Автор: marto
Дата: 26-09-08 14:02
Да кажа и аз...
От десет души, десет различни мнения ще чуеш :) и това е защото (колкото и да не вярват много хора) бройките са много различни.
Преди доста време имах 28-70/2.8 (старата версия на 24-70), беше страхотен... нямаше ХА, много рязък и в ъглите още на ф2.8
Продадох го защото (тогава на кроп х1.6) почти не го ползвах.Сега съжалявам.
От тогава съм "пробвал" десетина такива (вече 24-70/2.8) но все не намирах "моя" обектив... единия беше мазен отляво, другия имаше много ХА, третия не биваше в ъглите...
Много ревюта изчетох, много семпли разгледах и се спрях на 24-105/4... страхотен обектив, доста по-лек от другия, стабилизиран, с по-равномерна рязкост по целия кадър.
Много му се радвах, почти не го свалях от тялото.
Да, криви доста (особено на 24мм) но вече има толкова много софтуер за "изправяне", че и това не беше проблем.
Обаче все ми се искаше да имам пак "светъл" обектив... като онзи моя, стария (28-70/2.8)...
Търсенето (и тестовете) продължаваха...
Все се оказваше, че 24-105 е по-добрия от тези с които го сравнявах(3-4 броя 24-70)
И така докато щастието един ден ми се "усмихна" :)), намерих обектив който да ми хареса!
Сега имам 24-70/2.8, такъв какъвто го исках :)
ТУК може да видите един "тест" (силно казано, по-скоро сравнение) между двата обектива.
Снимано е от статив, със заключване на огледалото, дистанционен спусък, изключен ИС, изключен автофокус...
Изводите си ги правете сами!
Нет-а е пълен с тестове и сравнения между тези два обектива
Ето тук например 24-105/4 е много по добре от 24-70/2.8
Та с две думи:
Който и от двата да избереш, не случиш ли на качествен екземпляр може да се разочароваш :)
Разбира се 24-70/2.8 е по-добрия избор :)
Успех!
|
|