Автор: fotonix
Дата: 04-05-19 17:58
Освен, че имаше дребни прашинки по сензора, един косъм ми влизаше почти в целият кадър и се беше закачил в ъгъла на сензора така, че с клечка за уши съвсем леко го премахнах, но останави мазна следа.
Смятам да си поръчам VSGO комплект за почистване от Алито защото никъде в България го няма нито пък има свестени комплекти за почистване. Във Фотопавилион продават Eyelead тупфери/шпатолки, но разтвора не, има на Green Clean напоени шпатолки, но като чета как омазвали сензора направо се отказах... Този комплект ще ми струва около 27лв със 12 шпатолки и разтвор за почистване.
Другият вариант е да си изпратя Nikon-a до София. Гледам, че
Photoexpert предлагат безплатен транспорт, мислех да се обадя да питам колко струва почистването. Тук прочетох, че в Zentex почистването било 10лв и предполагам при тях транспорта се заплаща със стандартните тарифи транспорта би трябвало да ми излезе и той приблизително 10лв.
Не се притеснявам и сам да си го почистя, отзивите за този комплект са положителни.
Даже мислех да си направя "безпрашно" пространство. В единият край да влиза прахосмукачката и две дупки със изрязани латексови ръкавици да изолират докато ръцете ми са в кутиятя, но може би това е прекалено.
|
|