Автор: nacho1
Дата: 27-03-09 23:10
От скоро снимам с ДСЛР и много му се кефя, но това с обективите си е "забава" без край ... имам китовия Канон 18-55 ф/3.5-5.6 ... наскоро си купих и Сигма 28-200 IF Макро, които продавам, че нещо ми идва "тесен" с започващите 28мм при кроп 1.6 и бях се ориентирал към 18-125 - снимам най-вече портретно. Заради парите избрах Сигма - напълно ме удовлетворява като качество само все още не ми се дават толкова пари за "по-светли" обективи, понеже не ми е професия фотографията. Та сега започна да ме гложди да ли пък Сигма 18-200 няма да е по-универсален от 18-125 (само да отбележа, че свикнах с големият зум на сапунера и сега все към това ме дърпа ) Знам, че има и 18-250 , но това вече ми се струва прекалено , та нали уж "твърдите" обективи затова са с по-добра оптика и рисунак, понеже нямат варио ?? Нека да ограничим коментарите само за сравнение на нестабилизираните версии, поради споменатите по-горе причини.
Ще ми е от полза да ограничим коментарите само за обективи от най-евтиният клас на Сигма и то нестабилизирани, че то обективи мноооо..гоо . Гледам имам и преходници от EOS -> Nikon обективи .. дали ще има проблен такава комбинация Канон 350Д с Никон обектив ?? Забравих да спомена, че говоря за тяло Канон 350Д
Благодаря предварително за може би ценните съвети, които няма как да науча, освен ако не "потроша" една торба пари за експерименти
|
|