Автор: nyamago
Дата: 27-06-20 02:23
> Явно не си разбрал за какво става дума! Снима се в серия от най-тъмен
> (недоекспониран) кадър до леко по-светъл (малко преекспониран).
Благодаря за лекцията какво е HDR(не беше нужно, познато ми е от 15 години). Май ти не си разбрал, че говоря за същото (въпреки, че някъде споменах за събиране на отделни кадри с различни експонации - може и да не си чел внимателно).
> Хайде сега посочи приложение, което може да ги стакне в един
> кадър, освен това, което посочих?!
Примерно PhotoМate го прави добре, на нивото на Lightroom. Мобилният Lightroom го прави само за експонации, заснети с неговата вградена камера (много добра!), но не за импортирани външни кадри от фотоапарат или от друг ап - но май и твоят Vibrance HDR работи по тоя начин, със собствена камера? (Не съм го пробвал и не знам подробности). Като споменах вградена в ап-а камера, има доста такива за HDR. И по-горе изрично го бях казал. Няма сега да търся из Google Play, но един добър пример, който съм пробвал е HDR Camera. Снима 'клин' (поредица кадри с различна експонация) и ги събира като ти дава доста контрол над параметрите.
> не става въпрос за HDR, а да ги събере в един добре експониран кадър.
Не става въпрос за HDR, а за... HDR. Горе ме учеше що е то, а тук май нещо се обърка. Наясно ли си, всъщност, какво е HDR?
Не си виновен - милиони хора знаят за HDR само от безбройните 'филтри' (ефекти) за 'HDR визия' от единичен кадър, които се ширят из мобилния свят. Тая грозна визия НЕ Е HDR, истинския HDR ти добре го описа в урока, който ми даде по-горе - сега защо ги бъркаш?
- - -
И да припомня: разговорът тръгна от коментара ми, че снимката ти е с пренаситени цветове и възможно грешен бял баланс. Ти каза, че не намираш приложение, с което да ги коригираш. Защо търсиш друго приложение?
Погледнах твоя Vibrance HDR за да съм наясно за какво говорим. Ами той си има и Saturation, и White Balance / Temperature. Използвай ги по предназначение!
(И, ако не те мързи, опитай PhotoMate и/или Lightroom Mobile - по-добри са от Vibrance).
|
|