Автор: Lalinda
Дата: 01-10-08 15:20
В този кадър определено липсва "кристалност и чистота", напълно тривиален е (независимо от уж оригиналната гледна точка и прешироките полета около него), цветовете не са естествени, бих казала дори, че са неприятни, а кадърът наистина е мрачен, откъдето и да го погледнеш.
Преди време пусках разни римски стандарти, за които един потребител, чието мнение ценя високо, казваше, че са "подтискащи" (със скуката си де). Така е, друго си да им плеснеш по някое драматично небе или да издебнеш преминаването на римска хубавица през кадъра...
Е, допускам, че е набрал точките си заради пояснението, че това е Бъкингам... Ако сте били в Бъкингам, едва ли бихте се юрнали да гласувате точно за такова нещо, вероятно и сами бихте си направили далеч по-интересни кадри, поне без коли и минувачи из тях...
Е, авторът се е защитил с едно Всекидневие при избора на галерия, с което да отметне претенциите.
А, да ви кажа под секрет, че преди двайсетина години у нас много малко хора пътуваха на Запад/запад, в командировка, и на връщане показваха кадри от местата, които са посетили... Имаше голям интерес, много ни харесваше, че улиците са чисти (например) или къщите измазани (пак например).
Но само толкова, интересът бе социален, не фотографски. Тук би трябвало да е и фотографски. Но си сложете ръката на сърцето и се запитайте дали бихте произвеждали такива кадри? Едва ли. Нищо лично.
Да вметна само, че съм писала коментара си "Много тъмна" под кадъра преди появата на тази тема. Е, може да се види и по часа, не че някой ще тръгне да ме разследва... Отворих го, понеже бе в лентата на най-премираните кадри и ми бе любопитно какво толкова има в него.
Сещам се и за подмятането на един администратор в друг форум: "За каквото гласувате, това ще гледате на първа страница."
Не съм гласувала за кадъра, дори с издайнически и назидателен бронз.
|
|