Автор: ANONIMNIQ
Дата: 20-02-24 17:16
Аз ще се включа по темата, защото в момента имам казус с некоректен купувач. За съжаление няма как да напиша името му защото не знам дали изобщо има регистрация във форума, свърза се с мен за обява за обектив, която имам публикувана и в базара тук, но по-скоро я е видял в Маркетплейса на Фейсбук или някоя от групите в които бях я публикувал, защото ми писа там на лично съобщение. Поиска ми телефон да се чуем, предупредих го до каква цена най-много мога да намаля обектива и да ми се обади само ако е склонен да го вземе за тези пари или ако има някакви допълнителни въпроси за самия обектив. Обектива не е скъп, но въпреки това и по телефона се пазареше за цената и му намалих с още 10лв. Не деля хората на раси и етноси, но в случая май е добре да отбележа, че въпросния човек явно беше от ромски произход - по начина му на писане, говорене и профилната му снимка във Фейсбук. Въпреки това в разговора стана ясно, че е наясно какво купува. Знаеше, че това е китов обектив, въпреки, че никъде в обявата не го бях написал. Пита ме дали може да снима и видео с него. Разбрахме се да ми напише данните за доставка в съобщение и му го изпратих. Дори по телефона бързаше ако мога да му го пратя още на същия ден. 3 дни пратката вече стои в офис на Еконт в Сливен и не отива да си я взима. Спря да ми отговаря на съобщенията. Колегите по-горе такива купувачи ще ги защитават ли така пламенно, че всеки може да си прави каквото си иска? Сега аз съм принуден да си платя 2 доставки за да си върна обектива. И това не е изолиран случай, чел съм за много сходни случай за купувачи, които не отиват да си вземат пратките. Не знам защо го правят, но е факт и потърпевши са продавачите.
|
|