Автор: bogdanov
Дата: 04-10-20 13:14
Пуснах темата вчера, спонтанно, с леко притеснение как точно ще се приеме. Но си казах- какво толкова може да се случи и кого ще обидя с това мнение? Става въпрос за фотография, нещо от което всички тук се интересуваме. Полезно ще бъде да се разяснят историческите етапи . Един ще каже едно, друг- друго...Наистина не редактирах написаното, и вероятно съм допуснал правописни грешки в поста си. За мен, претенцията на тема правопис в интернет пространството е изключително куха и нелогична. Незнам колко грамотно би било да завърша изречението си с една или три виолетови емотиконки . Фактът, че все още неможем да насочим възприятията си в посока, адекватна на времето в което живеем, връща постигнатото назад към лесното. Незнанието води до повторение. Та нали, ако всички разберем кога е било модерно да се снима по един или друг начин, какви са били причините това да се прави, ще ни бъде по-лесно да обосновем решението, което сме взели. Защото през седмица виждам тема с :как се прави такава снимка, или как е постигнат този ефект... Повечето автори тук формират естетиката си от онова, което "върви" тук и започваме да се въртим в омагьосан кръг. Темата не ще бъде интересна за туристи с раничка и апаратче, в чието огледалце се отразява величествената природа на Пирин планина (примерно). Наясно съм с практическото многообразие на фотографията. Но тук исках по-скоро да си поговорим за художествената й същност през етапите на нейното развитие до днес. Сигурен съм, че грамотни хора като вас има какво да кажат и покажат!
|
|