Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Re: Цветната електронна хартия е факт...
Автор: asahi   
Дата:   06-12-10 22:02

Добър вечер, г-н Практикар! Как я карате?

Отговори на това съобщение
Автор: boni   
Дата:   06-12-10 22:05

Споко, не съм по купуване на джаджи, не се притеснявай.
Относно електронната хартия, в първия пост е написано как е правена, може да прочетеш. Просто ползваш един лист, за да прочетеш много книги, вместо много листа, за да прочетеш една книга.
Иначе и папируси има запазени и дори плочи с текстове и още стават за четене. Друго си е да ти замирише на папирус, ръчно написан от човешка ръка. Какви са тея глупости - печатарски преси и други джаджи.

Така или иначе ние възприемаме визуално и безконтактно смисъла на текста при четене, снимките също, така че на практика няма никакво значение, как и върху какво са напечатани, стига да не дразнят зрението.
Миризмата, докосването, шумуленето и т.н. на хартията нямат практически никакво отношение към съдържанието, имат отношение към подсъзнателната ни носталгия по отминалите години, когато сме били по-млади.
Новите поколения не са толкова обременени в това отношение.

Честито - първия четец с цветна ел. хартия

http://technoded.com/wp-content/uploads/2010/11/c71c4e1f08ob23mmn76-450x450.jpg

Публикацията е редактирана (06-12-10 23:06)

Автор: max-1   
Дата:   07-12-10 16:12

http://b2bmagazine.bg/issue/17/

Ето едно списание ...

Автор: Prakticar   
Дата:   07-12-10 19:17

Добър вечер, многоуважаемий г-н Асахи. Благодарим на Бога, пребиваваме в крепко здравие, което поддържаме с редовен прием на червено винце и чесън.
Бони, не е въпросът за папируси, книги и джаджи. Това, което съсипва природата и разхищава ресурсите на земята не е хартията и сеченето на гори сами по себе си, а човешката лакомия, алчност в много случаи преминала всякакви разумни граници. За съжаление новите джаджи, при всичките им предимства, не озаптяват човешката алчност, просто я пренасят на по-високо ниво.
За туй ми беше думата.

Автор: ivansky   
Дата:   07-12-10 19:24

Prakticar [smilie24]
нa същото мнение съм.

Автор: boll   
Дата:   08-12-10 13:14

Книгата е символ, като погледнеш прочетената книга в библиотеката си спомняш цял един свят.

Пластмасови играчки да си правят, продават и купуват в далечния изток. Продуктизацията прозира отвсякъде и не ти оставя място за въображение.

Автор: next_time   
Дата:   09-12-10 08:57

... "и само писаното върху камък ще остане" ...

Не че има нещо общо с темата.

Всяко нещо което ни заобикаля оставя някаква следа върху нас.Каква е тя и до какво ще доведе е друг въпрос.Обяснявах на малкия ми син че аз като съм бил дете сме играели на жмичка и на стражари и апаши, а тои ми отговаря, "ами то е същото като в кънтърстраик".Колко е същотото да се гониш в гората с приятели и да го правиш пред компа във виртуален свят ... нямам представа и ако има разлика до какво ще доведе.

Автор: didesignbg   
Дата:   09-12-10 09:33

Всъщност тук настъпва малко объркване. Това което Бони показва, като първия четец на електронни книги с цветен дисплей, е малко по-различно от цветната електронна хартия.
Цветната електронна хартия е тънка и може да се гъне, всеки от големите Сони, Филипс, ЛГ, показа своя разработка на такава хартия, но още никой не е съумял да я комерсиализира.
От друга страна са четците на електронни книги който ползват множество различни екрани, като най-атрактивни са тези без подсветка. Комерсиалния лидер на пазара е Е инк, това е фирмата правеща дисплейте за почти всички четци. Та същата тази фирма обещава цветен дисплей, който да влезе в бъдещото устройство на Hanvon за ~450$ в Китай.
Срещу тях стой разработката на Qualcomm (тези с процесорите за телефони) Mirasol, отново цветен дисплей без подсветка, но с много бързо опресняване, подходящо и за видео. Очакванията бяха, че Mirasol ще влезе в цветния четец на Nook, но той излезе с дисплей с подсветка - пълна излагация.

Та засега цветната електронна хартия си остава в сферата на прототипите, за наша радост сме много близо до еИнк подобна технология с цвят, което е [smilie24] [smilie24]

Автор: nik1   
Дата:   09-12-10 09:39

А дали ще е мека като ЕМЕКА?
[smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: nsirakov   
Дата:   09-12-10 10:07

предпочитам с подсветка ;)

Автор: BirdOfPray   
Дата:   08-03-13 02:12

Хартия от камък (repap)

Автор: baraba   
Дата:   08-03-13 02:52

Автор: sail_away
Дата: 08-01-08 22:23

Книгите са едно на ръка. Ако знаете на учениците как ще им олекне, вместо 5 учебника от по 250 страници за носят 1 диджитал лист хартия. Това си е прогрес[smilie24]

ааааа... аз съм против.. а как тогава ще рисувам мустаци на портретите по учебниците? нееее там не пипайте... а и как ще се бият с чантите като ще има само една електроннна тетрадка вътре а? камъни ли да слагаме? нееее.. не пипайте учебниците..

а по темата за изсичането.. аз мисля че тия дето секат , колкото изсекат на другя месец толкова да засадят.. това да е закон ! а ако него направят да им се конфискува всичко което се води на тяхно име и с парите да се финансира друга фирма която ще засади всичко изсякано..
според мен не е страшно че се сече.. страшно е че не се залесява...

Автор: baraba   
Дата:   08-03-13 03:10

Автор: MauMyHa
Дата: 05-12-10 10:27

Айде ги въвеждат по бързо тия силиконови хартии-- щото при едно наводнение на мазето ми отидоха акта за раждане, дипломата за средно образование, военната ми книжка и трудовата ми книжка. Хартия имаше, печат нямаше[smilie18] [smilie18] [smilie18]

... аа верно бе тия силиконовите дали ще ги ядат мишките?[smilie11]

Автор: boni
Ръкописното писане отива в историята.

... аха иска ти се бони... ама като идеш у полицията там все още се пише с химикал.. а и нашата полиция скоро няма да въведе писане на компютър.. и тъкмо напишеш няколко листа и те ги скъсат и пак на ново..[smilie18]

Публикацията е редактирана (08-03-13 03:16)

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »