Автор: Yog
Дата: 30-10-21 12:21
stanpaunov, точно за такова говоря, когато имам предвид че имаше лаг на оригиналния z6, както върти наляво-надясно с тази птичка в кадър. не се вижда лаг от неговия запис, може наистина да няма, не знам.
като цяло - има две неща, от които зависи усещането за нереална картинка в електронните визьори. първото е колко се бави сигнала от сензора до визьора и второто е колко често се опреснява визьора. ако тази камера няма лаг с визьор с опреснение 60, значи аз и другите като мен се заблуждават, когато смятат, че гладката картинка в електронния визьор е заради честотата на опресняване. вероятно по-важният показател е забавянето. ще се поровя, за да видя някой дали го е измерил конкретно на z9.
иначе - и до днес "най-гладката" картинка, която съм имал на електронен визьор, беше на малкия, боен Е-М1 II. тогава проверих и се оказа, че при включване на допълнителната опция има опреснение 240 (аз го бях включил). но сега се порових и видях, че забавянето между сензора и визьора е било само 6 милисекунди. това е добър показател. аз си мислех, че гладкото предаване е заради супербързото опресняване. може да е било реално заради малкото забавяне. човек научава нещо всеки ден.
|
|