Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 фото принтер за домашна употреба
Автор: Danny_Falin   
Дата:   22-12-24 22:01

Здравейте,
можете ли да ми препоръчате принтер за снимки, в домашни условия за албумчета 10х15

от доста време не съм се интересувал и вече съм далече от тенденциите в тази индустрия

благодаря предварително

поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: фото принтер за домашна употреба
Автор: Hsathv   
Дата:   23-12-24 00:15

Canon selphy cp1500. Мисля, че сега даже е на промоция.

Автор: Vinsent   
Дата:   23-12-24 07:24

Който и да е мастилено-струен принтер, те са евтини, но консумативите излизат скъпо.
Последния ми такъв, напълно работещ, оставих до кофите за боклук.
В момента има сайтове работещи перфектно и бързо, като Снимките ви и Снимките ни. Цените на копията са много ниски, а и доставката може да излезне безплатна. [beer]

Автор: mitpis   
Дата:   23-12-24 13:41

Vinsent Който и да е мастилено-струен принтер, те са евтини, но консумативите излизат скъпо.

Абсолютно невярно твърдение. Canon pixma g540 за 10х 15 дава разход на мастила 5 ст. Epson l8180, който е принтер А3+ разходът на 10х15 е 9 стотинки без хартията разбира се и при двата принтера. Хартия си купуваш отделно във Фактор, Катана е много добра хартия на добри цени и ще ти се върже много добра цена с печата. Цените при споменатите сайтове са 27 стотинки при кофти хартия и над 30 стотинки при хубава хартия. При тях нямаш голям избор на хартии само 4.
Споменатите принтери печатат и на арт хартии, които са над 300 грама, което е много яко. Те са с пълнещи се резервоарчета за мастило и не купуваш касети за смяна, а шишенца. Епсъна е скъп като първоначална инвестиция, но пък Канона е наполовина и повече по евтин - намира се за под 500 лева.

Публикацията е редактирана (23-12-24 14:23)

Автор: asahi   
Дата:   23-12-24 14:19

Десет недостатъка на домашния принтер, без значение марката и модела:
- гълта ти парите в момента, в който го купиш;
- заема ти място от началото до края на живота си в твоята къща, често и след това;
- купуваш му консумативи предварително, което пак ти блокира парите;
- консумативите заемат място;
- трябва да съобразяваш количеството разпечатки с наличните консумативи;
- налага се да го инсталираш и настройваш при всяко преинсталиране на ОС или смяна на компютъра;
- работата с принтера изисква специфични знания, които трябва да придобиеш;
- работата с принтера гълта от твоето време;
- разбираш реалната цена на един отпечатък чак след като завъртиш няколко смени на консумативи;
- генерираш отпадък от опаковките на всеки консуматив.

Автор: mitpis   
Дата:   23-12-24 14:29

плюса е че имаш пълен контрол на нещата и не зависиш от работното време на сулю и пулю, кога може и не може да ти свърши работа. Пък и качеството на продукта не винаги е добро при тези фирми, последно тази година ми правиха календари, на единия календар от 10-те му липсваше част от окачването и е безполезен, на друг пък му беше мръднала снимката и т.н. Освен всичко тъй наречените профита често работят със същите тези фото принтери, защото консумативите съм им най-ниски като цена. Пък и 400-450 лева не са кой знае каква инвестиция. Тези принтери печатат по 3000 хиляди и повече снимки 10х15 с едни консумативи, какво има тук да се запасяваш, особено за домашно принтиране. Във Фотокафе Джъмбо е направил ревю на Канона.

Публикацията е редактирана (23-12-24 14:50)

Автор: pepino_bg   
Дата:   23-12-24 14:35

Още един глас за Canon G540 (Ако разбира се А4 не е ограничение).
Особено за малки деца вкъщи е голяма забава. Печаташ стикерчета, магнитчета за хладилника, щампи за тениски, проекти за училище. Учудващо икономичен е с мастилата.

Автор: wlad   
Дата:   23-12-24 16:41

Човек пита за препоръка за принтер, започват да му обясняват как няма нужда от принтер. Безценно [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   23-12-24 17:31

Ти така ли го разбра?

Автор: ZENON   
Дата:   23-12-24 18:18

За да придобиеш представа от Canon selphy cp1500, ще е най-добре да разпечатиш някой файл, за да прецениш, доколко те удовлетворява.
Аз лично, не бях хепи от резултата и така си останах без фотопринтер.

Автор: Konstantinov   
Дата:   23-12-24 23:38

10х15 вадих много години в снимкитеви на хартия фужи Fujicolor Crystal Archive Supreme*-за 34 стотинки на снимка е сега.Принтер има смисъл ако се вадят с размер над а4,а3,а2...

Автор: vga   
Дата:   24-12-24 09:39

Няма такъв кеф, като да си имаш принтер вкъщи! Малко конкретика, как бих постъпил на твое място - https://www.olx.bg/d/ad/fotiprinter-epson-l8160-CID632-ID9s2W0.html

Взимаш това, постягаш си го, слагаш мастило и не мислиш повече. Правиш готина снимка на детето, печаташ си я за албума вечерта за без пари, с хартията се връзва към 8 стотинки. Ще си печаташ и шедьоври за рамки в А4 формат. Давай смело! [cool]

Автор: Danny_Falin   
Дата:   24-12-24 13:59

много благодаря на всички

[thankyou]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »