Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 сравнение между Сигма 18-200 и Сигма 18-125 ?
Автор: nacho1   
Дата:   27-03-09 23:10

От скоро снимам с ДСЛР и много му се кефя, но това с обективите си е "забава" без край [smile] ... имам китовия Канон 18-55 ф/3.5-5.6 ... наскоро си купих и Сигма 28-200 IF Макро, които продавам, че нещо ми идва "тесен" с започващите 28мм при кроп 1.6 и бях се ориентирал към 18-125 - снимам най-вече портретно. Заради парите избрах Сигма - напълно ме удовлетворява като качество само все още не ми се дават толкова пари за "по-светли" обективи, понеже не ми е професия фотографията. Та сега започна да ме гложди да ли пък Сигма 18-200 няма да е по-универсален от 18-125 (само да отбележа, че свикнах с големият зум на сапунера и сега все към това ме дърпа [smilie8] ) Знам, че има и 18-250 , но това вече ми се струва прекалено , та нали уж "твърдите" обективи затова са с по-добра оптика и рисунак, понеже нямат варио ?? Нека да ограничим коментарите само за сравнение на нестабилизираните версии, поради споменатите по-горе причини.

Ще ми е от полза да ограничим коментарите само за обективи от най-евтиният клас на Сигма и то нестабилизирани, че то обективи мноооо..гоо . Гледам имам и преходници от EOS -> Nikon обективи .. дали ще има проблен такава комбинация Канон 350Д с Никон обектив ?? Забравих да спомена, че говоря за тяло Канон 350Д [smilie3]

Благодаря предварително за може би ценните съвети, които няма как да науча, освен ако не "потроша" една торба пари за експерименти [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: сравнение между Сигма 18-200 и Сигма 18-125 ?
Автор: ka7   
Дата:   27-03-09 23:39

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nacho1   
Дата:   28-03-09 09:32

а 24-70 f/2.8 ..много го хвалят в този ценови диапазон ... май е по-добър, но на мен ще ми липсва голямото варио [smilie8]
А има ли нещо по-широко (да започва от поне 18 мм) да е по-светло или поне да е със постоянна или по-светлосилен от f/3.5-5.6 и да има 6-7 кратен зум ... а ако е и под 500 лв втора ръка [smilie5] цена няма да има [smilie5]
Знам, че всичко в "една душа" няма как, но аз все пак да питам [smilie25] ... Има ли за Вас по-добър обектив от Сигма 18-125 ? - под по-добър разбирам с по-голямо варио, хубаво боке и по-светъл от 3.5-5.6 ...

Автор: toc   
Дата:   28-03-09 09:42

Сигма 17-70/2.8-4.5 е другият ти вариант [smile]

Re:
Автор: Orlin   
Дата:   28-03-09 19:29

Аз също препоръчвам Сигма 17-70/2.8-4.5 - качеството е по-добро от другите посочени сигми. А и не е скъпа.
Само че казват че китовия на канон със стабилизация е по-добър от нея.
И по-добър от всички изброени горе.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: