Автор: hotsnail
Дата: 21-03-21 11:52
Имам една Fastpack по-стар модел от 2-ката. Мисля е 250. Много години я ползвах за раница. Сега я ползвам за чекмедже. Качествено е направена. За ДСЛР работеше добре.
От както съм с безогледални, започна да ме дразни. Много е дълбоко отделението за камерата. То и на видеото на лоупро се вижда. Някъде 15-20 см. Безогледланите камери са високи около 12см "профи" моделите с камилска гърбица и 8 см тия дето мязат на телемтерична камера. Аз сложих едни прегради като втори под на отделението за камерата и така се получи един джоб в който си слагам разни неща като батерии и кабели. Не е идеално. Друг проблем е самия размер на камера отделението. Дълбоко е, но е малко. Ако имаш по-едър обектив като 135/1.8 или 70-200/2.8 става супер зле - отнема много място т.е. 1/3 или половината от мястото аостава супер много празно пространство. Подобно е и ако ползваш малки обективи, като 55/1.8, 35/1.8, 85/1.8 - те дори изправени заемат едва половината височина. Та в крайна сметка хем имаш много обем, хем малко обективи....Не ми е удобна.
За безогледална система нещо по-плоско загелдай. Аз съм фен лоупро и сега любима раница ми е m-Trekker BP-150 . В м-трекера си има джоб за някои дреболии отгоре. Малък е сравнено с фаст пак, но ми стига за маска, кекс и ключове. Има заден джоб за батерии, събира windows таблет 10". m-trekker е супер лека раница и това го прави особено удобен за мен. Отделно е, че прилича на нормална градска раница. Не е силно палячовска като фаст пака или протактика. Хубавото е, че няма бърз достъп. Така ако си в метро или нещо подобно, няма шанс някой да си напазарува от теб.
Друг подобен модел, но по-тежък, здрав, конфигурируем и скъп е Pro Tactic BP-350 AW II . Последната има и бърз достът и може да конфигурираш място за Канон 400/5.6 или 200-600 на Сони. Механично про тактик са много твърди и здрави. Удобни са за носене дори в жега. 450-ката е огромна. 350 е културно.
Мисля, че има и по-лека раница от серията про-тактик, ама нещо не ми хареса, не помня какво....може би цената, може би възможностите за конфигурация.
Не е добра идея от Алито да купуваш ментета, щото вероятно ще пропускат вода и ще се простиш с техниката си на първия дъждец. Вероятно няма да има укрепени добре страници и чисто механично, ще има ядове.......м-трекера си го взех около 120-130 лева на някаква промоция от амазон испания с доставка до вкъщи (не го внасяха в България въобще). м-трекера бая се е мекрила раницата, но си има явно изолация и вътре вода не влиза лесно - ципа е хубав, има явно непромокаеми материи, има работещ дъждобран, като стане тежко половението.
Публикацията е редактирана (21-03-21 11:55)
|
|