Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна
 Колко бихте платили?
Автор: n1x0n   
Дата:   02-10-07 12:05

Понеже видяхме какви пари са склонни да дадат хората за по-нов апарат и по-рязък обектив, искам да питам - колко пари бихте дали за еднодневен фотографски семинар/workshop?

Колко е максималната цифра, която бихте отделили за подобно нещо? Какви условия бихте поставили?

p.s.
я познавачите на българския да кажат с какво да заменя думата workshop?
 Re: Колко бихте платили?
Автор: todorov   
Дата:   02-10-07 12:08

Еднодневен - нищо!
Автор: canonio   
Дата:   02-10-07 12:09

Ми зависи кой го провежда...

Ама муууу бих му дал 100 кинта да ме просвети в студийното снимане за един ден.
Дата:   02-10-07 12:12

Добре, имаме мнение 100 лева, имаме и мнение че за един ден нищо не може да се научи.

Да разширим леко въпроса - смятате ли, че 1 ден е недостатъчен за да научите толкова, че да има смисъл да платите каквито и да било пари?
Автор: _alice_   
Дата:   02-10-07 12:16

*за workshop, за поне, не съм измислила по-добро от "практически семинар", колкото и глупаво да звучи [smilie8]

Дата:   02-10-07 12:18

То и аз сложих "семинар", ама не е точно... карай, да оставим езикознанието за друг път.
Автор: XiZoR   
Дата:   02-10-07 12:21

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: Synthy   
Дата:   02-10-07 12:21

зависи кой е лектора, но мисля че до 50лв. бих дал за един ден, повече не.
Дата:   02-10-07 12:22

Добре, колко би му дал? [smile]
Автор: canonio   
Дата:   02-10-07 12:23

Ако си на ниво "що е бленда и скорост" един ден е нищо. Но ако искаш да узнаеш някои тънкости, в рамките на един ден може да "откраднеш" доста занаят [smilie18]

Бих дал пари също и някой да ми покаже практически как да меря със свеломера при пейзажни снимки. При някои по-сложни условия.
Автор: praetorian   

Участвах в уъркшопа на Борисов и Колов преди година. За 200 лв. снимахме два дни, имахме нощувка, бяха осигурени модели -прекарахме страхотно, не съжалявам. Истината е че ако отидеш на подобно мероприятие и имаш някакви познания, ефект има. Не съм сигурен за човек, който би тръгнал от нулата. Аз за себе си на този уъркшоп научих доста неща и отново бих участвал [smile]
Автор: Amigo   

Зависи на каква тема е, кой го води и дали има практическа полза [cool] Ама ако не се проведе както трябва, да си взимаме парите обратно! [cool] [smilie7] Досега съм бил на какви ли не семинари по принцип и на някои просто съм си загубил и пари, и време [smilie23] [smilie7]
Автор: джъмбо   
Дата:   02-10-07 12:27

уъркшоп е когато се показва конкретна техника.. .

това е за напреднали фотографи...

според зависи от лектора и уменията му бих платил от 100 нагоре...
Автор: navy   
Дата:   02-10-07 12:27

...
Лично аз.. нищо. Всичко знам [smilie7]
Автор: praetorian   
Дата:   02-10-07 12:28

Автор: canonio
Дата: 02-10-07 12:23

Ако си на ниво "що е бленда и скорост" един ден е нищо. Но ако искаш да узнаеш някои тънкости, в рамките на един ден може да "откраднеш" доста занаят

Това имах предвид и аз [smilie24]
Автор: Mobby_Dick   
Дата:   02-10-07 12:28

Аз бих платил по формулата:

S=1L*T+K

където:

S - сума в лева
1L - един лев
T - преподавателска фотографска дейност в години
K - коефициент определен от титлата (може и да има отрицателни стоиности)

Ако резултата е в отрицателно число, ще искам на мен да ми се заплати [smilie7]

Автор: mixmike   
Дата:   02-10-07 12:31

Може би до 100лв бих платил...респективно както казва преториан - 200 за 2 дни, но има едно друго нещо...
"Не е важно колко струва, а колко пари имаш в джоба си!"
...и 5 лв да струва уъркшопа, кат ги нямам[smilie22] [smilie21]
Автор: Synthy   
Дата:   02-10-07 12:31

всъщност като се замисля... съм като джъмбо (т.е. корекция на по-горният пост). друг е въпроса, че аз нямам работа там.
Автор: Reshovski   
Дата:   02-10-07 12:32

Аз ще отговоря малко по друг начин. Ако аз бях известен фотограф, който си вади достатъчно приходи, никога не бих взел и стотинка за подобен семинар. Бих го направил за удоволствие и бих споделил тънкости на хора, които искат да се научат. Естествено ако семинара изисква определени разходи, всеки си ги поема.
Автор: XiZoR   
Дата:   02-10-07 12:33

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.
Автор: джъмбо   
Дата:   02-10-07 12:37

по цял свят се правят семинари и се канят лектори известни фотографи на които им се плаща защото е своего рода работа....

хората на запад ценят парите и всеки вид труд който полагат....
Автор: hash   
Дата:   02-10-07 12:37

мисля, че 50-100 лева е реална цена за уъркшоп от добър БГ фотограф. ако става дума да група, а не лично обучение. и бих ги дал [smile]

за световно светило нещата са други естествено. не мога да очаквам да дойде за такива малки пари. друг е въпросът дали бих дал това, което поиска. може би ако е човек, на когото се възхищавам, бих дал и 200-300.

един ден наистина е достатъчен за показване на много тънкости. и наистина недостатъчен за показване на основите на фотографията.
Автор: magnifico   
Дата:   02-10-07 12:39

Пфффф, ме аз вече дадох 50лв за семинара на Борисов, и не мисля че ще съжелявам за това.
Но тук в Българпия това е нещо напълно ново и имайки впредвид факта, че всеки си мисли, че знае всичко...нз дали ще пребъде тази практика [smilie11]
Абонирал съм се за едно английско списание, Practical Photography, което получавам веднъж месечно...ми там непрекъснато има обяви за подобни семинари! В сайта на Art Wolfe имаше обява за 6 дневен семинар по фотошоп, воден от известни и опитни хора, който струваше някъде около 1200 панда...просто на запад се заплаща за ноухау, а тук, всеки си мисли, че може всичко и виждаш ли, как може оня да ти иска толкова кинти за един ден "празни" думи [smilie10]
[shtrak]
Автор: rorus   
Дата:   02-10-07 12:39

Смятам, че е нормално за хора които дават по Х-хиляди за техника да дават и по Х-стотин за да се усъвършенстват във фотографията и то не еднократно. 100 лв./ден бих дал за много качествен семинар. Мисля, че това не е никак ниска цена за 1 участник на ден.
Въпросът е - зашо има толкова малко такива семинари за така наречените "напреднали"?
Мисля, че търсене има...
Или не?
Автор: Amigo   
Дата:   02-10-07 12:42

Reshovski написа:

> Аз ще отговоря малко по друг начин. Ако аз бях известен
> фотограф, който си вади достатъчно приходи, никога не бих взел
> и стотинка за подобен семинар. Бих го направил за удоволствие и
> бих споделил тънкости на хора, които искат да се научат.
> Естествено ако семинара изисква определени разходи, всеки си ги
> поема.

Според мен това не е правилно [smilie8] Човек като не си плаща, не цени труда на другия и знанията, които получава [cool] [smilie7] и не уважава, просто наблюдения [cool] [smilie7]
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10     всички  напред  последна

Тази тема е затворена