Автор: sirkhann
Дата: 16-08-20 19:58
hotsnail - дай да не се обиждаме сега. Вярно е, че има много обективи за Sony, обаче всичките GM и Zony (Sony Zeiss) са доста скъпи, телата - също. Телеобективите на Sony са непосилни като цена.
За RF съм съгласен, че Canon се хвърли на светлите и скъпи L стъкла, обаче за Z не мога да се съглася - Nikon подходиха доста народно, пуснаха обективи на 1.8 бленда, които не са лоши и не са прекалено скъпи. Вярно е, че има невероятни стъкла за E mount, обаче и цената им е дебела. Другото хубаво на Z е, че има страхотни варио обективи, които са страшни острилки и реално със Z обектив в момента не можеш да си вкараш автогол - който и да вземеш, няма как да сбъркаш - няма куци обективи. За самите тела - ергономията е невероятна - и като управление, и като визьор, и като захват. Смея да твърдя, че ми харесва и повече от Fuji - прилича на фотоапарат, а не на играчка. RAW файловете са страхотни, не са големи по размер, няма видими нередности, които се случват в RAW (имам подозрения, че Sony и Fuji пускат агресивно шумопотискане там). Белият баланс е точен, JPG-файловете са страхотни със страхотни цветове и много реалистични...
На мен Z серията ми беше супер смешна на картинка, обаче като ми дадоха да си поиграя малко с една шестица, коренно ми се промени мнението...
|
|