Автор: sakuraki
Дата: 19-12-18 10:21
Ми аз ставам в 6 и 30, пия кафе до 7, в 7 и 30 излизам и в 8 пия следващото кафе на работата. После в обедната почивка в 12 пия едно и след като се върна на работа в 14:00ч., отново пия кафе .
Иначе относно кафе в джезве и кардамон, такова пих в Турция и хич не ми хареса, а я Гърция пих невероятно кафе. Заговорих се с човека, но не знаеше много английски и малко разбрах, но ето рецептата:
В джезве се слага захар, за да се карамелизира и се хвърля после, след което се сипва вода да кипне веднъж и се слага кафето. Трябва да кипне 2 пъти с кафето и е готово за сервиране. Супер ароматно кафе, което има лек вкус на карамел и много силно.
В Италия като бях и тогава пих кафе, но нещо хич не ми допадна. В едно малко село в планината пих кафе, но беше много късо, дори и вкуса не му усетих. Около Кортина де Ампенцо, намерих магазин за кафе и си взех кафе на зърна, страхотно кафе, но много скъпо 28.50 евро за 500гр.
Едно време през 95-96г помня, че баба ми и дядо ми пиеха нова бразилия
|
|