Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Раница Lowepro Fastpack
Автор: hansto   
Дата:   20-03-21 19:12

Искам да си взема раница за планина. Хем фото да събира, хем и дреха/сандвич/бира, но нямам време да обикалям да я видя някъде на живо и се чудя дали някой е виждал или има 250 или 350? Да сподели лични впечатления
Като модел ми харесва, че има бърз достъп до фотото, а в алито вървят за около 100лв, дори и да не са оригинални там.

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: asahi   
Дата:   20-03-21 21:00

Имам 350, от Светльо Драгиев. Удобна е за бързо вадене и прибиране на камерата. В свободния горен обем няма много място за дрехи, но за сандвич и бира ще се намери. Ако ще те вали дъжд е добре да има допълнителен калъф. 250 е малка.

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: hansto   
Дата:   20-03-21 21:03

Мерси Асахи, и аз по-скоро клонях към по-голямата от снимки/ревюта

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: mitpis   
Дата:   20-03-21 21:03

Що пък за планина такава раница, това са специализирани фотографски травъл раници, а не планински. Планинските са друга бира. Раница не се купува по описание и картинка, отива се в магазина и се слага на гърба за да се види дали ще ти пасне на извивката на гърба. Гърбовете на различните раници са различни, на едни им пасва един вид на други друг. Важното е раницата да ти е удобна, винаги можеш да намериш място за един фотоапарат, а най-добре да ти е на врата за да не изпуснеш мига. Аз по принцип за планина ползвам фуджи X-E3 много лека камера и универсален обектив 18-55 всичко това под кило и заема малко място, повярвай на планина всеки грам е важен, фотографските раници по принцип са по-тежки, ако държиш точно на фотографска, виж на Ташев фотографската раница, човека има опит в планинските раници, които са му супер, та зи раница е от Кодура и струва 200 лева, от раница пари не се пестят, щото гърба ще плаче после.

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: hansto   
Дата:   20-03-21 21:41

Защото ме блазни бързия достъп до фотото. Иначе и сега имам леки раници, но идеята да се джурка фотото свободно вътре и да не е отделено не ми харесва. Имам и калъф за фотото да е предпазено. И аз съм с фуджи.

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: mitpis   
Дата:   20-03-21 22:29

Най-бързия достъп до фотото е извън раницата, миналата седмица на североизточния ръб на Мальовица пред мене мина редица диви кози, щеше да стане чудесен кадър, но фотоапарата ми беше в страничен джоб на раницата, вади се бързо за секунди, без цип и подобни, но козите бяха много бързи и не ми стигна времето. Нямаше как да сложа фотоапарата на врата, терена не позволяваше, щеше да се закачи за скалите, а и в едната ръка държах пикел. Раници съм сменил много, всички стоят по различен начин на гърба, най-удобна ми е катераческата раница на Ташев 40 литра казва се Айгер, легна ми веднага в магазина. Раница за планина се пробва, като стане въпрос за планина питай хора ходещи по планините с голям опит, а не като asahi фотографи. Виж неговия, профил виж и моя. Щом си решил да купуваш фотографска раница поне я пробвай, ще я носиш цял ден, ако ти е неудобна хич не е добре. Виж на Ташев фотографската.Относно бирата най-сладка е като си ходил цял ден да ти я сервират в някоя хижа[beer]Публикацията е редактирана (20-03-21 22:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: kvakioh   
Дата:   20-03-21 23:37

Китайските ментета на 1/2, 1/3 от цената не си заслужават изобщо. Платовете им не са непромокаеми, също циповете им сдават багажа доста бързо. За Lowepro май имаше точно и описания в интернет за проблемите.
За чанти съм ги леко поотписал Lowepro, макар че са заедно с Manfrotto, които пък погълнаха Kata. Да се види възможности за нещо от Tamrac, Thule или все пак тази Lowepro.
Отделните покривала (калъфи) са добра идея за лошо време. Има и за 20-30лв като си стареят с времето. Имам един такъв на 9 години и пропуска леко.
Ползвам 2 раници, 4 различни чанти и не съм ги пробвал как са ми, просто ги взех с времето. Едно време основно Kata пускаха анатомични и отлични като дизайн раници.

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: demiman   
Дата:   21-03-21 00:19

Имаш ли техника да напълниш 350-ката? ... и за кои версии на Fastpack говорим?

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: hansto   
Дата:   21-03-21 06:59

Ще ги видя и Ташев.
За лошо време нося непромукаема торба, в която влиза фотото.
@демимам - втората версия гледах на фастпак 350 aw. А повече от два обектива с тяло няма да нося. ако ходя с фуджи xt20 и 16-ка на врата ще го преживея, но xt# с телезум няма :)

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: StraightEse   
Дата:   21-03-21 07:48

Fastpack са ми любимите. Имах 350, а сега съм с 250 II. Втората версия е нещо между първите 250 и 350 като сложиха и място за статив. Мисля да си взема и новата fastpack pro 250 III, защото в нея на-сетне преместиха ципа на отделението за лаптопа отгоре и ще мога да прибирам моя, които за сантиметър не влиза във втората версия.

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: mitpis   
Дата:   21-03-21 11:02

StraightEse много интересно ще бъде да те видя на Вихрен с лаптоп, виж за какво е темата после се изказвай.

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: hotsnail   
Дата:   21-03-21 11:52

Имам една Fastpack по-стар модел от 2-ката. Мисля е 250. Много години я ползвах за раница. Сега я ползвам за чекмедже. Качествено е направена. За ДСЛР работеше добре.

От както съм с безогледални, започна да ме дразни. Много е дълбоко отделението за камерата. То и на видеото на лоупро се вижда. Някъде 15-20 см. Безогледланите камери са високи около 12см "профи" моделите с камилска гърбица и 8 см тия дето мязат на телемтерична камера. Аз сложих едни прегради като втори под на отделението за камерата и така се получи един джоб в който си слагам разни неща като батерии и кабели. Не е идеално. Друг проблем е самия размер на камера отделението. Дълбоко е, но е малко. Ако имаш по-едър обектив като 135/1.8 или 70-200/2.8 става супер зле - отнема много място т.е. 1/3 или половината от мястото аостава супер много празно пространство. Подобно е и ако ползваш малки обективи, като 55/1.8, 35/1.8, 85/1.8 - те дори изправени заемат едва половината височина. Та в крайна сметка хем имаш много обем, хем малко обективи....Не ми е удобна.

За безогледална система нещо по-плоско загелдай. Аз съм фен лоупро и сега любима раница ми е m-Trekker BP-150 . В м-трекера си има джоб за някои дреболии отгоре. Малък е сравнено с фаст пак, но ми стига за маска, кекс и ключове. Има заден джоб за батерии, събира windows таблет 10". m-trekker е супер лека раница и това го прави особено удобен за мен. Отделно е, че прилича на нормална градска раница. Не е силно палячовска като фаст пака или протактика. Хубавото е, че няма бърз достъп. Така ако си в метро или нещо подобно, няма шанс някой да си напазарува от теб.

Друг подобен модел, но по-тежък, здрав, конфигурируем и скъп е Pro Tactic BP-350 AW II . Последната има и бърз достът и може да конфигурираш място за Канон 400/5.6 или 200-600 на Сони. Механично про тактик са много твърди и здрави. Удобни са за носене дори в жега. 450-ката е огромна. 350 е културно.

Мисля, че има и по-лека раница от серията про-тактик, ама нещо не ми хареса, не помня какво....може би цената, може би възможностите за конфигурация.

Не е добра идея от Алито да купуваш ментета, щото вероятно ще пропускат вода и ще се простиш с техниката си на първия дъждец. Вероятно няма да има укрепени добре страници и чисто механично, ще има ядове.......м-трекера си го взех около 120-130 лева на някаква промоция от амазон испания с доставка до вкъщи (не го внасяха в България въобще). м-трекера бая се е мекрила раницата, но си има явно изолация и вътре вода не влиза лесно - ципа е хубав, има явно непромокаеми материи, има работещ дъждобран, като стане тежко половението.Публикацията е редактирана (21-03-21 11:55)

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: mitpis   
Дата:   21-03-21 14:46

Всичко написано до тук от фотографите е добре, обаче за градски раници и равнина, човека иска да ползва раницата за планина, да има бърз достъп и място за яке, храна и бира а не лаптоп и таблет, напълно безмислени неща в планината, да е лека да е здрава и водонепропусклива,единственото нещо, за което се сещам и което отговаря на тези изисквания е Фотораница ТАШЕВ Focus 30 проектирана специално за планинари фотографи.Материала от който е направена е Cordura с Teflon, нещо изключително здраво, а циповете в неговите раници винаги са YKK.Публикацията е редактирана (21-03-21 15:00)

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: hotsnail   
Дата:   21-03-21 17:00

Ташев Фокус 30

Доста неудобно изглежда. Предполагам обаче материалите са добри и изпълнението добро. Та сигурно компенсира странния дизайн.

Митпис четеш и разбираш, каквото ти харесва. За планина не значи за всички хора, че ще качват Еверест.

Човека пита за раница, която е предимно за ходене из града! Това е Фастпак. Ташев е сходна. Аз препоръчах и по-висок клас раница, ставаща и за извън града - протактик! Ако вземеш 450 има и място за яке ако искаш.... вътре слагаш каквото ти е кеф. Има и място за 17" лаптоп!

Днес ходих на планина за няколко часа в снега. Правих партина през планината. Знам си пътя, няма да се загубя. Носих си техниката в диагоналка. Не ми трябваше Ташев Фокус 30....

А пък и с това залитане... "единствено". Все едно WS Teleshop.

Я виж тук. Тая ще стане ли за разходка в планината......Публикацията е редактирана (21-03-21 17:08)

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: mitpis   
Дата:   21-03-21 17:29

Къде видя че пита за раница, която става предимно за ходене из града? Защото аз прочетох друго. Прочети му въпроса моля те пък после пиши. За градски тези, които предлагаш са чудесни и тази за планина също, обаче е малко голяма като обем, иначе много ми хареса, но не бих си я купил защото не мъкна толкова фототехника с мен, даже и Ташев не бих си купи пак поради тази причина, подобно на теб се спирам на малкото тегло и обеми на фототехниката и не ползвам специализирани раници, странния вид е защото горната част е за яке, храна и подобни.Публикацията е редактирана (21-03-21 17:44)

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: hansto   
Дата:   21-03-21 18:31

Ташев ще ги видя в спортдепо, само цената на фокус 30 не ми харесва много и че достъпът за фото не е отстрани, а отпред.
Мерси за включилите се :)

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: avo   
Дата:   21-03-21 18:42

Аз наскоро си взех нещо от типа на Lowepro Passport Sling II Camera Bag, виж в гугъл как изглежда. Супер приятно изненадан съм, изглежда и е доста компактна, събира много, носи се през рамо, като я прехвърлиш и през врата за стабилност, и е супер удобно, за да извадиш нещо не е нужно да я сваляш, не се лашка като ходиш. Аз в моята събирам комфортно Z6 със 24-70 и 70-300 + филтри. Некомфортно влиза и 14-30, но тогава ваденето на тялото е тегаво, ако го прибираш постоянно. Минусът е, че не е твърда, което обаче я прави прибрана. Един куп куфарести чанти изглеждат огромни, а събират същото и по-малко, просто защото за ужасно дълбоки и имат голям мъртъв обем. Откакто я имам раница нося само, ако отивам да снимам по-серизоно и нося две тела и повече джиджавки.

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: Vladimir666   
Дата:   22-03-21 12:29

След 22 години активно ходене по планините и 10 години работа в една от фирмите, които се занимават с търговия на фототехника, мога да ти кажа, че още не са направили читави фотораници раници за планина според моя критерии. Не говорим за ходене до Черни връх и тн.
Единствените, които се доближават са F-stop, един - два модела на Dakine, ThinkTank и LowePro. Може по света да има някоя малка фирма, която да прави топ раници, но те не се предлагат в БГ.
Въпреки, че имам фотораници и чанти, си ползвам туристическия Deuter, в който слагам фототехника.
Темата е доста обширна.Публикацията е редактирана (22-03-21 12:30)

Отговори на това съобщение
 Re: Раница Lowepro Fastpack
Автор: hansto   
Дата:   29-03-21 21:35

В крайна сметка си купих от декатлон Forclaz 40l travel100. Сравнително лека е, ще ми побира като че ли нещата за планина, а има и отзад отгоре джоб, който ще ползвам за фотото

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »