Автор: lamerko
Дата: 25-07-23 05:21
Тези "некви" са най-големият мастодонт в браншанша, но отдавна продадоха големите хладилници... В случая става въпрос само за прокси поръчка към Кодак - обърни внимание на "Special Order", "Expected availability: 2-4 weeks" - това е свъщност времето за направа и "Sold only in multiples of (76)" - в случая от линка, трябва да платиш предварително МИНИМУМ 76 броя 4000 футови кутии от 35мм 2383. Интересното е, че поръчките са четни на 76 х 4000' - явно това е една мастър ролка. Правилния линк към 70мм версията е този, но не е ясно какви са условията. В документацията на Кодак няма минимални бройки, но... все пак има някакви условия.
Относно перфорацията - не ме интересува. Не търся 35мм филм, а 70мм - там перфоарция не ми трябва. Но и не ми пречи кой-знае колко. Иначе условно може да се каже, че KS е за позитивни (принт) филми, а BH - за негативни. KS(-1870) е много близко до пазнатата перфорация от обикновените филми за фотоапарат, с почти правоъгълна форма. BH са малко по-странни - заоблени в двата края с цел да имат по-висока устойчивост против разкъсване, когато филма се задвижва с всока скорост в камерата. Принт филма не минава през камера и няма такова натоварване при перфорацията. Реално погледнато, BH-1866 перфорацията, която е на негативните кино филми пасва чудесно във фото камера (снимам основно с такива филми) и това е чудесна новина за всеки, който иска да използва кино филми във фотоапарат. По дефиниция, KS-1870 има едно малко отклонение от 1-стотна от милиметъра в отстоянията между перфорациите. Ако приемем, че в парче с размер за 26 кадъра има 350 перфорации (около 1.7 метра), това прави отклонение над 3мм което би трябвало да е проблем. Но единствения принт филм в 35мм формат който имам е от семеството на Ektachrome с KS перфорация и същно пасва чудесно. Но има вероятност да е KS-1866.
|
|