Автор: chepkata
Дата: 10-01-09 09:21
Поиграх си с двата апарата във фотопавилиона и според мен разликите са:Канона е с по-приятно на докосване тяло,но значително по-голямо и по-тежко,по-широкия обектив е плюс,по -големия зум също,но не знам до колко е исползваем заради атмосврени влияния,светкавицата осветява по-равномерно целия кадър,макар и разликата да е малка,цветовете му са по-реални и може би при идеални условия вади малко повече
детайл/но само при много добра светлина/Сони е по-компактно,с по-голям дисплей,което,може би улеснява ръчното фокусиране,в помещение извади като цяло повече добри кадри,с повече детайли и определено шуми по-малко.Исо400 е исползваемо напълно/според мен/,доколкото Канона там вече се предава.Автофокусът на Сони ми се стори малко по-бърз при слаба светлина и колкото и да звучи тъпо,поблазни ме по-малкият брой пиксели при еднакво малки матрици.Цената също е в полза на Сони/притеснява ме тя да не накланя неправилно везната/,но като цяло Сони ми допадна повече.Мисля да си купя едно и дано не ме е яд после.Ще снимам и на закрито,а там мисля, че Канон отстъпва малко.
|
|