Автор: alex.d76
Дата: 03-07-24 18:00
Не виждам какво против имате срещу Тамрон ... Фирмата работи здраво и обективите им от последните няколко години са просто супер за парите си!
Ще споделя само, че след опити с какви ли не обективи, сега имам само Тамрон-и, цели 5 на брой, и съм просто възхитен от съотношението цена/качество!
Новите обективи (в смисъл след 2017-та) са със защита от прах и влага не само на байонета, но и на всеки бутон и между ринговете за фокус и зуум. Отделно челната леща е с няколко вида покрития - не задържа вода, и много трудно остават отпечатъци от пръсти (освен ако тъкмо не си държал мазна баница в ръка де...)
А по повод въпроса на автора на темата - де факто това е един и същи обектив, като второто наименование е пълното според производителя, като G2 означава, че това е втората версия (подобрена спрямо първата откъм стабилизация, автофокус и пълна защита на обектива от прах, влага и т.н.)
Но за кроп - и аз мисля, че 17-50 ще е по-добре - по-евтин, по-лек, също прекрасен обектив (имал съм, затова си заставам зад думите!)
|
|