Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Апарат за модни снимки
Автор: quips   
Дата:   16-02-09 16:49

Здравейте! Прочетох доста инфо тук, нооо имам питане!

Трябва ми апарат за модни снимки за интернет каталог, необходима ми е машина, която да бъде в разумно съотношение цена-качество на снимката. Та, огледах се за NIKON D40 или D60 ?

Отговори на това съобщение
 Re: Апарат за модни снимки
Автор: ecobo   
Дата:   16-02-09 16:54

ти сериозно ли ще правиш каталог, при положение че познанията ти не стигат дори камера да си избереш [smilie10]

Дата:   16-02-09 16:56

Не, виж сега, естеството на снимките е, че доста често ще се правят, а наемането на фотограф за тази цел се явява доста по нерентабилно, отколкото купуването на нещо , което да свърши работа, аз пак мога да избера след няколко мнения и впечатление, но просто виждам,че тук има хора с опит и такива,които да дадат приличен съвет :)) , иначе нямаше да пиша тема!

Автор: borisyankov   
Дата:   16-02-09 16:59

А на мен ми трябва ракета за тенис. Ама каква? Ще ходя да се пробвам на US Open?

Дата:   16-02-09 17:04

Когато бюджетът не влиза в рамките да се ползва постоянно професионалист ще избирам и аз ракета за тенис на US OPEN .

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   16-02-09 17:07

borisyankov [smilie24]
Определено е много по-нерентабилно да се наеме професионален тенесис, отколкото да се запуки професионална ракета. quips е прав [smile]

ecobo, ти като си падаш по модната фотография, разбра ли сега колко си сбъркал, избирайки между 5Д2 и Д700. Да не си избереш досега между Д40/Д60 и да си решиш проблема... [smile]

Автор: borisyankov   
Дата:   16-02-09 17:08

Логиката ти е желязна, но нали се сещаш, че на US Open няма да направиш нищо [smilie5]

Камери се наемат. Някаква евтина ще ти е 20-30лв на ден.

Ама след това трябва и обектив и не дай си боже и студио където да снимаш. И си приготви по-сериозна сумичка за ретуш (или почвай да учиш Фотошопа) че по снимки от човек който не разбира ще има доста работа.

Автор: vladovg   
Дата:   16-02-09 17:09

Бес да чета нищо друго освен въпроса според мен ти трябва ЗАУ [smilie24]

Автор: exo99   
Дата:   16-02-09 17:10

3ъйНапиши горе-долу какво точно ще снимаш за Интернет каталог.
По принцип профитата са прави да те заяждат, защото наистина не можеш да докараш много добри кадри без да имаш достатъчно опит и знания.
Но от друга страна, съдейки по собствен опит, може и да се справиш успешно и с една прилична сапунерка за интернет каталог - зависи какви продукти има в този каталог.

Това споделям от собствен опит, защото преди 3 години с една сапунерка съм снимал за мой интернет магазин разни предмети, които се продават там.
Мога да заявя, че съм се справил прилично и клиентите държат да видят ясно стоката, а не толкова снимките да са арт [smile] .
Аз лично бих те посъветвал да си купиш друг модел Никон, например Никон Д80, защото дава повече възможности и има повече обективи.
А като пентаксаджия ти препоръчвам Пентакс К10Д.
Но мисля, че работа ще ти свърши и една добра сапунерка / но те са доста скъпи - почти на цената на ДСЛР/.
Трябва да помислиш и за осветлението, ако снимаш нещата в студио.

Успех, никой не се е родил научен![smile]

Автор: CanoniO   
Дата:   16-02-09 17:13

Абе човека пише "интернет каталог". Къде го хвърлихте в тениса?
Най-вероятно ще снима ей такива неща, и то с един и същ модел. Става и със апарат за 300 лева:

http://juicycouturedeals.com/wp-content/uploads/2007/08/juicy_couture_swimwear1.jpg

Дата:   16-02-09 17:14

Точно за това става дума.

Re:
Автор: danny_falin   
Дата:   16-02-09 17:18

ми вземи си някой сапунер тогава със чехълче за светкавица само и готово

Автор: Пешо   
Дата:   16-02-09 17:20

За модната фотография по-важно е осветлението отколкото Д40 или Д60, зашото и Д3 да вземеш без правилното осветление все тая.

А осветлението доста често излиза по-скъпо от д40 и д60

Публикацията е редактирана (16-02-09 17:21)

Автор: jivkojj   
Дата:   16-02-09 17:21

Купи си фотоапарат с 2 светкавици. Има многобройни наръчници как да разположиш светкавиците. Чрез проба-грешка намираш оптималния вариант и си щракаш стоките на конвейр. Все пак е еднотипно, даже може да платиш еднократно на някой фотограф да ти направи конфигурацията.
Никон Д90 + 2хСБ-600 + 50мм обектив например е добро начало.

Аз щракам от време на време с д40 + 18-200 детска мода и даже се харесват снимките и в списания ги изкараха [smilie10]

Автор: rewer   
Дата:   16-02-09 17:27

В белите страни хората си плащат за професионализма,ама нали в България всеки разбира и може от всичко .От футбол,политика ,жени,коли пък кво'са едни там фотографски техники и.т.н.Плати си и ще останеш доволен може и да научиш нещо и другия път да се пробваш сам.Успех [shtrak]

Re:
Автор: Synthy   
Дата:   16-02-09 17:28

или nikon D70 (за 1/4 от сумата на Д90), защото може да командва безжично светкавиците

Автор: ecobo   
Дата:   16-02-09 17:37

Сега, това, че каталога е за Нет-а, а не за печат, съвсем не значи, че някакви снимки са достатъчни.
Вероятно стоките ще се продават, right? Щом няма да ги подарявате, продажбите ви ще са в пряка зависимост от качеството на представяне на продукта. Затова, не се скъпете и дайте на КАДЪРЕН фотограф да ви снима нещата. Тази инвестиция ще се възвърне, вервайте ми [smilie3]
А ако искаш сам да снимаш, само с камера не става. Трябва осветление, трябват обективи и най-важното: трябва Ноу-Хау. Щото ако ставаше без ноу-хау, професията "фотограф" нямаше да я има.

Ето един пример - дали в тази фирма са си купили някакъв апарат и са си щракали сами според теб?
http://www.ondademar.com/

Автор: CanoniO   
Дата:   16-02-09 17:46

ecobo,
не става въпрос за снимане на една колекция. Явно е важно, всяка стока да бъде снимана и качена в сайта, в момента на получването и. Това значи, че ще се снима нещо всеки божи ден.
А не всеки може да държи фотограф на работа и да си го ползва постоянно.
Прав си, че рекламата продава стоката, и аз съм съгласен, че при прохождането си, сайта трябва да е на ниво, но влизам в положението на човека. Просто каквито снимки си направи, такъв ще е и респекта към каталога му.
Щом няма претенции към рекламата си, защо трябва ние да имаме?

Дата:   16-02-09 17:54

Всеки разбира се гледа от собствената си гледна точка, но CanoniO описа положението, снимки почти всеки божи ден. Но нека оставим и работа за професионалистите, относно рекламата, добрата реклама се постига и с добър бюджет, смея да кажа,че тук в България още липсва сериозен моден маркетинг. Малко странихме от темата, благодаря Ви за съветите и критиките.

Автор: asahi   
Дата:   16-02-09 19:32

Имам чувството, че тези снимки няма да ги правиш за твоя си бизнес, а за някой натрапник, дето не можеш да му откажеш лесно.

Ако не е така не питай за апарат, а за курс по фотография.

Автор: pepi34   
Дата:   16-02-09 21:02

Куипс, аз не съм моден фотограф но ето и мойто мнение(с молба да не се сърдиш много) - Понеже в Бг всеки предпочита системата направи си сам, и всеки няма бюджет, тоест не иска да плаща или не може, става следното, да ме извините за нецензурното определение ама е така, а именно
- Ебе ви се хубава моделка например, но не можете да си я позволите(пак бюджетно да кажем)и ква става, въртите сучете, питате и накрая си вършите работата сам(тоест удряте си една ........ сам), оставате временно задоволен (щото е безплатно[ezik] [smilie18] )и си мислите че сте свършили работа, ама всъщост нищо не сте свършили(лесно ще разберете истината особено ако видите моделката пак), та и твойта такава излиза с тея апарати и съвета на съфорумеца за сапунера например(Българина многу изобретателен бреииииий), а не се сещаш че има и среден вариант , вместо моделката да боднеш някоя не толкоз добра кака например, и ефекта ще е много добър, та сега по аналогия моя съвет и защо ти го препоръчвам
-Ако почетеш малко ще видиш, че апарата е най-малкия проблем, искат се знания които явно ти нямаш(тук явно не е кат при оная работа - там е по лесно става за минути), тоест ако искаш да свършиш работа трябва ти нужната квалификация, после обективи, после осветление, после вече апарат, така че ПРЕПОРЪЧВАМ - защо не наемете човек поне с мин. познания, макар и непрофесионалист (примерно студент по фотография или нещо подобно) с приемлива техника, и да пробвате няма ли да е по добре, тоест щом няма да е моделката, да е другата кака, ама да не е ръчния вариант все пак?
Извинете ме всички, но всяка жаба трябва да си знае гьола, защото по аналогия ако човека продава бельо, аз ако съм фотограф, и не искат да ме наемат, с какво да си купя после от него ново, ще дам на жена ми или майка ми да изкърпи старото и той отново няма да има бюджет за другия каталог и така........ кръговрат, докога бе колеги?

Дата:   16-02-09 21:12

Духовито изказване, добре те разбрах и мисля, че си прав.

Автор: icikonti   
Дата:   16-02-09 21:15

Невероятна тема.... с невероятни отговори!
Абсолютно невероятно!
"Интернет каталог" за човек който търси /за пръв път/ цифрова техника?И който има желание да се "справи с нещата" от раз...!!!И при това пита най-наивно "Какво ще ми препоръчате и кое е най-доброто?"[smilie18]
Започвам да си мисля, че в България ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО и ние сме като ония зад океана!
Илюзията е - Грабвам препоръчаното от вас и правя НЕВЕРОЯТНИ НЕЩА ....!Само ми дайте техниката и ела виж к'во стаа!
.....................
Ама наистина форума е дебилен![ezik]

Автор: novaka   
Дата:   16-02-09 21:23

Взимай 60-тката и ПОЧВАЙ!!![beer]

Автор: Canon   
Дата:   16-02-09 21:34

icikonti
Ми нали има разни "Да научим ********* за 24 часа" дебели по над 500 страници.
То човек не може да я прочете за толкова време, камо ли да научи съдържанието.
Е, в наше село аналогичен случай с коча...
[smilie5]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »