Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2 ..  7  8  9  10 ..  20 ..  30 ..  34  35     всички  напред  последна
 Re: Тема за НАП , ЕКОНТ , фотоапарат , телевизор и 5 телефона
Автор: JohnnyV   
Дата:   20-10-17 18:54

И като продадете нещо да не го маркирате като "Продадено" (независимо от начина на плащане)...

Ще казвате "Спряно" от продажба!

Че кой знае какво още следят НАП!

[smile]

Отговори на това съобщение
Автор: quazimodo   
Дата:   20-10-17 19:41

JohnnyV написа:

> И като продадете нещо да не го
> маркирате като "Продадено"
> (независимо от начина на плащане)...
>
> Ще казвате "Спряно" от продажба!
>
> Че кой знае какво още следят НАП!
>
> [smile]

По-скоро, че не се знае още кой докладва на НАП[smilie18][beer]

Публикацията е редактирана (20-10-17 19:42)

Автор: asahi   
Дата:   20-10-17 21:33

Писах и аз за Андрешко, ама както виждаш кладенчова вода не се търси.

Автор: грегари   
Дата:   20-10-17 22:10

написа:

> asahi написа:
>
> > Ще има повече пари в
> > бюджета, съответно повече за
> > разпределяне.
> >
>
> Това не може да е повод за радост.
> Колкото повече пари се изземват и
> преразпределят от държавата,
> толкова по-комунистическа е една
> страна.
> Истински либералните пазарни
> страни се стремят да
> преразпределят все по-малко. Димов
> е абсолютно прав в това отношение,
> независимо дали ти харесва, или не.
>
> Когато Тръмп обявява драстично
> сваляне на данъците, ти се радваш
> на повече преразпределение. [smilie23]

Иво, за да сме прецизни, това изобщо не е вярно.

Намаляйки данъците процентно, целта на правителството е да стимулира производството за да събере НОМИНАЛНО повече данъци.

Комунистическите държави не се издържат от събрани данъци. Там собствеността е държавна и фиска разпределя и управлява 100% от приходите.

При нас фиска разпределя около 30%.

Автор: bg2014   
Дата:   20-10-17 23:42

chrisnoch прочел си го вече . Да не занимавам другите колеги с глупости.

Публикацията е редактирана (22-10-17 07:36)

Автор: metodiev_martin   
Дата:   20-10-17 23:56

Да пускаме ли тема към администраторите, дали НАП са се вързали и към фотфо-форума или по подразбиране всичко в базара, (в новия базар) от 20.11.2012 минава и през службата за приходи на циганската ни държава?
Още 2012-та не разбрах, защо след като съм продал нещо, то трябва да стои в архивите за поколенията със статус - продадено, а не да се трие автоматично, а то защо било.

Дата:   21-10-17 00:18

Пускайте тема. Ще падне смях.

Автор: Sassho   
Дата:   21-10-17 10:37

Добро утро на всички честни данъкоплатци - най-сетне съм в къщи , ама не бих казал че съм много доволен от тази работа. Свикнах на безплатния Държавен порцион и грижи и вече обмислям как отново да пързулна НАП-a за да ми подсигури след 3 години отново същия разкошен пансион [smilie5]

Публикацията е редактирана (21-10-17 10:38)

Автор: chrisnoch   
Дата:   21-10-17 17:47

Автор: bg2014
Дата: 20-10-17 23:42

И ти си на всяка манджа мерудия. Написах го като съпричастност. Преди това написах, че не се оплаквам.
Нито тема съм пуснал. Добронамерено споделям опит. Защо все се правите на познавачи на чужди съдби?
Не сте. И не е от лакомия. Нарича се работа (бизнес).

Явно имаш странни представи за правенето на "бизнес" и определението "легален" не се включва в тях. Решил си да "врътнеш" данъчните и не си успял, защото не си достатъчно умен. На това се вика "лакомия" и няма нищо общо със случая на Sassho, така че твоят печален опит не върши работа, колкото и добронамерено да е споделен. Още едно доказателство, че не си достатъчно умен.

Аз съм се оправил, платил съм си данъците, но ако не се стегне човек и да си подготви нещата просто му начисляват грешни цифри и после доказвай, че нямаш сестра. Но доста време и емоции натрупах. И ненужни знания.

Очевидно знанията НЕ са ненужни. Сега ще знаеш, че така не става. [smilie5]

Ти злорадстваш ли? В нац. отбор по злорадство си спрямо мен. Не те ли е срам поне малко? Не от мен. От твоите приятели, колеги, познати - да те гледат как се нахвърляш срещу човек, когото ДОРИ НЕ ПОЗНАВАШ. Напъните ти да ме обидиш са жалки. Не ме докосват дори. Ти си никой за мен. Просто ти показвам как изглеждаш в очите на други.

Нещо си се объркал. Поредното доказателство, че не си достатъчно умен. Нито злорадствам, нито се опитвам да те обидя. Поставих ти "диагноза" и тя се оказа точна - потвърждаваш я с последния си пост.
Апропо, изобщо не ме интересува как изглеждам в твоите очи.

Автор: temelko   
Дата:   21-10-17 19:31

НАП дали чете тая тема [smilie5]

Автор: mmjm   
Дата:   21-10-17 19:51

Да

Дата:   21-10-17 19:57

Само Папата не я чете, но това не е много сигурно. И що си мислите, че в НАП са някакви непохватковци?

Автор: mmjm   
Дата:   21-10-17 19:59

Кой?

Дата:   21-10-17 20:23

Те си знаят. Ако не си от тях кво ти пука?

Автор: vriketi   
Дата:   22-10-17 01:01

Sassho, radikyokushin и bg2014 - т.е. тримата потребителя оплакали се, че сте получили писма от НАП,имам още един въпрос към вас. Вие юридически лица ли сте по принцип? В смисък, имате ли фирми или да сте участници във фирми?

Питам ви чисто информативно, искам да разбера логиката по която НАП са ви нарочили.

Публикацията е редактирана (22-10-17 10:24)

Автор: radikyokushin   
Дата:   22-10-17 02:31

написа:

> Sassho, radikyokushin и bg2014 - т.е. тримата
> потребителя оплакали се, че сте
> получили писма от НАП,имам още
> един въпрос към вас. Вие
> юридически лица ли сте по принцип?
> В смисък, имате ли фирми или да сте
> участници във фирми?
>
> Питам ви чисто информативно, искам
> да разбера логиката по която НАП
> са ви нарочили.

Извинявай за закъснението, с което отговарям, но от няколко дни не съм си вкъщи и нямам комп, а мразя да пиша от телефона.
Накратко - от примерите, за които аз знам, не мога да кажа, че има някаква логика в "подбора".
Аз лично съм изпращал пратки винаги от офис. Става дума за лични вещи. Най-вече фото техника.
Попълвал съм си товарителниците и сам предварително, и в офиса на Еконт са ми ги попълвали служители.
Тази седмица ще гледам да намеря време, да посетя местното подразделение на НАП, за да разбера откъде идва този необясним за мен интерес на данъчните към мен.

Публикацията е редактирана (22-10-17 02:41)

Автор: Konstantinov   
Дата:   22-10-17 02:58

След тая тема ако на човек не му е много необходимо ,не би ползвал услугите на фирми дето топят клиентите си виновни или не,аз бих препратил тия писма до омбудсмана ,премиера ,президента ,европарламента да видят как хората им са стигнали до стоките втора употреба и дали имат право да трупат бази данни и да ги търгуват.
Ако се спре търговията за месец-два нищо на никой няма да му стане,всеки си прави сметката.

Публикацията е редактирана (22-10-17 02:59)

Автор: PhotoBo   
Дата:   22-10-17 04:02

Пропуснали сте Господарите и Мартин Карбовски [cool]
Аз се чудя как пък един служител на НАП или ЕКОНТ не написа нещо конкретно по темата, за да въведе повече яснота по възникналите въпроси...или това е държавна/фирмена тайна?!?

Автор: bg2014   
Дата:   22-10-17 07:35

chrisnoch, много внимание ти отделям, което е тъпо...

Публикацията е редактирана (22-10-17 21:29)

Автор: Sassho   
Дата:   22-10-17 10:10

>>>>>>>Вие юридически лица ли сте по принцип?<<<<<<<<<

@vriketi аз съм само Физическо лице , работя в частна фирма но нямам такава. Дори и да е станала "грешка" и да съм попаднал неволно в "устата на лъва" редно е да се знае как стоят нещата в България с Куриерскиte фирми и НАП.

Дата:   22-10-17 11:00

Благодаря момчета за отговорите. Явно принципа на избирателност на НАП е или чисто случаен или сигнал по жалба. Щом и юридически лица и физ. лица и за различни суми... няма логика и точно определени целеви групи, а всички хора са потенциални мишени, коети е кофти.
Утре може да е всеки от нас и тогава ще видим как някои моралисти като asahi (ако му се падне на него) ще вие като влук[smilie5]

Освен да ви пожелая успех в НАП (по-малко да ви оскубят) друго не се сещам. И пишете какво е станало там.

Публикацията е редактирана (22-10-17 11:01)

Автор: xm_style   
Дата:   22-10-17 11:07

Нещата са прости.
Държавата е решила да събира пари от хората, защото огромните фирми не плащат нито лев данъци.
Човека има 8 хил. лева оборот вземат му 15% от тях като данък + 500 лв. глоба + осигуровки + може би и още нещо.
Ако се действа по същата схема с Лукойл например 15% от 7 милиарда оборот на година са [smilie10]
Щъ съ оправим мъ нанайси

Дата:   22-10-17 12:33

Добре, това е ясно. А какви са тези дребни злобни душици, които едва ли не тържествуват, че сега на някой "далавеарата" му е секнала и от НАП ще го разследват? Що за съшества са такива хора? Да се радват, че на някой ще му се вгорчи живота. Да гледат в чуждата паница и да злобеят как някой прави от една стотинка - 2. Според мен такива злобари са държавни чиновници, негодници, търтеи, които нищо не става от тях и нямат грам инициативност и хъс за работа и развтие. Такива хейтъри за мен са мизерници срастнали се с гешето. [cool] Как мислите вие?

Публикацията е редактирана (22-10-17 12:35)

Автор: OIM   
Дата:   22-10-17 12:38

Ние мисли че всичко трябва да се върши според закона[beer]

Дата:   22-10-17 13:39

Кой закон? Този според който чужди фирми като кауфланд/лидл/била могат да доят народа и самите БГ производители от които взимат пеодукция, изнасят оборота в чужбина и плащат данъци в чужбина?

Или закона според който една стока всеки един нейн прекупвач й плаща ДДС-то постоянно. Или закона според който близо 70% от цената на бензин и нафта са налози за държавата (ддс, акцизи и т.н.). Или закона според който циганин може да влезне в чужда къща да ограби баба ти, да я изнасили и накрая да я убие и този закон (ако след това циганина въобще бъде заловен) ще му сложат една условна присъда, но ти като собственик на имита и внук на баба си нямаш право да го гръменш тоя урод, ако видиш, че той изнасилва баба те и ако го гръмнеш защитавайки личната си собственост и живота на баба си - ще лежиш доживот. [cool]

Живейте според закона. Далеч ще стигнете[beer] Зомбиран глупав народ!

първа  назад  1  2 ..  7  8  9  10 ..  20 ..  30 ..  34  35     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »