Автор: maycal
Дата: 11-03-08 00:48
Има промяна, според която трябват 3 снимки с рейтинг Б,за да може да се публикува във категориите (освен само "Представяне", на практика).
Несправедливостта идва от това, че вероятно малка част от снимките в "Представяне" се виждат от достатъчно голям брой оценяващи, които формират рейтинг Б.ДОРИ ТЕОРЕТИЧНО Е ВЪЗМОЖНО НЯКОЯ МНОГО ХУБАВА СНИМКА ДА НЕ БЪДЕ ИЗОБЩО ПОГЛЕДНАТА ОТ НИТО ЕДИН такъв оценяващ!
Освен това, съдейки по част от снимките с висок рейтинг Б, съм на мнение, че един немалък процент от тези фотографи с повишено тежест на оценките, са недостатъчно добри творци и критици .
Полумафиотската история пък идва, според мен , от това, че явно има "дружинка" от ПОЗНАВАЩИ СЕ ПОМЕЖДУ СИ фотографи, която вероятно има някакво ядро и периферия от автори, които си се САМОВЪЗНАГРАЖДАВАТ ЕДИН ДРУГ с оценки, като често основния им "критерий" е именно познанството помежду им!Част от тази група, са стойностни и истински творци, но не са малко, мисля аз, онези, които всъщност вероятно са кандидати за графа: полузанаятчии-псевдоартисти,загнездили се във фотографската ниша на изкуството по случайност и/или чрез голяма активност и "напън", и съответно често или винаги даващи жалка и/или долнопробна продукция, камуфлирана като "артфотография"!??
|
|