Автор: stoychev
Дата: 15-12-07 23:12
Намерих само един сайт с описания на по-големите фотографски стокови агенции, но имам чувството, че има и по-добри от посочените... Става дума за: http://stockphoto.kncity.info/
Но нека да кажа и нещо за моята работа.
Имам възможност да правя снимки с резолюция 5 мегапиксела и не особено добро качество при разглеждане в пълна резолюция. Фотоапаратът ми е Lumix DMC-TZ1. От скоро чистя шума с Noise Ninja 2, но не при всички снимки става, защото на някои с по-голяма острота на детайлите и най-малкият блър се забелязва и евентуално разваля кадъра.
Не мисля да публикувам най-добрите си снимки, а такива, които не бих качил във Flickr. Не знам защо, но това ми е мерилото някакси.
Иначе светлината и цветовете са добри, дори и да е забранена обработката във фотошопа (различни агенции, различни изисквания...)
Мисля, че стават. (:
Ммм, друго засега не се сещам. Искам да продавам снимки главно за това, че фотографията ми е голяма страст и ми носи много приятни мигове и най-вече похвали, следователно стимул, но мисля че вече трябва да помисля как да изкарвам и пари от това. Разбира се, това не е фикс идея. За пари или без пари, аз продължавам да снимам.
|
|