Автор: danny_falin
Дата: 18-08-08 15:27
ако ще лепнеш стабилизирания кит на канон ти препоръчвам канона от избраните от теб
никон ефтините телца са малко по-осъкатени, нямат клин (няколко кадъра различно експонирани), мирор лок ъп, 3 фокусни точки
нямат мотор за фокусиране с определени обективи на фирмата,
наистина погледни какви са ефтините обективчета на фирмите и тогава ще си избереш и тяло, ако ще даваш пари за скъпи обективи която и фирма да избереш ще можеш да правиш готини снимки
400д e апаратче с голями възможности
докато никонските ефтини телца са доста осъкатени
олито е много компактно и свежо апаратче,
поради малката матричка страда от по-малък динамичен обхват и малко повече шум при всички чувствителности, но пък се славят с най-качествените китови обективи, ако не е голяма разликата по-добре някое 5хх със стабилизация
не знам вече на какво ниво е никонския стабилизиран китов обектив, да кажат хора които го ползват, канонския е супер, даже ми се струва че канон ги е яд че са направили толкова читаво обективче и го дават за без пари, но ако клина 3-те точки и липсата на мирор лок ъп за намаляване на вибрациите няма да ти липсват всичко е ок, до колкото съм запознат с ефтините никони, нямат възможност за жило или инфра ред дистанционно
поне за д60 мисля че е така,
също нещо важно за някои хора е че с никон е приблизително невъзможно да се работи със стари ръчни обективи, за някой голям минус, за някой без значение , зависи
както и да е, сам трябва да си предцениш
трудното при избора днешни дни е че разликите са много малки в цените и човек започва, 100лв повече и зимам еди какво си, 200лв отгоре и зимам още по-добро и т.н.
едно 400д със 18-55 ис и 50 1.8 е страхотна и доста ефтина комбинация за начало.
оли 520 двоен кит също, никон + 18-55 вр + 50 1.8 също, само че тялото да е д80, на мен лично другите са ми много орязани.
поздрави
Публикацията е редактирана (18-08-08 15:28)
|
|