Автор: chicken
Дата: 18-01-09 18:04
А? Повече ли щеше да ви харесва? Аз, като човек, който се възмущава като види боядисан алуминий, бих казал че никонски обектив за никакви пари с пластмасов байонет е по-малко фрапиращо от грозната пластмаса на трицифрените канонски тела. Които са меко казано ужасни. Но за това никой нищо не казва, а за мен беше предостатъчна и единствена причина да съм с Никон. Навремето мислех да взема 16-85 като някакво временно решение в този обхват, но стана така, че взех тялото с 18-135. С пластмасов байонет, без стабилизация. Ами никой не може да ме убеди че има някаква причина да го разкарам и да взимам по-скъпия. Не мисля че корпуса на обектива с цялата му механика ще издържи по малко от 16-85, а искам някой да ми покаже обектив, който е вече неизползваем защото байонета му е пластмасов. За да се износи това нещо трябва някой като седне на кафе вместо да запали цигара да започне да слага и маха обектива ей така, за спорта. Пук който има нещо за доказване да се занимава с търсене на мейд ин Джапан, и да дава повече пари за пак толкова калпаво. Ама да не пропуска че в края на краищата функцията на обектива се свежда до едно единствено простичко нещо нещо. И никой няма да го потупа по рамото и да каже "браво мойто момче, с мателен байонет си снимал"
|
|