Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Re: Иде ли КРАЯТ на фотографията?
Автор: nyamago   
Дата:   09-08-22 14:17

^ Интересна и[smile] идея! Офтопик, ама интересна, та ще я продължа:

При мен се 'конкурират' за свободното ми време две любими хобита - музика и фотография. Де да можеше да се съчетаят?[smilie11] Още не съм срещал китара, която да може и да снима, но май ще е по лесно да се направи апарат, който да може (електронно макар) да свири? Хм... повод за размисъл, ще се заиграя вероятно в тая посока...
[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Иде ли КРАЯТ на фотографията?
Автор: ceco   
Дата:   09-08-22 17:10

Докато има светлина, ще я има и фотофрафията. Трябва, естествено, да имаме и очи за светлината, но еволюцията е бавен процес и от нея не можем да очакваме някакво чудо, поне в обозримо бъдеще.

Основният инструмент на фотографията - фотоапаратът е предназначен да улавя светлината и да я превръща в образи, максимално близки до тези, които генерира човешкото око. Принципното му устройство не се различава много от това на окото: имаме основно очна леща /съответно, обектив/ и светлочувствителна повърхност, очно дъно /съответно, сензор или светлочувствителна емулсия/.

В детайлите си този технически инструмент (фотоапарат или друго нещо подобно) ще се променя и усъвършенства в съответствие с технологичния прогрес, но от това фотофрафията само ще спечели, то не може да й попречи, камо ли пък да я убие! Тенденцията да се правят многофункционални устройства (които за 'всичко' да стават, стига да нямате високи претенции към някоя от фукциите им), каквито са мобилните телефони, е насочена по-скоро към не-фотографите, на които понякога им идва желание (или им се налага) да си направят набързо по някоя снимка (и най-често бързо да я споделят по мрежата или изпратят където трябва).

Но показаното като повод за темата AI приложение не засяга и не прави излишна фото-техниката, нито вещае някаква радикална промяна там, а само обогатява средствата за пост-обработка. По простата причина, че то има съвсем друго предназначение. Едно е да получиш образа, който виждаш с очите си, съсем друго - някакво изображение по описание (нещо като преразказ по картинка, вероятно и по-зле ...) [shtrak]


Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »