Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на камера среден клас
Автор: BumpeR   
Дата:   08-05-20 15:21

Здравейте,

Снимам от доста години вече като хоби, но никога не съм искал да "наливам" пари в техника, защото в крайна сметка снимките ги прави фотографът, а не камерата. Не робувам на марка, нито имам инвестиция в определени обективи (имам Олимпус е-400 на 14 години и 2 обектива zuiko към него), а в последствие реших, че за уеб ( и след обработка, почти няма значение с какво снимам, а и исках да бъда мобилен и си взех canon powershot g9x.

Иска ми се вече да подходя по-сериозно към фотографията и съм си отделил бюджет до към 2000 - 2500 лв (с включен някакъв китов обектив за начало). След много четене и гледане на ревюта в последните седмици, реших, че fuji X-T2 е моят апарат (с 18-55 обектив) . За съжаление, днес се оказа, че нов го няма никъде в БГ, освен последна останала бройка във фото-павилион, но на тази цена последна бройка не ми се взима, а употребяван също ми се иска да избегна. Сега започнах да умувам отново какво да правя и се чудя какви алтернативи имам на fuji-то, на същата цена нов виждам се предлага SONY alpha 7 II и исках да събера мнения тук, кой с какво снима в този ценови клас, дали е доволен и какво бихте ми препоръчали друго като вариант или пък да тичам да взимам фуджито, докато го има още ( и защо) ? :)

Мерси предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера среден клас
Автор: lamerko   
Дата:   08-05-20 15:30

Ако ти се занимава със сив внос - добър избор е X-T3 + 18-55/2.8-4 Въпросния 18-55 няма нищо общо с насъбралите негативи китаци преди време в комплект с ентри левъл ДСЛР-ите. Преимуществата на А7 II са основно в големината на сензора и май до там...

ПП: за малко повече пари в горния сайт има и комбинация с новия 16-80/4Публикацията е редактирана (08-05-20 15:33)

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Faces" от Paulina Kadreeva - 2 коментара
"Фотосесия на лъвицата от Зоопарк - Ловеч" от Емил Христов - 0 коментара
 Re: Избор на камера среден клас
Автор: BumpeR   
Дата:   08-05-20 15:39

Тази цена на T3 в комплект с 18-55 е брутално добра, но тук пък съвсем не ми се занимава с предварително плащане и чакане от умрял писмо после. В интерес на истината има подобни опции с внос от унгария, но с наложен платеж и за Т2, както и за Т3 (с около 200-300 лв надолу спрямо цените във фото-павилион), но пак опирам до това, че ми се иска да избегна риска да получа нещо кофти и реално - без гаранция в БГ.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера среден клас
Автор: alext   
Дата:   08-05-20 18:35

а същата цена нов виждам се предлага SONY alpha 7 II и исках да събера мнения тук, кой с какво снима в този ценови клас, дали е доволен и какво бихте ми препоръчали друго като вариант или пък да тичам да взимам фуджито, докато го има още ( и защо) ? :)


Даваш 2 коренно различни системи ФФ и кроп, изясни си поне кое предпочиташ. Има и сони кропки. Най- важното нещо е да пробваш на място, ако можеш кое ти допада повече, защото са коренно различни като контроли и начин на ползване. Иначе щом искаш ново от БГ- XT30 е със сензор на xt3, но в по- малко тяло . Ако ти пасва в ръката е супер. Xt2 си е достатъчно добро тяло също, но с по- стар афПубликацията е редактирана (08-05-20 18:47)

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера среден клас
Автор: Yog   
Дата:   08-05-20 20:42

Ами, то X-T3 с обектива 18-55 се предлага днес за 2700 лева от еМаг. В смисъл, не някой странен търговец, дето после не можеш да го намериш, ако ти трябва, а самите еМаг. Не е толкова далече от твоите 2500.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера среден клас
Автор: BumpeR   
Дата:   08-05-20 21:19

Yog написа:

> Ами, то X-T3 с обектива 18-55 се
> предлага днес за 2700 лева от еМаг. В
> смисъл, не някой странен търговец,
> дето после не можеш да го намериш,
> ако ти трябва, а самите еМаг. Не е
> толкова далече от твоите 2500.

Би било хубаво ако е така, но в емаг, това което виждам за т3 в момента е леко повечко :) (само с около 800 лв отгоре):
линк

А за коментара относно несъвместимостта за сравнение на алфа 7 II и т2, всъщност поне през моя поглед не е точно така, защото аз сравнявам откъм цена, размери (и двете са безогледални и съответно по-компактни от ДСЛР) и цялостно качество на снимките. Всъшност на мен въпросът ми е основно насочен към качеството на снимките, според техниката, с която снимате и дали сте доволни. Останалите параметри са лесно-измерими. А това, че едната е фулфрейм а другата кропка, не е гаранция, че е с по-добро качество на изображението.

Извинявам се, че не уточних в ОП, че държа да е безогледален.

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера среден клас
Автор: lamerko   
Дата:   08-05-20 21:44

Не си уцелил офертата - тази е на GIMEX SOLUTIONS, а Yog ти спомена за офертата на самия еМаг: Предлаган и с доставка от: eMAG

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера среден клас
Автор: BumpeR   
Дата:   08-05-20 22:03

Това наистина не ми излизаше като търсех, мерси много! Определено е вариант с 250 лв отгоре вече за x-t3

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на камера среден клас
Автор: Yog   
Дата:   08-05-20 23:21

Да, lamerko е линкнал точната оферта. Имай предвид, че съм виждал по време на промоции, X-T3 с 18-55 в еМаг, предлаган от тях, за 2550 лева. Запомнил съм го добре, защото се изкушавах да го купя [smile] Та, ако не си се забързал нанякъде, като влезе X-T4 в пълноценна продажба и дойде някоя "седмица на феноменалните предложения!!!" може и под 2500 да го вземеш в не толкова далечно бъдеще.

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »