Автор: stoychev
Дата: 30-12-07 13:55
Ще снимам с DMC-TZ1.
Много ме притесняват няколко неща. Първото от тях не е свързано с оборудването и това е мъглата, която изневиделица пада в моя район и е твърде гъста. В такъв случай снимки няма да станат, ясно е.
Другото нещо е невъзможността да се фокусира на тъмно.
Притеснява ме и фактът, че няма да уцеля най-подходящата експонация. Всъщност за една секунда нали нищо няма да стане? Другият ми вариант е автоматично избиране между 1 и 8 секунди. Тук пък автофокусът става адски капризен и съм почти сигурен че няма да успее да фокусира.
Другият вариант е 15, 30 или 60 секунди. Рискувам снимките да станат твърде преекспонирани и нямам време да се поправя, защото няма да има непрекъснато фойерверки цяла нощ, а ако например дам 15 секунди експонация, общо ще загубя 30 секунди, защото след 1 секунда времето за изчакване (или запаметяване) се удвоява.
Има някаква програма Fireworks, но не вярвам да ми свърши голяма работа, дава 1/4.
В крайна сметка най-големите врагове са времето и мъглата.
kameliya, мерси за бързия отговор, изпреварила си ме. :) Със светкавица няма абсолютно никакъв смисъл, само ще ми намали експонацията.
Нямам AV, а забравих да напиша, че максималната ми бленда е 2,8, но обикновено много рядко ми я дава. Довечера ще тествам пак, че сега не ми се търсят снимки.
Публикацията е редактирана (30-12-07 14:01)
|
|