Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Re: Fuji XT3 vs a7III автофокус
Автор: Eye_Contact   
Дата:   09-11-19 00:07

Снимам паралелно с Т3 и А3 разликата е голяма особенно в кофти светлинна среда .И като говоря снимам не само играя имам 20тина сватби изплющяни с тази комбинация и 10тки снимания по барове там пък фуджито тотално се ошашава.Държа го само от някъв фетишизъм и аз незнам защо .Всичо зависи какво ще се снима ако ще снимате кифли. парка или някакава стрийт фотография е ок ,но за работен кон със сони имам по-малко драма .

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji XT3 vs a7III автофокус
Автор: vgramatikov   
Дата:   09-11-19 02:59

[smilie24] [beer] Will test by myself xt-3 [beer]

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Faces" от Paulina Kadreeva - 2 коментара
"Фотосесия на лъвицата от Зоопарк - Ловеч" от Емил Христов - 0 коментара
 Re: Fuji XT3 vs a7III автофокус
Автор: kvakioh   
Дата:   09-11-19 07:45

Ако Viltrox пуснат серията си 3 обектива и са на добри цени нещата при Fuji почват да стават достъпни.
Като цяло А7III е с предимство, Т3 може би с H1 е по-добре.

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji XT3 vs a7III автофокус
Автор: alext   
Дата:   09-11-19 09:46

пускат ги този месец, 23 1.4 за 260долара и с по -нов аф мотор

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji XT3 vs a7III автофокус
Автор: sirkhann   
Дата:   09-11-19 10:19

Новите Вилтрокси май ще имат и подобрена влагозащита май. Мен също ми е много интересен 23/1.4, защото оригиналното Фуджи не ми харесва.

Ако Vitrox имат по-добро боке и сравнително добър образ, нямам никакъв проблем да ги пробвам всичките. Цената е добра за подобен обектив.

Както Eye-Contact каза, Fuji е много приятна марка за фетишизъм, но лично аз имам проблем с бокето на сегашното светло трио 23/35/56, да не говорим, че повечето XF твърди обективи, на цената, на която се продават, трябва да имат далеч по-добра корекция на аберациите, щото иначе гледаш картинка от пластмасов Nikkor [smilie2]

Ако на подобен етап човек се предаде и реши да скача на ръчнофокусни обективи, а там избор голям за всякакви бюджети, X-Pro се превръща в най-неудачното решение от цялата гама. Алтернативно, триото от обективи на бленда 2 ми изглеждат най-секси на X-Pro и вероятно това е идеята да се ползват, но и там има някои компромиси, които ги прави не напълно универсални за всякакъв тип снимане [smilie2]

За снимането на Sony - там проблеми с обективите няма, даже май е системата, която лично за мен предлага най-много и най-интересни стъкла. Има няколко обектива на Zeiss, които макар малко по-скъпи от алтернативите на Fujinon, покриват Full-Frame, предлагат острота по целия кадър и много хубаво боке.

Като цяло всички Full Frame безогледални системи станаха невероятно интересни, а някои имат доста интересни и достъпни опции. Fujifilm засега се държи над водата с разни екзотики като X-Pro, но ако Nikon извадят нещо по-добро от Z50, просто не виждам как Fujifilm може да отговори на S линията от обективи на Nikon. Единственият коз там в момента е XF90mmF2, ако не обновят твърдите светлосилни обективи от първото поколение.

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji XT3 vs a7III автофокус
Автор: alext   
Дата:   09-11-19 10:33

Та те никон за огледалните им кропка нямат читави стъкла на 1.4 примерно като и едвам за безогледалната фф зетка изкарват нещо. z50 е последна дупка на кавала и нормално, повече се печели от фул фрейм.

Отговори на това съобщение
 Re: Fuji XT3 vs a7III автофокус
Автор: sirkhann   
Дата:   09-11-19 11:18

Въпросът е, че Nikon може и да изкарат "нормално" безогледално APS-C тяло, на което да закачиш Full-Frame S обективите, които са доста прилични.

За Sony има богат избор на обективи, ама APS-C телата са им трагични откъм ергономия. Да не говорим, че откъм функционалност, Fujifilm са по-балансирани между технология и чисто фотографски възможности, което е добре дошло. Самото изживяване е насочено към това да се радваш на живота с Fuji, затова можеш да намериш всякакви хора, които снимат с тази система. [smilie5]

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »