Автор: J.V.
Дата: 20-02-19 10:31
В България хората, които се занимават с кулинарна фотография и наистина разбират от това се броят на пръсти, така, че не очаквай да получиш свестен съвет от фотографски форуми и групи.
Както някой беше написал, кулинарната фотография никак не е лесна и се иска доста въображние и око за детайлите и композицията. Щом ще снимаш за блог, като техника не ти трябва нищо повече от статив и среден зуум обектив, не говоря за китов, защото снимането на храна под 50мм често дава смешен резултат, за МЕН най-доброто фокално разстояние за кулинарни снимки е в диапазона 60-100мм, твърд обектив ще те ограничи. Съвет отново от МЕН - използвай дневна светлина. Трябва да познаваш храната, продуктите, подправките, всяко ястие се снима по различен начин, термичната обработка на продуктите често води до кофти резултати, не винаги ястието, което се приготвя за снимки става за ядене дори поради тази причина. Освен ястието, ти трябва и инвентар за снимките - фонофе, чинии, прибори и др. Никой не го споменава, но обработката е изключително важна, за да се постигне добър и апетитен резултат.
Ето линк, към мои неща по темата:
https://yuliyvasilev.wixsite.com/tastes/gallery
Успех!
|
|