Автор: ss_sgp
Дата: 11-12-23 15:07
Mogila
Дата: 11-12-23 11:27
Нищо няма да ти обяснявам, защото е дълго и сложно, а и защо да обяснявам на човек, не сблъсквал се с проблемите на този тип фотография? Всичко зависи от това, какъв краен резултат те удовлетворява.
Аз съм намерил най-бързия начин за обработка на продуктови снимки- изпращам ги за обработка в Азия. Това правят и повечето хора и фирми, снимащи редовно продукти. Ако имаше друг вариант, щях да си спестя тези разходи.
Нали сме тук да обясняваме и споделяме, нека чуем как е правилно, какви са начините и какви крайни резултати спрямо наличните ограничения.
Аз разбира се не съм снимал за френски и американски списания, съответно не съм разполагал с техните бюджети.
"Ако имаше друг вариант, щях да си спестя тези разходи." - вариантите са много и всички свързани с пари
А обикновено който поръчва той избира и музиката.
Снимането за получаване на бял фон е общо-взето елементарно, но необходимото условие е да се разполага с достатъчно място. Снимах на 50м2 и бяха на ръба за човек в цял ръст: моделът на 1,5м отдалечен от фона, аз на 3-4м някъде от модела - общо прави мин. 6-7м дългата страна на помещението. Ширината е поне 4м - ето откъде идва 50м2 снимачно пространство. Отделно съблекалня и т.н.
Два източника за фона като единият е под ъгъл и служи и за контра (така се спестява един), един основен източник отгоре (така че желателно 3,5-4м височина), един голям на ниска мощност почти фронтално и още един при възможност от др. страна.
Приемлив резултат без източник отгоре не виждам как. Това пряко дава и отговор за сянката - най-често е желателно да е отдолу подобно на слънцето.
Често търсен ефект е сянката да е ясно изразена зад обекта за получаване на обем - тогава е още по-проста светлинната схема, но вие искате чисто бял фон.
С обработка мн. трудно може да се постигне добър преход на границата на дрехата. Мен поне ме дразни. Почти винаги стои като изрязан, а все пак не е това целта. Не, че не може, но по-бързият начин е без азиатци и още при заснемането на си направи Ок и да се иска минимална обработка.
Всичко това го пиша не за Mogila, а за другите които искат да постигнат нещо.
PS: Аз не съм фотограф и не претендирам да съм такъв
Публикацията е редактирана (11-12-23 15:21)
|
|