Автор: George_Todoroff
Дата: 29-10-18 19:56
Добре де, ама аз като ползвател и на Фуджи мога да кажа, че каквото съм пипнал от обективите им е меко казано супер. hotsnail - като казваш политически коректно е добре да говорим само за нейтив обективи. Сигмите (арт) са светли и остри, ама нямат микроконтраст и имат пластмасово изображение. Няма го рисунъкът, който придава характер, съжалявам. Говоря от опит. Имал съм снимал съм, разкарал съм. Това е! Твърдите обективи на Фуджи просто са без компромис и аналог и имат точно тоя характер, който масово липсва на новите обективи. Не случайно правят скъпи кино обективи и обективи за среден формат не само за тяхната система. 16, 23 и двете версии, 35 и двете версии, 56, 90, 50-140 съм пробвал и ползвам - превъзходни стъкла. И някой ще каже скъпи са - ами не, не са. Щом Сигмите са на тия пари, значи са си тамън като цени и то за качество на изображението в небето. Когато го вземеш и снимаш и видиш резултата става ясно защо е такава цената. И за да не си помислите, че съм фенбой - снимам и с Никон, вече старичък (D800e), но чудесен и със D обективи, точно защото имат характер, а не са пластмасови и с пластмасови изображения. Няма какво да се лъжем - евтин и читав обектив е близко до невъзможното. За други third party производители нямам какво да кажа. И samyang съм пробвал, ами т***к са си, компромис от всякъде. Остротата не е всичко в един обектив, хора. Как рисуват и как изображението не изглежда после плоско точно заради микроконтраста са монго по-важни и изтриват стерилната острота, която е критерии сякаш за качество в последните години...
|
|