Автор: tili
Дата: 23-05-20 15:11
Темата е хубава и може да е от помощ за голяма част от хората в този форум!
Ще споделя личен опит, с което искам да окуража всички, които знаят, че са им откраднали снимки, но не знаят какво да направят.
Знаех, че ми ползват снимките без да ме питат, но си мислех, че в нашата страна управия няма и не предприемах нищо. Чашата преля когато прочетох коментар във ФБ под моя снимка, че я има навсякъде и жената най-после разбрала кой е автора. Под този коментар нашия колега Ivanino ми даде линк към статия на адвокати по авторско право. Реших да се свържа с тези адвокати за съвет и съответни действия. Това беше преди около 6 месеца, издирих си всички откраднати снимки с Google Images, предадох ги на адвокатите, подписах им пълномощно, с което да ме представляват и нещата започнаха да се случват. Сметката показва, че до този момент заедно с кантората сме изкарали над 7200лв само от предварителни споразумения, имаме и заведени 5 дела, за които обезщетенията са наистина сериозни! Истината е, че закона е добър и пипнат ли ви снимка, отърване няма! Изключение правят куп сайтове, които са със собственици клошари и са неоткриваеми, за което адвокатите ви предупреждават, че действията са безсмислени.
Не мисля, че е редно тук да правя реклама на адвокатската кантора, която ме представлява, но спокойно мога да ги препоръчам на лични на всеки, който се интересува.
|
|