Автор: radikyokushin
Дата: 17-02-21 22:44
Здравейте!
Моето скромно мнение е, че нова камера за този бюджет, която да става за работа за телевизия е mission impossible.
Към камера за такава работа има определени изисквания, които просто няма как да бъдат покрити от камерите, които влизат в този ценови клас.
Тези изисквания в никакъв случай не са от страна на телевизиите и нямат нищо общо с качеството на изображението, например.
В телевизиите минава всичко, дори и кадри от телефон, стига да имат нужната информационна стойност.
Снимането на телевизионен репортаж има своите специфики, като всеки друг жанр и изборът на правилния инструмент касае преди всичко удобството за работа с него и задоволяване на изискванията на работещия с него, за да може най-бързо и лесно да постигне максимално добър резултат.
Едно такова (задължително за мен) изискване, например е наличието на XLR аудио входове с възможност за фантомно захранване.
Също наличието на аудио пулт, насочен външен микрофон и други специфични неща, които просто не се предлагат в камери от този ценови диапазон.
Съвета ми е, при избора си, на първо място да наблегнете на тези специфични изисквания към камерата и чак тогава да гледате неща от сорта на резолюция на изображението, дълбочина на цвета, компресии, кодеци и други подобни характеристики, които касаят основно качеството на картинката.
В противен случай, можете да сте сигурна, че работещият с тази камера, при всяко снимане с нея, ще отделя поне по няколко минути да ви споменава на ум с не особено добри чувства и със "специфичната" в такива случаи цветиста лексика.
П.П. Пиша всички тези неща с най-добри намерения и с идеята да ви помогна при избора. И в никакъв случай, не си мисля, че не ги знаете, тъй като щом работите в тази сфера би трябвало да са ви известни.
Пиша ги, за да ви предпазя от грешката да ги пренебрегнете.
Публикацията е редактирана (17-02-21 23:07)
|
|