективи, Pentax SMC-M обектви, защо не някой Rolleiflex 2,8 например...

Дата:   25-06-05 13:08

FD 1,4/50 S.S.C.червен шрифт(с бялата гривна) не е оригинален за Canon A1, нито за АЕ-1,АЕ-1 electronic, AV-1.
С този обектив се предлагаха първите Canon FD от серията F- като започнеш от FTb (имам такъв със същия щатен обектив)
А-серията е с оригинални черни FD 1,4/50 или 1,8/50 (без бялата гривна). Всички А1 в работата са ми закупени така (+много друга оптика за тях де)[smilie5]
Т-серията вече пък я предлагаха със щатен варио - напр. 35-70/3.5-4.5; 28-55/3.5-4.5
Изобщо черния FD 1,4/50 замени белия с гривна FD 1,4/50 с течение на годините и моделите.
Тук не искам да казвам кои е по-добър и защо. За тази работа се правят тестове.
За мен двата са почти идентични.Все пак има особености - черния се слага по-бързо на апарата, както и на авт.бленда. Освен това, ако се слагат на FTb ,които няма автоматика, не може да се сложи ако обектива е на положение "А".
Та този 1,4/50 (бял или черен - имам и снимам с двата) е много добър обектив (сравнен със всеки друг подобен..еос, никон и т.н.) ама...ама аз снимам и с Leica R 50/1,4 и ще ти кажа съм им правил сравнения - разлика от земята до луната на отворена бледна, разбира се. Сумикрона запазва идеална резолюция и геометрия на образа и на 1.4 0(пробите ми бяха на архитектура и старец със брада)!![smilie7] То затова разликата в цените е 20-тократна де.
Всеки нормален канонски ФД има по една лещичка повече вътре за 1-ца бленда над 1.8, от стандартната немска цайсове схема на симетричен анастигмат - biotar.
Така е от FD 50/1.8....FD 50/1.4....до ...FD 50/1.2 !!
Това е неизбежно за да расте светлосилата при добра резолюция, но симетрията, а оттам дисторзията и геометрията на образа се нарушава доста. Затова идват на ход асферичните (напр. Canon FD L 24/1.4 asferical !!)
В 35 мм.МФ SLR аз снимам на два стандарта основно - Leica R i Canon FD. Имам всичката ми нужна оптика за тях.
За първото ясно, а ФД особено предпочитам не само заради разнообразието от тела за всяка нужда, обективи уникални също (които не е нужно много да мислиш, и снимаш на трудни места)...ами на тази система закачам всякакви други МФ обективи (от М42, Екзакта, Пентакон, Киев) без труд за работа, защото има късата работна отсечка!
Нямам обективи на байонетите на Яшика/контакс, олимпус, (не ми е нужно да снимам на всички системи и не мисля да минавам)[smile]
Снимал съм с 50 мм. Planar-и на Цаис-Контакс 35 мм., найстина един от най-чудесните обективи! Разминах се с един такъв, иначе щях да съм взел вече и някакво подобно тяло за него.[smilie5]

Дата:   26-06-05 15:29

phil
Тази сутрин гледах каталога на B&H , нещо интересно.
стр.238
Canon A1 MF body only 229$
Canon AE-1 Program with 50/1.8 229$[smilie3]
новички [smile]
Е, този магазин е в USA разбира се, но все пак факта, че още някъде се продават и чисто нови такива неща е много радостен [beer] [shtrak]

Дата:   26-06-05 22:45

е, Mobby_Dick, много благодаря за предпоследния постинг, няма какво да кажа.

Погледни за всеки случай в http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/canon/fdresources/SLRs/a1/manual/htm/basic.htmlтам в това описание и ръководство за експлоатация А1 е с FD S.S.C. с бялата гривна, описва се този обектив като негов. Затова така попитах. Може би друг пазар? На други място и в друга книжка (ръководство) съм го виждал наистина със следващия.

Дата:   26-06-05 23:05

тук
Standard Lenses: Canon FD 55mm and 50mm lenses.
Както и да е. Възможно е всякакви партиди да са продавани със различни обективи. Ето в този линк дето давам пише, че стандартен за него е 50 или 55 мм.без други особености [smilie5]

Дата:   11-07-05 21:51

[smilie24] хоп

Re: Продавам няколко класически МФ апарата и обектива - А1 + FD 1,4/50+MA+Battery Pack продадени
Автор: zed   
Дата:   12-07-05 17:25

В случай, че някой много иска 50/1.4, имам един за продаване в перфектно състояние
02/...... Здравко

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Секция Базар има нов софтуер, който е официален. След дата 20.11.2012 г. няма да може да пишете тук, в старата версия.

Използвайте новият софтуер, като преди това прочетете правилата за него:
НОВА СЕКЦИЯ БАЗАР