Автор: anete
Дата: 31-07-08 15:36
Реших да си купя фотокамера, защото отдавна фотографията ме изкушава. Досега снимах с прости апарати, само с автоматични настройки. Т.е.- начинаещ съм . Снимам предимно пейзажи, портрети, изкушава ме и улична фотография .
Започнах акция " Купуване на апарат " с бюджет 600-700 лв. и без никаква идея относно марката. След 40 дни четене на темите във форума реших да взема DSLR и се спрях /след като разтегнах бюджета доста / на Nikon D60. Не е точно това, което искам, но е най-доброто, което мога да си позволя. Все пак трябва да останат пари за обективи, тялото само няма да снима, а не искам да увеличавам още бюджета.
Та сега трябва да "въоръжа" D60 с обективи . Отхвърлих китовия обектив 18-55, много го ругаят във форума.Макар че единият вариант 18-55 е със стабилизация, той как е ?
След като не разбирам от нещо, доверявам се на хората, които знаят и могат. След четене на множество теми реших да купя следното :
1.Обектив AF Nikkor 50mm f/1.8 D /Ще ми се да е 50/1,4 , ама ...по-нататък може би. Или да изчакам и направо 50/1,4 да взема? /
2.Обектив AF-S DX Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED
или
3.Обектив Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G IF ED / горният има мотор, а този май не /
Нямаше да се колебая, ако ми стигаха финансите за 16-85, но това е положението.
Та на въпроса - 18-135 или 18-70 , още повече D60 го има в комплект с 18-135?
Няма да подмина и други предложения, все пак опитът ми с фототехника клони към нула.
Благодаря на всички, които ще се отзоват със съвет.
|
|