Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Загряване на четец на SD карти
Автор: apostoll   
Дата:   24-05-20 10:50

Вече купих 2 четеца за карти USB-3 които прехвърлят данните от бързите ми карти с достатъчно висока скорост - 80-90МБ/s. но много силно се нагряват - до степен да не мога да ги си задържа пръста - т.е. поне 70 градуса и нагоре. Притеснявам се това да не повреди картите. Може ли да препоръчате бърз четец, който да няма такъв проблем и да достига такива скорости с SD карти U3 ?
 Re: Загряване на четец на SD карти
Автор: mmjm   
Дата:   24-05-20 10:53

Сигурен ли си, че няма проблем с картите или в УСБ порта?
Дата:   24-05-20 11:03

Пробвах го на три карти и на 3 порта - едно и също е. При по ниска скорост на трансфер /с друг четец/ няма загравяне.

Публикацията е редактирана (24-05-20 11:28)
Автор: lord_kik   
Дата:   24-05-20 16:32

Kingston MobileLite G4,а сега на мен някой да каже евтин четец за Cfexpress
Дата:   24-05-20 16:41

Пробвали ли сте го при скорост на трансфер 80-90МБ/s , защото моят е на същата марка Kingston FCR-ML3C и направо не се пипа.
Дата:   24-05-20 21:03

3г. го ползвах и съм супер доволен да държи ги тези скорости без проблеми,даже още си го имам ако искаш мога да пусна тест и да ти пратя снимка
Автор: Lokosf   
Дата:   25-05-20 03:06

https://www.stokatastoki.bg/image/cache/catalog/st-import/TRANSCEND/ts-rdf5k-868x720.jpg

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=1&i=1934064&t=1934064

има го на цена от 10-15лв потърсете го,че иначе ще излезе че правя реклама,

също загрява но не чак 70градуса

Автор: lamerko   
Дата:   25-05-20 03:53

Имам го горния Transcend - действително леко загрява, но нищо фатално. За сметка на това не може да изтиска максимални скорости. Е за цената си става горе-долу. Интересна особеност - четеца има два слота, за SD и microSD. Ако се пробвате да вкарате microSD с преходник в големия слот, стават някакви аномалии, неизвестно защо :)
Автор: imitev   
Дата:   26-05-20 09:30

Степен да не можеш да си държиш пръста не е повече от 40-50 градуса в зависимост от прага на болка на човек.
Автор: СамуилАрнаудов   
Дата:   26-05-20 09:59

Аз също ползвам същия Transcend USB 3.0 и съм доволен.
Дата:   26-05-20 12:24

Нито загрява,а скоростите се виждат и за тази цена не виждам по-добро.
https://drive.google.com/open?id=1V8Vi1DsLqxlUVcO5dCHSGYSq4YI1eqSf

https://drive.google.com/open?id=1Uxsvddnbtg-hTPfS_1SL_R7STJN42vbl

Публикацията е редактирана (26-05-20 12:24)
Автор: kvakioh   
Дата:   26-05-20 21:45

Спестява ли време с по-бързия четец? Минута-две, час и тринайсет на година?
Иначе, ползвам всякакви четци (SD, CF) на всякакви портове с най-бързите до най-бавните карти според апаратите (30-170Mb/s)- 1.0 до 3.0 и не са ми загрявали. Също не съм имал проблеми с micro sd->SD адаптори. Единствено разлепена карта LEXAR, ниска скорост, понеже беше менте. Скорости не меря, ползвам на лаптопи 2бр и един настолен, всичките със SSD дискове.

http://store.picbg.net/pubpic/61/98/13b6ca7ca73b6198.jpg

Тия четирите ползвам.

Публикацията е редактирана (26-05-20 22:06)
Дата:   27-05-20 10:17

Аз лично се възползвам от бързината на картите които ползвам,защото иначе за какво купуваме бързи карти,за какво са тези скорости,за какво се развиват usb генерациите 1,2,3 и т.н.
Когато файловете са по 40-50мб,а имаш карта поне 64гб. не са минутка две,а доста повече.А с тази логика тези дето си купуват SSD или Nvme за какво са им,какво като са бързи?
Дата:   27-05-20 12:56

Картите са бързи, защото апаратите "пишат" бързо. Иначе прехвърлянето не е задължително да е някакво скорострелно.
Кой снима 64Гб снимки и после прехвърля толкова много наведнъж? То основно е за видео, да прехвърли по-бързо, но всеки си знае...
А и като пише 95-150-170-300Мб/с не е задължително, че и с най-добрия четец, през най-бързото USB, към най-бързия диск ще е със същото, каквото е написано.
Дата:   27-05-20 13:52

Не съм съгласен че апаратите снимат с такива скорости на SD носител,т.е. камерите които работят с такива карти не са толкова бързи на запис (или много малко модели могат да пишат толкова бързо),това са скорости за Cfast,xqd и cfexpress.
64gb за многопикселните апарати е дори малко,а има много хора които снимат и пълнят карти.Щом може да сваляш с бърза скорост ,защо пък да не да се възползвам от възможностите на карта,четец и компютър все пак технологиите се развиват,и да платя нещо и после да не се възползвам от това за което съм платил по-скъпо.
Дата:   27-05-20 14:49

Пишат, пишат...
Иначе този изказан Transcent 3.0 RDF5 нещо ми се струва, че не е подходящ за толкова бързо прехвърляне.
Както и да е, добре е понякога нещата да ги имаме в различни варианти. Същото е и за четците за карти.
Дата:   28-05-20 21:27

Благодаря на всички. За сега се спрях на sony mrw-s1 Дано оправдае цената си [smile]
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.