Автор: Bimbo28
Дата: 05-12-18 13:07
Желаещи за продължение?
----------------------
Спомени от изминалите години...
Годината е някъде, може би 1982-1983...не помня точно. Беше толкова отдавна...Отивам на училище, с тъмно синя престилка с джобчета, бяла якичка, бели копченца и копринена връзка на врата, мека, синя...развълнувана...като морето в Бургас...Виждах училището, към което бързах, а в мислите си тичах към него задъхана. Може би...не знам...може би за първи път усещах плахите трепети на малко момиче към момче, което в момента с усмивка и лека тъга вълнува съзнанието ми...Бяхме толкова невинни и чисти...
Вървях...броях в далечината прозорците на училището, пробляскващи, докосвани от усмихнатите летни лъчи на слънцето...за момент примижвах с очи, пронизани от някой пламтящ, ослепителен лъч и продължавах усмихнато да вървя, препъвайки се...И инатливо отново, и отново крадешком поглеждах нагоре, към онази пламтяща топка, която закачливо ми намигаше и ме принуждаваше да примижвам на всяка крачка почти. Не знаех какво си мисля в момента..., но ако достатъчно добре познавам себе си днес, то...и тогава съм била...без никакви мисли! Някой в сърцето...в душата...все едно крадец на мисли...Нещо такова...
И изведнъж...мяукане! Едно такова...тихичко, мъркащо, миличко...Спрях и се заоглеждах с надежда да видя, докосна и нагушкам точно това котенце, с точно това различно и единствено по рода си мяукане, каквото никога не бях чувала до този момент. Видях го! Мъничко, с огромни сини очички, с бели мънички лапички...с бели нежни мустачки...черна козинка и пухкаво опашле, със снежно бяло връхче, което, като махало на часовник бързичко се накланяше, ту наляво...ту наобратно. Гледаше ме! Гледахме се! Секунди...сякаш цялото ми същество се пълнеше с красота, с някакви мили чувства, с нежност...Приближих се...бавно и тихичко приклекнах, дори почти седнах на земята, а котенцето все така ме гледаше...протегнах ръка, а то...плахо започна да се пристъпва към мен. В един момент вече го гушках, а то мъркаше тихичко, като галеше пухкавата си и красива главичка в дланта ми...
------------------
Вие сте...Някой?
|
|