Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Опит за...разказ?
Автор: Bimbo28   
Дата:   05-12-18 13:07

Желаещи за продължение?
----------------------

Спомени от изминалите години...

Годината е някъде, може би 1982-1983...не помня точно. Беше толкова отдавна...Отивам на училище, с тъмно синя престилка с джобчета, бяла якичка, бели копченца и копринена връзка на врата, мека, синя...развълнувана...като морето в Бургас...Виждах училището, към което бързах, а в мислите си тичах към него задъхана. Може би...не знам...може би за първи път усещах плахите трепети на малко момиче към момче, което в момента с усмивка и лека тъга вълнува съзнанието ми...Бяхме толкова невинни и чисти...
Вървях...броях в далечината прозорците на училището, пробляскващи, докосвани от усмихнатите летни лъчи на слънцето...за момент примижвах с очи, пронизани от някой пламтящ, ослепителен лъч и продължавах усмихнато да вървя, препъвайки се...И инатливо отново, и отново крадешком поглеждах нагоре, към онази пламтяща топка, която закачливо ми намигаше и ме принуждаваше да примижвам на всяка крачка почти. Не знаех какво си мисля в момента..., но ако достатъчно добре познавам себе си днес, то...и тогава съм била...без никакви мисли! Някой в сърцето...в душата...все едно крадец на мисли...Нещо такова...
И изведнъж...мяукане! Едно такова...тихичко, мъркащо, миличко...Спрях и се заоглеждах с надежда да видя, докосна и нагушкам точно това котенце, с точно това различно и единствено по рода си мяукане, каквото никога не бях чувала до този момент. Видях го! Мъничко, с огромни сини очички, с бели мънички лапички...с бели нежни мустачки...черна козинка и пухкаво опашле, със снежно бяло връхче, което, като махало на часовник бързичко се накланяше, ту наляво...ту наобратно. Гледаше ме! Гледахме се! Секунди...сякаш цялото ми същество се пълнеше с красота, с някакви мили чувства, с нежност...Приближих се...бавно и тихичко приклекнах, дори почти седнах на земята, а котенцето все така ме гледаше...протегнах ръка, а то...плахо започна да се пристъпва към мен. В един момент вече го гушках, а то мъркаше тихичко, като галеше пухкавата си и красива главичка в дланта ми...

------------------

Вие сте...Някой?
 Re: Опит за...разказ?
Автор: радимир   
Дата:   05-12-18 13:35

За тогава разбрах, а сега как е?
 първа  назад  1     всички  напред  последна

Авторът е затворил собствената си тема.