Автор: danbi
Дата: 25-11-08 13:25
Аз в случая не разпъвам локуми.
Част от нещата които правя са периодични архиви на огромно количество данни, не свързани с фотографията. Имам около 1-2 кубически метра CD/DVD носители -- това без опаковките...
Последните две години реших да променя малко тактиката и да пиша почти изключтелно само на магнитни носители (това, което ти предлагаш). Не заради дълговечност... а просто защото ми се напълниха наличните обеми за съхранение
Ако флаш паметта беше по-евтина, изобщо нямаше да се занимавам с магнитните дискове, да им треперя всеки път като ги премествам и монтирам (те са в няколко копия освен това), не мерси!
А за това, че ще изчерпиш циклите на флаш паметта, нека направим малко аритметика:
Допускаме, че ще живееш още 100 години. Тъй като флаш паметта ще ти издържи само 10,000 записа, не бива да правиш архиви по-често от 100 пъти на година (като при това презаписваш целия и капацитет).
Това прави по един пълен архив на 4 дни, в продължение на следващите 100 години.
Така по-лесно ли е за проумяване?
ПП: Ако ми посочиш CD/DVD/HDD носител, който може да издържи дори 1/10-та от това натоварване, проявявам особено сериозен интерес.
ППП: Ти хубаво си показал в статията, но си пропуснал, че говорим за различни неща.
|
|