Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Olympus e-410 или PENTAX K-m
Автор: makoni   
Дата:   18-02-09 18:27

Здравейте!
Разполагам с ограничен бюджет и избора ми е сведен до следните 2 модела фотоапарати (Olympus e-410 или PENTAX K-m)
Изчетох доста ревюта и засега съм по склонен да посегна на Олимпуса.
Какво бихте ме посъветвали вие ?

Отговори на това съобщение
 Re: Olympus e-410 или PENTAX K-m
Автор: mbs   
Дата:   18-02-09 19:06

И двата апарата са чудесни. (Когато аз избирах имах същото колебание между двете системи, но избрах Пентакс заради по-наситените цветове и възможността за 200% усилена динамика). Защо не погледнеш към е-510, обаче. Доколкото си спомням Е-410 няма стабилизация на матрицата, докато е-510 и К-м имат.

Автор: nrk   
Дата:   18-02-09 19:46

Пентаксът има по-голяма матрица, по-голям визьор, стабилизация, (нещо като) грип. Китовите му обективи са прилични, работи с АА батерии и с една камара антична стъклария (ако това те влече). Та измежду двата бих си купил K-m.
Добра идея е да идеш в магазина и да ги пробваш, в крайна сметка сигурно ще правиш по-добри снимки с по-удобното за теб, а не с по-доброто според ТТ данни тяло.

Автор: magnifico   
Дата:   18-02-09 19:48

Принципно Олимпус се слави с доста по-верни цветове, дори от никон и канон. Установил съм го и в практиката.
410 е хубав апарат, но виж и Е420 - по-нов е и има някои благинки :)
С какви обективи ще купуваш тялото ? Щото само с тяло няма да можеш да снимаш [smilie25]
[beer]

Автор: exile   
Дата:   18-02-09 19:59

ако ще е е-420 - по-добре е-510.

Автор: nastradin2   
Дата:   18-02-09 20:23

Здравейте!
А може ли някой да каже нещо за Е510 или К200D?Кое е за предпочитане? Не познавам нито единия нито другия апарат.

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   18-02-09 20:26

mbs написа:

> И двата апарата са чудесни...

бе, чудесни, чудесни, ама наистина ли са чудесни, когато ги сравним съответно e410/е510 и Pentax K-m/Pentax K200, особено при тези разлики в цените [smilie11]

Дата:   18-02-09 20:43

HSGeorgiev, Да наистина! Пентаксите , като че ли са малко по-евтини. Каква марка е Пентаксът??? Днес гледах един К200 дето на тялото пише, че е филипинско, а на обектива - че е сглобяван във Виетнам...???

Автор: darksorrow   
Дата:   18-02-09 20:49

Каква марка е Пентаксът???

[smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   18-02-09 21:15

HSGeorgiev,
В ентри класа машинките са си супер - К-м особено. Неговата дилема обаче не е К-м или к200, нито е-410 или е-510. Това може да е дилема на някой друг, за която да говорим отделно, но не знам дали това го интересува изобщо.

Дата:   18-02-09 21:43

Здравейте отново, от нещата които прочетох и видях разбирам че JPG-a на PENTAX-a е по-зле от от този на OLYMPUS-a, вярно ли е това ? Защото не винаги ще имам възможност да обработвам RAW, а ще искам просто да си "щракам" в jpeg. Какво мислите за комбинацията ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm & е410 ? Също така ако избера олимпуса мисля да му взема няколко стари ОМ обектива, тествали ли сте как този олимпус с някои от ОМ-овете ?

Дата:   18-02-09 21:44

nastradin2,
Пентакс, Канон, Олимпус, Никон, Сони, Панасоник са все жапонски марки.[smile] Което не пречи на корпорациите да имат фабрики и извън Япония - примерно във Виетнам (Пентакс, Олимпус, Канон...) или Тайланд (Никон), или Филипините (Пентакс), или Китай (Никон, Олимпус...). Тук там нещо е останало и в Япония.

Автор: haaho   
Дата:   18-02-09 22:07

Оли-тата имат едни от най-добрите jpg-зи, сравнени с техния РОУ. А ако си си набелязал 70-300 по-дробре Е-510 заради стабилизацията.

makoni написа:

> Здравейте отново, от нещата които прочетох и видях разбирам че
> JPG-a на PENTAX-a е по-зле от от този на OLYMPUS-a, вярно ли е
> това ? Защото не винаги ще имам възможност да обработвам RAW, а
> ще искам просто да си "щракам" в jpeg. Какво мислите за
> комбинацията ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm & е410 ? Също така ако
> избера олимпуса мисля да му взема няколко стари ОМ обектива,
> тествали ли сте как този олимпус с някои от ОМ-овете ?

Автор: zaiko   
Дата:   18-02-09 22:07

makoni, ти откъде разбра, че е по-зле? Прочете някъде, сравни еднакви снимки или какво? Разгледай снимки в интернет, които ти харесат повече, взимай този апарат. Най-добре обаче в магазина да го пробваш!

Дата:   18-02-09 22:13

zaiko, чел съм в интернет и съм гледал снимки. ако имах възможността да ги стравня "на живо" нямаше да питам тук [smile]

Публикацията е редактирана (18-02-09 22:13)

Дата:   18-02-09 23:42

Ако забодеш такъв обектив на тяло без стабилизация на матрицата няма да имаш и 1 снимка на фокус. Освен ако не ползваш статив и самоснимачка.

Re:
Дата:   19-02-09 00:00

Ееее, чак пък... Оля се [ezik]

И има огромна разлика между снимка без фокус и размазана снимка...

Дата:   19-02-09 00:15

Прав си [smilie24] "размазана" е точната дума [smilie18]

Дата:   19-02-09 11:31

mbs, Да, но дали продукцията е със същото качество, като тази - произведена в Япония или е някакъв компромис? Защото обектив сглобяван във Виетнам....???Малко ми е сънителен...Аз ги помня от Виетнамската война и студентските общежития и не съм очарован от интелекта им. Виж - че са работливи и изпълнителни няма спор. Ама фотографската техника е тънка работа.Иска си и традиции...Как мислиш? Струва ли си да се купува?

Re:
Дата:   19-02-09 11:33

Откакто съм с Пентакс не съм случил на дефектен или некачествен продукт. Независимо дали е бил произведен във Филипините или Виетнам. Това, че заводът е там, не означава, че нямат контрол на качеството. Все пак това не е завода на Mustek, ами Pentax [cool]

Автор: exile   
Дата:   19-02-09 11:36

"Откакто съм с Пентакс не съм случил на дефектен или некачествен продукт."

Не си се ослушвал достатъчно [smile]
к10д имаше бая бройки с проблеми с визьора, доколкото си спомням.

Дата:   19-02-09 11:57

exile, Е то и най-добрата техника дава грешки. Може би по-скоро е въпрос на лош късмет. Знае ли човек? Същото е и с жените - гледаш я - лъскава, джижина, а пък като те ЗАХАПЕЕЕ - Горгоната Кръвопийца!!![smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   19-02-09 12:00

zaiko, Ти явно си с Пентакс. Какво ще кажеш? За предпочитане ли е пред Оли520?Гледам че и на двата цените са поносими...Но не познавам нито един от тях. Имаш ли поглед върху Оли-то?

Автор: magnifico   
Дата:   19-02-09 12:10

zaiko е отявлен ОлиПротивник, не го слушай [smilie18]
[beer]

Дата:   19-02-09 12:19

magnifico, А Вие какво можете да ми кажете за Е520?Познавате ли го?

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: