Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви
        
 Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Виетнам?
Автор: steffo   
Дата:   30-10-19 08:49

Здравейте,
Имам планирано пътуване до Виетнам 27Дек-11Ян. Общо около 13-14дни.
Какво бихте препоръчали - северен или южен Виетнам?
Къде би било по-интересно за фото и изобщо?
Къде е по-приятен климата по това време?
Ще съм с моята изгора, но доколкото знам Виетнам е спокоен и безопасен за туристи. Ще купувам билети в следващите 2дни и още мога да избирам север или юг.

Отговори на това съобщение
 Re: Виетнам?
Автор: al.popoff   
Дата:   30-10-19 09:43

Здрасти steffo,

Личният ми опит е, че това време на годината не точният момент да се качваш по-северно от Хой Ан. Риска да уцелиш неприятно време и кофти условия за снимки е доста голям - нагоре е предимно облачно и дъждовно и температурите са ниски. Една от големите атракции - Ха Лонг Бей е невероятен, но заради дъждовете водата е мътна и кафеникава и всичко е сплескано от облаците. Да кажем просто, че условията са такива, че трудно ще се насладиш истински на мястото и още по-трудно ще направиш впечатляващи кадри. Терасираните оризови плантации са още по-северно и там вече температурите падат под 10º. В същото време около Хо Ши Мин е 30º - 35º.
Какво и къде е интересно за фото е доста субективно и зависи теб какво те влече. Пазари, уличен живот, пейзаж - Виетнам предлага от всичко по много.

Отговори на това съобщение
Последни от секция Фотописи: Добави свой Фотопис » Вход
"Faces" от Paulina Kadreeva - 2 коментара
"Фотосесия на лъвицата от Зоопарк - Ловеч" от Емил Христов - 0 коментара
 Re: Виетнам?
Автор: Julius   
Дата:   30-10-19 10:13

Пещера във Виетнам се оказа портал към един нов свят

Организират се разходки с водач, които продължават 7 дни. Посетителите спят на палатки в пещерата. Цената на човек за това удоволствие е около 2300 долара. [smilie10]

Евтиния... [smilie7]

Отговори на това съобщение
 Re: Виетнам?
Автор: solo5   
Дата:   30-10-19 13:17

Хюе - старата столица на страната (от 1802 до 1945 г.)
Разположен на брега на Парфюмената река, градът има много какво да предложи на туристите, като 7 императорски гробници и древните Империалистичен град и Забранен град.

Отговори на това съобщение
 Re: Виетнам?
Автор: ATHOM   
Дата:   31-10-19 21:56

Ако не сте били в тази част на света, всичко ще ви е интересно.

Аз първия път като отидох през 2011-та, всичко ми беше като на Марс, толкова различни са хората. За жалост съм бил само в южната част на страната, Хо Ши Мин и наоколо.

Ако ви се намерят 2-3 излишни дни и сте на юг, отидете до Камбоджа, действа като чук в главата и спираш да се оплакваш от каквото и да било в България.

Отговори на това съобщение
 Re: Виетнам?
Автор: Beijing   
Дата:   01-11-19 09:16

Южен Виетнам по това време на годината.
Кацаш в Сайгон и оставаш за около три дена. Може и до Океана да отидеш за ден. Имо една статуя на Христос, ама са 800 стъпала!!!
Вземаш си шофьор с хубава джипка и бягаш към местата, където можеш да видиш подземията прокопани от виетнамците по време на войната и различните техники за изтезаване. От там към плаващите пазари. Да те оставят на границата с Камбоджа по река Меконг. Градчето е много гот. Плащаш на джипката около 50 долара и да си ходят. Вземаш от пристанището фаст-ферито и газ към Камбоджа. На "речната" митница също е интересно и не се бавиш много. Пристигаш в Пном Пен и оставаш поне два дена. Има мнооого за гледане. Вечерта отиваш в дипломатическия квартал, където има супер кръчмички с жива музика. Има едни французи свирят готин джаз. От Пном Пен хващаш автобуса за Сием Риеп. Около пет-шест часа е, ама има климатици и Wi-Fi. Оставаш за три дена да разгледаш невероятния храмов комплекс. Предварително си купуваш самолетен билет от Сием Риеп до Сайгон. Около час е полета и се обслужва от някаква руска компания.
Това е маршрут, за който ще ти стигне времето.
Ами, това е в резюме!


Отговори на това съобщение
 Re: Виетнам?
Автор: steffo   
Дата:   01-11-19 15:59

Благодаря на всички за насоките!
al.popoff, четох за температурите. Мен не ме стряхуват. По-гот сигурно е на по-топло,но това ми е наличното време в годината. Напролет ще боря Ираните. Пък лятото се работи.
Julius, таз история е интересна, обаче с цената и жената...друг път :))
ATHOM, бил съм 2пъти в половината Индии, но сигурно има разни различия Виетнам-Индия. Госпожата не е било в Азия и сигурно ще бъде като трЕсната :)))
Beijing, този маршрут звучи интресно. Ще го прегледам! Визи-мизи за Камбожда?! С жена за ръката дали са подходящи таквиз схеми и варианти!

Четях, че севера е по-интересен на забележителности, а юга на плажове и плацицкане. Тъй ли е?

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »