Автор: surg
Дата: 03-11-07 00:45
1. ако те интерисува основно семеен тип фотография, то вземи си ТЗ2, наскоро си играх с него, много лек, тънак, с добра изработка, добра стабилизация, прави добри снимки , особено ако се ползват наличните режими с настройки, НО НЯМА РЪЧНИ НАСТРОЙКИ, и това го ограничава, ако човек иска да се опитва да снима нещо повече
2. КАнона , лично не съм го пипал, но е по обемист , казват, че имал лошо видео, добри снимки, стабилизация, и ИМА РЪЧНИ РЕЖИМИ, нешо което е важно ако сеопитва човек да снима нешо по сложно...оссвен това НЯМА оптически зоом при видео запис, и звука е там моно...не като при С2/3/5, понякога е бавен>>??
3. Лично аз имам особено мнение за апарат с зоом над 6 та чак до 10 като в случая , и които НЯМАТ дори електронен визьор...
защо,,
ами ако човек снима с повдигнати ръце както се снима само дисплей, като при тези апарати, и използва 10 зоом, дори с стабилизация, е трудно да не се мърда...и голям брой от снимките няма да са на фокус по тази причина, ако е ярко през деня,то при дисплей надалече съшо трудно се кадрира при тази поза, освен това , има случаи когато трябва да да се избира върху кое точно следва да се фокусира или мери светлина, и пак е трудно с повдигнати ръце. Известно е , и аз подкрепям мнението , че дори при 2 визьора, най добре да се снима на око, зардаи опората...
така....
поради тази причина..
отново
1. ако ще става дума за семейни снимки, нй вероятно е по добре да се вземе ТЗ2, 3 дава малко за по голямата си цена,
2. ако ще става дума за опит за по сложна
фотография с апарат от под ДСЛР класа,
то изобщо не се спирай тук...
а си избери апарат с 10-12 зоом, въртящ се дисплей, + ел. визьор, добро качество, ергономика, добра снимка,
аз го подреждам така...
канон С3/С5
Панасоник ФЗ7/8/18(малко се знае за 3ият оше)
ФУджита, СОни Х5, 7
ФЗ50 е в отделна група...
успех
Публикацията е редактирана (03-11-07 01:00)
|
|