Автор: lifelover
Дата: 14-12-08 23:52
Здравейте, съфорумци!
Преди известно време се колебаех м/у няколко модела при избора ми за СЛР. Сега придобивайки повече опит и познания избора ми се сведе до точно тези два модела. Ходих и в сладкарницата :) за да ги вкуся и двата. Опитвах, пипах и щраках, гледах снимки сръвнявах ... абе цяло приключение си беше
Никонското тяло ми допадна повече, някак си ми пасна по-добре в ръката, по-малкия му размер и тегло си оказаха влияние, що се отнася до ергономичност в ръцете на любителя фотограф, като мен. Канонското пък ми изглежда по-стабилно и масивно някак си, но това са си само мои наблюдения и въпроса за избор на модел няма да е свързан предимно с тези им параметри.
Спрях се на двата модела, защото се препокриват в ценовия си клас и отписах вариянта за 50Д, тъй като смятам че разликата в цената с 40Д не правопропорционална на екстрите в повече, които предлага.
И така от информацията, която имам не мога да отбележа няколко факта и за двете страни, преди да взема правилното решение, за което имам нужда от помоща Ви!
Тъй като ще пазарувам телата с китаците в съответните вариянти за Никон 18-105mm AF-S DX f/3.5-5.6G ED VR , а за Канонски кит съм се спрял на 17-85 mm f/4-5.6 USM IS AF(не знам дали ще ми е достатъчно светъл), та в този диапазон Никонския кит май излиза по управдана инвестиция.
От мнения по различни теми на съфорумци съм стигнал и до извода, че Никонските обективи са по-рентабилни от тези на Канон, що се отнася до средния любителски клас, т.е. предлагат повече за парите си.
Друго твърдение за системите от двата произвоителя е (отново в същата потребителска ниша), че Никонските са по-ползутворни "на широко", докато Канонските - "на дълго", което е несъмнено свързано и със самия им кроп фактор. Срещам доста теми за неработещ АФ на Канонското тяло, за Д90 май само ведъж видях такава, т.е. май и това трябва да се вземе в предвид при евентуалната покупка. Мисля от финансова гледна точка да се задоволя до китовия + едно 50/1.8 и до там да са разходите ми за система. Ще снимам предимно пейзажи, макро (може и да се откажа) и портрети.
Знам, че каквото и да взема няма да сгреша, и не е от огромно значение то, а по скоро обективите, но искам да чуя повече мнения относно двата модела и да се изкажат повече техни притежатели, като се има и предвид обективите, на които съм се спрял.
Благодаря Ви предварително, като се надявам това да не е поредната спамерска тема придизвикваща война м/у двата враждуващи лагера, имам просто нужда от компетентните Ви мнения за да взема правилното решение! 10х
|
|